onsdag 8 oktober 2008

Mail Goggles

E-posttjänst som jag använder och helt klart bäst heter Gmail och har lagt till en ny funktion som heter Mail Goggles som har skrivits mycket om på nätet.

I Googles e-posttjänst Gmail finns en ny funktion. "Mail Goggles" ska stoppa användarna från att skicka meddelanden som kanske inte är så värst genomtänkta.

Genom att ställa in funktionen att starta under vissa tider på dygnet, förinställt är mellan 22.00 och 04.00 på fredagar och lördagar, krävs ett litet test innan man får skicka mejl. Fem matematiska problem dyker då upp på skärmen och mejlaren får en begränsad tid på sig att lösa dem. Klarar man inte av uppgiften är man alltså inte i ett tillräckligt drägligt skick för att mejla.

Tanken bakom funktionen kan knappast vara någon annan än att rädda folk från att dra iväg öppenhjärtiga mejl till chefen, exet eller någon annan person det inte är lämpligt att kontakta efter en blöt kväll på krogen. De allra flesta önskar nog att funktionen istället fanns på mobiltelefoner, då fylle-sms känns som en betydligt mer utbredd företeelse än fylle-mejlande.
Alkolås ska hindra nattliga mail

Mail Goggles i Googles e-posttjänst Gmail ska stoppa de där meddelandena som kan ge ångest dagen efter. Funktionen innebära att det krävs att man klarar ett litet test för att man ska kunna skicka mejl. Fem matematiska problem dyker upp på skärmen och användaren får en viss tid på sig att lösa dem. Bommar man uppgiften anses man inte vara i skick att mejla heller.Funktionen är förinställd mellan 22.00 och 04.00 på fredagar och lördagar.

Instruktionen jag har fått är att man:

Loggar in på Gmail och går till fliken Labs under inställningar så kommer du att se något som heter Mail Goggles. Mail Googles låter dig ange de tider då du inte bör skicka e-post, det vill säga tider då risken är stor att du har tagit en eller två drinkar för mycket.

Tuvärr har jag inte fått denna fuktion än =(

2 kommentarer:

Familjen wallin sa...

Va fan är detta ?

Nått skämt ?

Ronny Forsslöw sa...

Men lilla gubben skulle jag skämta om detta ?