tisdag 7 oktober 2008

Misshandlades

I går vart Evelinas bror Jonathan, misshandlad i skolan, han blev både knäad och sparkad i ansikte-huvudet.

Jonathan har kraftig huvudvärk och mår illa, berättar hans mamma.
Vi hoppas på att det blir bättre.

Jag blir så förbannad skall bli intressant och se hur skolan regerar över dett hur deras handlingsplan fungerar samt hoppas jag att det kommer att göras en polisanmälan mot den eller dessa idioter.

Vi är med dig Jonathan trots avståndet.


----------------------------------------------------------------------------------------
En Tanke

Föräldrar som har barn som blir utsatta för systematisk mobbing/misshandel i skolan och det är att faktiskt dels ta diskussion med skolan och påtala att inga avsteg från NOLLTOLERANS mot detta är acceptabelt,dels så gör en POLISANMÄLAN ,mot skolan,och mot barnet som mobbar/misshandlar.

Poängen är att iom att man gör en polisanmälan så tar polisen emot anmälan och sänder den vidare till sociala myndigheter som är TVUGNA att öppna en utredning ..just pga av att man har polisanmält sakfrågan!

att själv påtala detta till skola och sociala myndigheter leder sällan eller aldrig till att de tar tag i problematiken på allvar o får stopp på mobbingen/misshandeln och soc behöver heller inte starta en utredning om det inte är utifrån att en polisanmälan.

Vidare,var noga med att i kontakten med skolan i sakfrågan vara minst 2 närvarande vuxna ,anteckna synligt så de fattar att de inte kan utmanöverera er hur som helst.

Ett annat förslag är att ställa ev. skrivelser till skolan i sakfrågan är att göra det via mail ställt till kommunen,de måste då diarieföra skrivelsen först och sen skicka den till den person som anses vara den som skall ta hand om ärendet...iom detta förfarande så är handlingen en offentlig handling vilket sätter vidare press på skolledningen o rektor att göra nått radikalt åt mobbingen/misshandeln ty tidningarna är inte sena att rota fram dessa skrivelser i annat fall.

Källa http://www.barnsajten.se/forum/view_post.asp?CAT_ID=3&FORUM_ID=6&ID=806

Inga kommentarer: