söndag 19 oktober 2008

Läktare rasade under Örgryte-Väsby - flera skadade


Det var otäckt att se!! (Ögryte vann matchen med 3-0 och spelare allsvenskan nästa år)

Här är läktarkaoset på Valhalla IP. När ÖIS-fansen jublade efter Marcus Allbäck 1-0-mål rasade ett staket på läktaren samman - och fansen föll handlöst. - Ett 40-tal personer drabbades och föll en till två meter, säger polisens Stefan Gustafsson till GT.se.

Örgryte har chansen att bli klara för allsvenskan om laget vinner matchen mot Väsby hemma på Valhalla IP.Det började också bra för hemmalaget då Markus Allbäck gjord 1-0 redan efter en minuts spel - och ÖIS-fansen jublade.Men den överfulla läktarsektionen med ÖIS-fans klarade inte trycket och rasade samman då ett staket brast.Ett 40-tal personer föll handlöst ner mot marken.

Två förda till sjukhusTv-bilderna visade hur skadade människor låg på marken och togs om hand av polis och ambulanspersonal.Två ambulanser körde in på planen för att hjälpa skadade.– Av de 40 som drabbats har två förts med ambulans till sjukhus. Vi vet inget om varför räcket har brustit, säger Stefan Gustafsson, presstalesman vid Göteborgspolisen.Enligt polisen bedöms skadorna som lindriga. Enligt uppgifter så har en person skadat ländryggen.
Publiken flyttades

Matchen avbröts och speakern på Valhalla IP uppmanade publiken på den raserade läktarsektionen att flytta på sig. Många personer flyttades också från den raserade läktaren till andra delar av Valhalla IP.- Man känner för de människor som råkat ut för de här. Alla spelare blir påverkade på ett eller annat sätt, säger ÖIS-tränaren Martin Pringle.Efter cirka en timme så kunde matchen återupptas igen sedan insatschefen och domaren Martin Olsson haft ett möte och bedömt att säkerheten var tillräcklig.
Flera personer föll handlöst ner mot marken.

Inga kommentarer: