onsdag 20 augusti 2008

Erkan Zengin (Hammarby Fotboll)


Hammarby köper och säljer spelare men att det skulle vara aktuellt attsälja Erkan är enligt mig inte konstigt sista tiden har han fått färrespeltid samt har hammarby köpt in bättre spelare fast heller Erkan änPetter Andersson men så här skriver tidningarna om en eventuell försäljning .

Längre ner kan du läsa mer om personen Erkan

På väg bort
Erkan Zengin nära Fredrikstad – Hammarby beredda att säljaHär är nästa stjärna som kan komma att lämna allsvenskan.
Erkan Zengin, 23, är nära den norska klubben Fredrik-stad.
– Man vill ju bli proffs, det är väl allas dröm, säger Zengin.
Från att ha varit ordinarie i Hammarbys startelva har Erkan Zengin de senaste matcherna haft svårt att ta en plats i laget.
Och nu talar väldigt mycket för att Zengin fortsätter sin karriär utanför Sverige.
Enligt källor till Sportbladet träffade mittfältaren i går Fredrik-stads svenske tränare Anders Grönhagen på ett hotell i Upplands-Väsby.
”Hyfsad chans” I första hand vill klubben värva en anfallare, men är även i behov av en yttermittfältare.
Erkan Zengin vill inte kommentera mötet med den norska klubben, men förnekar inte en flytt till Fredrikstad.
– Det är en bra klubb. Norge är okej, det är bättre kvalitet där, säger han och fortsätter:
– Men ni får prata med Patrik (agenten) om det.
Zengins agent Patrick Mörk tror att Hammarby, om det blir aktuellt, är villiga att släppa iväg yttermittfältaren.
– Jag tror att det är en hyfsad chans att det händer något, säger Patrick Mörk.
– Det är klart att chansen för att han ska lämna när han inte får spela ökar några procent.
Är beredda att sälja Hammarby har diskuterat en eventuell övergång och är beredda att sälja mittfältaren.
– Vi har pratat med Erkan om en framtida lösning och han kan tänka sig fortsätta eller lämna klubben. Om det dyker upp någonting tar vi ställning till det. Jag kan inte och vill inte diskutera något just nu. Men det finns ingen konflikt mellan oss på något sätt, säger Lasse Eriksson, Hammarbys fotbollschef.



Fredrikstad och Ankaraspor vill ha Erkan Zengin
Norska Fredrikstad och turkiska Ankaraspor. Två klubbar som nu jagar Hammarbys Erkan Zengin - som vill bort. - Jag vet att det finns intresse, och jag är redo att ta nästa steg, säger Zengin.
Den tekniske mittfältaren har haft svårt att platsa i startelvan på slutet, och hamnade i blåsväder efter ett sent casino-besök i samband med bortamötet med Sundsvall i allsvenskan.Nu deklarerar han att han vill lämna Hammarby för proffsäventyr utomlands.- Jag är redo att gå vidare i livet, och klubbar har varit i kontakt med Hammarby, säger Zengin.
"De är intresserade"Enligt uppgifter till FotbollsExpressen.se är norska toppklubben Fredrikstad mycket intresserat av att knyta Zengin till sig. Detta efter att ett lån av Ajaxs Kennedy Bakircioglü inte gick att lösa.Uppgifter gör gällande att Zengin ska ha träffat Fredrikstads svenske tränare Anders Grönhagen i Stockholm, något som Zengin förnekar.- De är intresserade, det är säkert. Men jag har inte träffat Anders.
Har dubbla passÄven turkiska Ankaraspor, där svenske Fredrik Risp spelar, ska vara på jakt efter Zengin, som har turkiska rötter och dubbla pass.- Jag vet att det finns intresse i Turkiet också, de är jätteintresserade, säger Zengin.Spelar du cupsemifinalen mot Kalmar i morgon?- Jag hoppas det.
"Något kan hända"Agenten Patrick Mörk säger:- Det finns intresse kring Erkan, och läget är bra eftersom det är ganska lång tid kvar på transferfönstret. Jag tror nog att något kan hända.Hammarbys informationschef:- Som vanligt säger vi inte om det finns något konkret intresse. Vi kommenterar inte sådant.



Vem är Erkan Zengin
Erkan Zengin, född 5 augusti 1985. Han är 180 cm lång och väger 72 kg. Erkan spelar fotboll i Hammarby IF men började sin karriär som fotbollsspelare i Norsborgs IF som sexåring. Karriären i Norsborg varade dock bara i fem veckor. Erkan är uppvuxen i Fittja och började spela i Hammarby IF när han var 9 år.
Vid 17-års ålder blev Erkan uttagen till Turkiets P-18 landslag, vilka han spelade för i åtta matcher.
Erkans allsvenska debut kom 2004 genom ett inhopp i matchen mot MFF. 2005 tog Erkan steget fullt ut i Hammarbys a-lag och har under säsongen många gånger blivit uttagen i startuppställningen. Han har under säsongen 2005 gjort 2 mål på 22 matcher. Under året har Erkan även spelat i det svenska U21 landslaget.
Erkan spelar till höger på mittfältet och har nummer 17 på ryggen.
Erkan fick en förfrågan i maj 2006 att vara med i den turkiska A-Landslagstruppen men Erkan har bestämt sig för att han vill spela för Sverige.

Inga kommentarer: