söndag 26 oktober 2008

PREMIÄR för Jamie Oliver´s matprogram


Jamie Oliver granskar: Kycklingindustrin - i kväll 21:00 kanal 5
Efterfrågan på kycklingkött i Storbritannien har aldrig varit större men vad är det egentligen vi stoppar i oss?I den här dokumentären granskar Jamie Oliver kycklingindustrin i Storbritannien där 95 procent av alla kycklingar och 86 procent av alla ägg kommer från industriellt uppfödda kycklingar.

Kyckling är Storbritanniens mest populära kött och idag äter britterna 12 gånger så mycket kyckling som för 30 år sedan. 855 miljoner kycklingar produceras varje år och den industriella och fabriksliknande produktionen har bidragit till att hålla priserna nere.
Men vad betyder de låga priserna på den industriellt uppfödda kycklingen för de kycklingfarmare som vill använda sig åt en mer djurvänlig och ekologisk metod? Och vad är det vi konsumenter egentligen köper? I en skakande dokumentär som fick kycklingförsäljningen av industriellt uppfödd kyckling att dippa rejält och försäljningen av ekologiskt uppfödda kycklingar att öka med 40 procent, tar Jamie Oliver reda på hur det ser ut inuti kycklinguppfödarnas och äggproducenternas fabriker.

Han bjuder in ansvariga från de stora butikskedjorna som köper in det billiga köttet och ifrågasätter producenternas fabriksliknande metoder. Dessutom får vi reda på vad så kallade ”chicken nuggets” verkligen innehåller.



2 kommentarer:

Marita sa...

Det ska jag se, sen slutar man väl äta kyckling oxå när man får se verkligheten!

Ronny Forsslöw sa...

Den skall jag se senare spelar in den. Men inte tänker jag sluta äta kyckling och du kan inte sluta med din goda kycklingryta ja den har jag inte glömt inte Sandra.