fredag 12 september 2008

Att så få kan förstöra för så många,


Jag tycker det är förlindrigt hammarby skulle få ha spelat inför tomma läktar skulle svida mycket mer, nuär det väl en stor chans att det blir bråk efter derbyt och att flytta den till söderstationtycker jag är en dum idé.

Hammarbys klack portas från derby
Hammarby tvingas hålla sin klacksektion på Råsunda stängd i nästa derby mot Djurgården den 20 oktober och AIK får betala 35 000 kronor i böter. - Ett tungt besked, säger Michael Andersson, vd för Hammarby Fotboll AB, i ett pressmeddelande.

Det blev straffen från Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd för händelserna i samband med derbyt mellan AIK och Hammarby på Råsunda den 25 augusti.- Vi ser mycket, mycket allvarligt på det som inträffade, såväl före som under matchen. Arten och omfattningen, som därmed riskerade att skada enskilda personer, kan tolkas som en upptrappning av dåligt supporterbeteende, säger disciplinnämndens ordförande Khennet Tallinger i ett uttalande.

Hammarby överraskade- Hänsynslösheten och farligheten anser nämnden därmed ska innebära kraftig straffpåföljd, och att ett skyddsnät framför nämnda läktare inte är tilläckligt. Därför blir det spel inför en tom läktarsektion vid nästa derby.Hammarbylägret tog emot beskedet med beströtning.- Vi blev överraskade över beskedet från Disciplinnämnden. Det här straffet främjar inte arbetet för en positiv läktarkultur, säger Michael Andersson i ett pressmeddelande.

Kastade fyrverkeripjäserMatchen mellan AIK och Hammarby fick tillfälligt avbrytas efter att AIK:s målvakt Tomi Maanoja fått fyrverkeripjäser kastade mot sig. Hammarbysupportrarna reagerade mot en tveksamt dömd AIK-straff. Fyrverkeripjäserna var inte de enda under matchen, Maanoja hade fått söka skydd tidigare och även poliser attackerades. Även AIK-supportrar tände bengaler.

Inga kommentarer: