torsdag 2 oktober 2008

Säsongsstart i kväll av du är vad du äter

Äntligen för jag se ANNA SKIPPER :-)


Dags att gå både upp och ner till bröllopet Anna Skipper är tillbaka för att styra upp svenskarnas mat(o)vanor för sjunde säsongen i rad. Först ut är Angelica Andersson och Peter Bergström från Uppsala. Paret går i giftastankar men ingen av dem är i bröllopsform. Peter är för smal och Angelica är för tjock. Det paret har gemensamt är dock dåliga matvanor och allvarliga problem med mage och tarm. Det blir en hård kamp mot klockan för att rätta till obalanserna. Peter måste gå upp i vikt för att fylla ut kostymen och Angelica måste gå ner i vikt för att komma i brudklänningen.

Angelica Andersson och Peter Bergström bor i Uppsala. Båda lider båda av allvarliga magproblem. Angelica lider av en irriterad tarm men det hindrar henne inte från att trycka i sig kopiösa mängder godis, varmkorv, fet mat och läsk. Angelica är 162 cm lång och väger vid första mötet med Skipper 82 kilo. Det är ingen underdrift att säga att Angelica lider av övervikt. Angelica största problem är att hon är beroende av Cola light. Hon dricker lätt tre liter Cola om dagen vilket kan översättas till cirka 2000 glas per år. Anna Skipper upptäcker dessutom att Angelicas tarm är full av elaka bakterier.

Peters problem är det rakt motsatta. Han äter nästan ingenting och har svårt att behålla det lilla han trots allt får i sig. Peter blev sjuk för tre år sedan och gick ner 25 kg. Idag väger han bara 62 kg till sina 186 centimeter. Det är ingen överdrift att säga att Peter lider av undervikt. Peter får i princip inte i sig någon näring och ett tarmprov visar att han i princip är allergisk mot allt han stoppar i sig. Det behövs därför en rejäl förändring om Angelica och Peter ska komma i bröllopsform. Nu börjar ett helt nytt liv för de blivande makarna. Anna ordinerar afrikansk dans, tarmbalansdrycker, ångkokta grönsaker och bröllopstårta på sojamjölk. Frågan är om tiden ska räcka till för att de kära tu ska lyckas fylla ut den alldeles för stora kavajen och den lilla, lilla bröllopsklänningen… Avsnitt 1 av 12.

Inga kommentarer: