torsdag 16 oktober 2008

Mår dåligt


Godmorgona alla glada bloggare !

Idag mår jag skit dåligt och allt i huvudet kretsar runt gårdagens läkar utlåtande och är så trött på livet just nu vill bara lägga täcket över huvudet och bara skita i allt.

Vad händer idag!

Tillaga köttet till köttgrytan i kväll, Klart

Gå till läkarmottagningen hämta mitt recept

Att göra min hemläxa att göra något bland människor, så jag ska och min fru spela biljard i en timme, det är säkert 20 år sedan jag spelade biljard så man åker säkert på spö av frugan.

Regler

Eight –ball

Dessängspel.
Eight –ball spelas med alla femton färgade bollar (1-15) och med egen boll.Uppläggningen i eight –ball är att man placerar ut bollarna med en triangel där åttan placeras i triangelns mitt och de två hörnbollarna plockas ut från var sin grupp. Med grupp menar manatt bollarna delats upp i två grupper med bollarna 1-7 i en grupp och bollarna 9-15 i den andragruppen. Man kan välja ut vilken boll man vill från varje grupp som blir hörnboll. Resten avbollarna placeras ut hur som helst. Om den som spränger sänker någon boll förutom åttan fårhan fortsätta och fritt välja nästa boll, utom åttan. Han fortsätter och sänker han även denbollen blir det den bollens grupp som blir hans. Vinner gör den som sänker bollarna i singrupp och till sist åttan. Åttan måste sänkas direkt, man kan alltså inte använda sig avmotståndarens bollar för att putta i åttan. Men om någon av motståndarens bollar går i hål näråttan gör det är det inget fel. Förlorar gör man om man sänker åttan innan alla i gruppensbollar gått i hål.

Grundläggande regler:

• Krita kölädret innan stöt, då undviker du att kön slinter på bollen.
• Minst en fot i golvet när man stöter bollen.
• En stöt är avslutad när alla bollar ligger helt stilla på bordet.
• Man pratar inte med någon som precis ska sikta in sig på en stöt.
• Man får inte på något sätt vidröra någon annan boll på spelplanen förutom den som man ska stöta på.
• Om någon råkar rubba en boll så att den flyttar plats, ska den direkt placeras tillbaka på sin tidigare plats.
• Om man stöter till sin egen boll två eller fler gånger är det en felaktig stöt.
• Man får bara stöta till egen boll, aldrig använda kön till att fösa bollen framåt.
• När man inte lyckas sänka den boll man avser räknas det som miss och stöten går över till motståndaren.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Nej,du ska inte skita i allt.DU kommer att fixa det här.Du har många runt omkring dig som kommer att stötta dig.Och många som vill att du ska må bra och vara lycklig.
Kram

Anonym sa...

det skulle vara jätte kul om vi kunde gå och bowla nån helg.tycker att det är skitroligt.Var länge sedan jag gjorde det.Kram

Anonym sa...

Upp med hakan! Det är klart att det känns tufft precis när man fått ett jobbigt besked men värdena går att påverka så det fixar du. Ta en sak i taget bara.
/Eva

Marita sa...

Det är just det som du inte ska göra, eftersom du fick svart på vitt i går att det är därför som du har dåliga värden. Då ska du väl inte fortsätta skita i allt.Gå och hämta receptet och skippa sockret till att börja med. Frisk luft har heller aldrig skadat någon.

Anonym sa...

du klarar det pappa älskar dig

Ronny Forsslöw sa...

Tack för era värma ord.

Nej jag ska inte ge upp men så här ibörjan när man skall ta in all information så vart det jobbigt, och ett dygn senare efter beskedet så börjar kämpa glöden komma.

//Ronny

Marita sa...

Skönt att höra:)
Man blev ju lite orolig när man läste. Ha det bra.//