fredag 12 september 2008

Superskräll på tennisbanan


Johan Andersson har tagit en finalplats i Paralympics. Svensken besegrade världsettan David Wagner i rullstolstennisens semifinal med siffrorna 6-4, 2-6, 6-3.

-Jag fattar inte att det är sant, säger fjärderankade Andersson till TT.
Andersson hade aldrig vunnit mot den amerikanska dominanten David Wagner tidigare, men idag tog han chansen.

Efter en timme och 50 minuter, stod det klart att han tar minst silver med sig från Peking. På söndag möter han britten Peter Norfolk i finalen.

När amerikanen vann det andra setet och tvingade fram ett avgörande set trodde Andersson att det var kört igen. Men vid ställningen 3-3 i tredje set kände han att han hade chansen.
-Jag kände att han var mer nervös än jag. Men jag kan inte fatta att det är sant, säger Andersson.

I och med segern har Andersson säkrat ännu en svensk medalj och det kan bli fler tennismedaljer. På fredagen vann Peter Wikström och Stefan Olsson sin kvartsfinal i dubbeln i två raka set. Men i semifinalen blir det hårt motstånd mot de förstaseedade japanerna Shingo Kunieda och Satoshi Saida.

I singeln i den öppna klassen hade Stefan Olsson dock inte en chans i fredagens kvartsfinal. Världsettan Kuneida behövde bara drygt fyrtio minuter på sig för att vinna matchen med 6-0, 6-1. Olsson var närmast uppgiven efter förlusten.

-Man kände sig nästan som att man var rankad 400 i världen, en rookie. Men han är ju världsetta för att han är bäst helt enkelt, säger Olsson.

Inga kommentarer: