Så bakar du vinnarkakan från SM i kladdkaka
Vinnade receptes skapare heter Therese Ågren, 21
Du behöver:
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
3 dl socker
2 ägg
En nypa salt
100 g smält smör
En stor näve mini-marshmallows
Mariannefluff:
3 dl vispgrädde
1 påse Mariannekarameller
Gör så här:
1. Rör ihop alla ingredienser till kladdkakan och grädda i 150 grader i 35 minuter.
2. Ta ur Mariannekaramellerna, lägg i en påse och linda in i en handduk och krossa dem, till exempel med en kavel.
3. När all Marianne är krossad i små bitar, häll i grädden i en kastrull och värm upp till strax innan den börjar koka, den får inte koka! Häll i Mariannekrosset och rör tills det smält helt.
4. Ställ in gräddblandningen i kylen i minst 6 timmar, eller gärna över natten och vispa sedan upp grädden till ett fluff.
5. Skär upp kladdkakan i bitar och lägg i botten på ett glas eller liknande, lägg sedan på några marshmallows och sedan en klick Mariannefluff.
måndag 20 oktober 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
ja, den kakan verkar jättegod.
Du glömde väl inte att köpa bilagan 7-8 oktober, mat&vin-sveriges godast kladdkakor, där dom 6 bästa bidragen finns med? Pistagekakan ser oxå god ut.
Skicka en kommentar