onsdag 27 augusti 2008

Förlust i Speedway

Det blev, inte oväntat, förlust för Hammarby mot fjolårets svenska mästare 2007, Dackarna, 56
- 40, på ett Gubbängen som var självvattnande under större delen av matchen. Ett lätt regn som lagom till matchslut övergick i mer ihållande.
- Vi hängde med bra ända fram till trettonde heatet, säger Håkan Rahbe, lagledare. Och vi bjöd på bra speedway så långt.

Det började med en heatseger för Tomasz Gapinski mot Hans Andersen, Smolinski tog sista poängen från Lukas Dryml. Reservparet Kim Nilsson och Freddie Eriksson tog Bajens enda femetta i reservheatet efter pausen. De båda liksom Matej Zagar, Martin Smolinski och Renat Gafurov får godkänt av Håkan Rahbe. Smolinski och Gafurov svarade för en del riktigt bra fighter, bl a i sjätte heatet där Hans Andersen fick jobba för sin trepoängare och Gafurov slog Dryml på mållinjen, Smolinski slog dessutom Fredrik Lindgren i första nomineringsheatet.
- Vi saknar topparna och Gapinski hade tyvärr en tung dag, säger Håkan Rahbe. Vi vann tre heat och så ska det naturligtvis inte vara på en hemmabana.Men så hade också Dackarna sitt bästa lag på plats, Andreas Jonsson som provade tre nya motorer inför GP:t på lördag, han plockade fullt med dem, Hans Andersen som förlorade två poäng mot Gapinski och Jonsson, Peter Karlsson som bara tappar poäng mot sina lagkamrater och satsar på VM nästa år igen om allt går som det ska.- Det är så kul med speedway, säger Peter Karlsson som tog sitt första SM-tecken för snart 20 år sedan!
Men det finns fortfarande en chans för Hammarby att ta sista slutspelsplatsen, både Västervik och Indianerna som är de andra aspiranterna förlorade också sina matcher. Nästa chans till slutspelsplats är på torsdag 28 augusti mot Rospiggarna på Gubbängen!
Hammarbys poäng mot Dackarna;
p1. Matej Zagar 13
p2. Martin Smolinski 7
p3. Freddie Eriksson 6
p4. Tomasz Gapinski 5
p5. Renat Gafurov 5
p6. Kim Nilsson 4 p

Inga kommentarer: