måndag 18 augusti 2008

I höst skall jag plugga på distans

I Höst kommer jag gå två distans kurserPhotoshop & Webbdesign.

Att plugga på distans passar mig perfekt man kan flexiblare sättutifrån mina behov och förutsättningar!
Jag kan i stor utsträckning bestämma tid och plats för mina studier. Om jag väljer att studera tidigt på morgonen, mitt på dagen, på kvällen eller på natten spelar mindre roll.
Var jag och min dator befinner sig har heller ingen betydelse. Hemma, hos en kompis, på jobbet, på biblioteket, i ett lärcentrum, Förutsatt att den är ansluten till internet.

Fakta om mina kurser
Photoshop: fördjupning (ht08) (2008-09-08 - 2008-12-19)
Denna kurs vänder sig till dig som är bildintresserad, har grundläggande datorvana (du kan till exempel skicka epost och surfa på Internet), och vill lära dig världens mest populära bildbehandlingsprogram: Photoshop. Kursen är uppdelad i två block: en grundkurs (vårterminen) där vi går igenom Photoshops alla beståndsdelar, samt en fördjupningsdel (höstterminen) där vi tittar närmare på de funktioner man kan ha extra stor nytta av. Varje block är 15 veckor långt. (Läs kursbeskrivningen nedan för exakta datum.) Avgiften per block är 350kr och betalas när respektive block påbörjas.

Kursbeskrivning : Vill du lära dig måla tavlor med datorn? Fixa till digitala fotografier? Skapa affischer och grafik? Då är den här distanskursen i Photoshop något för dig! Photoshop är världens mest populära grafikprogram. Det används världen över för att skapa allt från exklusiva designer till hemmagjorda fotokollage av barnbarnen, och är av stor nytta för alla som är intresserade av att kunna arbeta med digitala bilder. Kursen är uppdelad i två block: en grundkurs och en fördjupning. Varje block är 15 veckor långt. Grundkursen (vårterminen, 4 februari -- 16 maj) är utformad så att även de som aldrig använt Photoshop förut lätt kan hänga med: den börjar från den absoluta början, och det lättlästa materialet går sakligt igenom vad man gör, hur man gör det, och varför. Fortsättningskursen (höstterminen, 8 september -- 19 december) tittar närmare på många av de verktyg och funktioner vi använt, och går igenom hur man kan kombinera dem för att uppnå olika resultat och effekter. När du väl är klar med kursen har vi noga gått igenom i stort sett varenda skrymsle och vrå i hela programmet! Det går bra att bara läsa ett block. Avgiften per block är 350kr och betalas när respektive block påbörjas. Allt kursmaterial är gratis och finns att läsa på nätet. Det du däremot måste ha tillgång till är programmet Photoshop 7 eller senare version (alltså Photoshop CS, CS2, CS3 eller Extended CS3). Det spelar ingen roll om du läser kursen hemma, i skolan eller på arbetsplatsen bara du har programmet tillgängligt. Om du inte har tillgång till Photoshop kan du köpa den senaste versionen till studentrabatt (för omkr. 2000 kr) när du väl påbörjat kursen. Programmet ingår alltså inte i kursen. Du kan heller inte följa kursen med Photoshop Elements (oavsett version) eller någon annan variant. Kursen bedrivs i 25% studietakt, och du läser kursmaterialet och löser uppgifterna när du själv har tid. Det sker inga fysiska träffar: alla kontakter med kursledaren sker via e-post eller gratisprogrammet FirstClass.

Webbdesign med Frontpage: fördjupning (ht08) (2008-09-08 - 2008-12-19)

Den här distanskursen är till för dig som vill kunna skapa egna webbsidor med hjälp av Microsoft Office Frontpage 2003 eller Microsoft Expression Web. Kursen går även att läsa med Frontpage 2002. Kursen är uppdelad i två block: en grundkurs (vårterminen) där vi går igenom programmets alla beståndsdelar från början till slut, samt en fördjupningsdel (höstterminen) där vi tittar närmare på de mer avancerade funktionerna och detaljerna. Båda blocken är 15 veckor långa. (Läs kursbeskrivningen för exakta datum.) Avgiften per block är 350kr och betalas när respektive block påbörjas.

Kursbeskrivning : Lär dig skapa egna webbsidor med hjälp av programmet Microsoft Office Frontpage 2003, 2002, eller Microsoft Expression Web. Denna kurs är uppdelad i två block: en grundkurs (vårterminen) och en fördjupning (höstterminen). Grundkursen börjar den 4 februari och slutar den 16 maj. Fördjupningen börjar den 8 september och slutar den 19 december. Avgiften per block är 350kr och betalas när respektive block påbörjas. Allt kursmaterial är gratis och finns att läsa på nätet. Däremot måste du ha tillgång till antingen programmet Microsoft Office Frontpage 2003, 2002, eller Microsoft Expression Web. Det spelar ingen roll om du läser kursen hemma, i skolan eller på arbetsplatsen bara du har något av de programmen tillgängligt. OBSERVERA: När du väl påbörjat den här kursen kan du köpa Microsoft Expression Web till studentpris (omkring 600kr). Mer info vid kursstart. Kursen bedrivs i 25% studiestakt. Du läser kursmaterialet och löser uppgifterna när du själv har tid. Det sker inga fysiska träffar: alla kontakter med kursledaren sker via e-post eller gratisprogrammet FirstClass.

1 kommentar:

Teknikutbildning sa...

Hej, Vem har producerat kursen? Är det flera parter involverade? och framför allt, var syns kursen?Jag arbetar på ett ställe som samlar utbildning och kurser online. Jämfört med exempelvis studera.nu som bara har halva marknaden fångar vi upp hela. Om du ska gå en annan distanskurs längre fram eller vill att denna kurs ska synas så kika gärna på någon av våra sajter. Studentum.se eller utbildning.se eller kurser.se. alla tre sajterna har olika nischer. (Studentum = Efetrgymnasiala studier, utbildning.se - Vidareutbildning och slutligen kurser.se - fritidskurser) På alla sajterna finns drygt 20' utbildningar och kurser vilket är 2-3 ggr så många som på studera.nu. MVH Fredrik