torsdag 21 augusti 2008

Vill ha katt

Nu vill min fru Maria skaffa katt och jag tänker oh nej räcker det inte med BARN?
men om jag får katten Yoda så kan jag tänka mig ha en katt läs mer om katten yoda

Eller så kan min fru gå in och klappa djur på mypetbook.se :-) Läs mer om djurens community - för ditt husdjur

Om någon använder sig av mypetbook.se så skriv gärna det under kommentarer för detta inlägg


Katten så många öron, Yoda!
När paret Stone fick se en kattunge med fyra öron som bodde på en bar i Chicago var kärleken omedelbar. Två år senare bor kissen, som döpts till Yoda, fortfarande hos familjen. - Folk hajar till när de ser honom. Han är jätterolig att visa upp, säger Valerie Stone till Daily Mail.
Valerie och Ted Rock hade just förlorat sin katt och de var säkra på att de inte ville ha någon ny. Då gick de till en bar i hemstaden Chicago.– Folk skickade runt en kattunge och det stod en liten bur på bardisken, berättar Valerie Rock för Daily Mail.En stor kull kattungar skulle skänkas bort och Yoda var ensam kvar.– När kattungen kom till oss kröp han upp på Teds axel och somnade. Då var det klippt, säger Valerie.

Stjärnornas krig
Sedan den dagen bor Yoda hos dem.Katten döptes efter karaktären från Stjärnornas krig, också känd för sina spetsiga öron. Ingen av veterinärerna som Valerie och Ted Rock visat Yoda för har sett något liknande.En av dem kunde inte släppa upplevelsen och lyckades spåra upp en likadan katt i Tyskland via internet, men det är också allt.– Han får stanna inomhus. Yoga är så ovanlig att vi är rädda för att någon ska kattnappa honom, säger Valerie Stone.

Hör normalt
Att han har dubbelt så många öron verkar inte göra att han hör varken bättre eller sämre.– Han hör helt normalt såvitt vi har märkt, säger Valerie.Det enda ovanliga hon märket med Yodas beteende är att han är mycket tystlåten och helt besatt av bröd– Jag kan inte lämna bröd på köksbänken ens för ett ögonblick.

http://www.expressen.se/husdjur/1.1271374/katten-sa-manga-oron-yoda

Ny community - för ditt husdjur
Nu är det här- facebook för husdjur. På sajten mypetbook.se kan du registrera ditt djur, lägga upp bilder och diskutera med andra mattar och hussar. - Sajten är ett bra sätt att träffa likasinnade, säger Lars Martin Norviit som är en av upphovsmännen till sajten.

Mypetbook.se startades i november förra året, och hittills har 500 användare hittat dit. Lars Martin Norviit fick idén till sajten sedan han märkt att det saknades ett bra community för djurägare.- Det finns ett stort intresse hos djurägare att prata om sina djur och jämföra erfarenheter. Det finns speciella sajter för t.ex katter och hundar, men vi ville samla alla djur på ett ställe, säger Lars Martin Norviit.
Presentation och fotoStrukturen på mypetbook påminner om den som finns på facebook. Användaren skapar en profil och presenterar där sitt djur. Det finns möjlighet att skapa fotoalbum, bli vän med andra djurägare och djur och diskutera i olika forum.

Hej, vill du bli min kompis?
Nu kan ditt husdjur bli medlem i sitt eget community.

- Vi har också en funktion där man kan gå in och klappa andra husdjur, som pokefunktionen på facebook, säger Lars Martin Norviit.Och precis som på facebook kan användaren när han eller hon loggar in se all aktivitet som hänt sedan personen var inne senast.- Vi är hela tiden lyhörda för vad våra användare vill ha. Nu har vi märkt att många vill kunna lägga upp ditt djurs stamtavla, så vi jobbar på att ta fram en sådan funktion, säger Lars Martin Norviit.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Älskling, den katten ser ut som ett ufo och ska vi ha en katt så blir det en cornish rex som du tål :-)

Puss

Anonym sa...

Använder www.myPetBook.se och det e hur kul som helst! Sidan har verkligen växt. Gå med ni med!