tisdag 19 augusti 2008

Foto Album på nätet tips nr 1

Har du funderar lite på det här med att lägga ut bilderna på Internet så att släkt och vänner kan gå in och titta istället för att alltid hålla på att mejla bilder kors och tvärs ?

Då tipsar jag dig om gratissajt Familjedagboken.se Familjedagboken.se handlar i första hand om att ha en bra kontakt med nära och kära men också om att lära känna nya människor.

Tala gärna om ni har använt eller kommer att använda er av detta tips under kommentarer
//Ronny

http://familjedagboken.se/

Så säger dom om sin hemsida
Att hålla kontakten och vara delaktiga i varandras liv kan ibland vara svårt. Inte minst om man inte bor i samma stad, eller i samma land. Vi har därför skapat Familjedagboken.se, där du kan lägga upp foton, skriva dagbok och berätta om hur du har det, hur din gravida mage växer eller om hur barnen mår. Vänner och bekanta kan sedan följa dig och din familj genom att ta del av uppdateringarna på din personliga sida.
Samtidigt tycker vi att det är viktigt att kunna diskutera och lära känna andra människor som kanske befinner sig i samma livssituation som du. Därför kan man bli vänner med andra föräldrar och kommentera varandras foton och dela med sig av sina egna bilder och filmer!
Eftersom kontakt med familj, vänner, och att skaffa nya kompisar alltid ska uppmuntras så är Familjedagboken.se givetvis en gratissajt!
Mycket nöje

Fakta

Vad är Familjedagboken.se?
En gratis mötesplats för hela familjen, där alla får en personlig sida med fotoalbum, blogg och massor av spännande funktioner.

Vad kostar det att vara medlem?
Ingenting, Familjedagboken.se är en gratistjänst.

Hur delar jag med mig av min sida?
När du registrerar sig och väljer ditt användarnamn så skapas din personliga sida. Om du till exempel anger ”abc” som användarnamn så blir adressen till din sida http://abc.familjedagboken.se/.
Vänner och bekanta kan även hitta dig via sökfunktionen. Om du har valt att ett lösenord krävs för att visa din sida så kommer ingen obehörig kunna se din sida.

Hur många bilder kan jag ladda upp?
Du kan ladda upp hur många bilder du vill.

Kan man använda Familjedagboken.se som en ”backup” för sina foton?
Varje dag görs en backup av alla konton på Familjedagboken.se. Varje backup sparas sedan i en vecka, vilket ger en hög säkerhetsnivå. För att kunna erbjuda Familjedagboken.se som en gratistjänst sparar vi däremot inte bilderna i originalstorlek, utan endast i de storlekar som visas på din sida.

Kan man lösenordsskydda sin personliga sida så att man bara visar den för de som man vill?
Ja, efter du har blivit medlem så är det bara att ange säkerhetsnivå. Då kan du även skydda din sida med hjälp av ett lösenord.

Vilka bilder får man lägga upp?
Man är själv ansvarig för de bilder man lägger upp. Alla olagliga bilder kommer att tas bort och polisanmälas. Familjedagboken.se tillåter inte under några omständigheter pornografiska bilder. Medlemmar som laddar upp sådant material kommer att bli avstängda och åtgärder vidtas om möjligt. Enligt svensk lagstiftning, PUL, får man inte publicera bilder på personer som inte lämnat sitt samtycke. Detsamma gäller personuppgifter om inte personen som uppgifterna rör har samtyckt till publiceringen.

Vem äger rättigheterna till bilderna?
Hos Familjedagboken.se äger varje medlem rättigheterna till sina egna bilder.

Inga kommentarer: