söndag 14 september 2008

BRONS & SILVER Paralympics

DÅ VART DET DAX IGEN FÖR TVÅ NYA MEDALJER

SILVER
Finalförlust på tennisbanan
Virsbosonen Johan Andersson förlorade på söndagen singelfinalen mot den brittiske världstvåan Peter Norfolk med 6-2, 6-2.
I finalen kunde Andersson inte upprepa det fina spelet från semifinalen då han slog den amerikanska världsettan David Wagner. Inför nästan 10.000 åskådare på centrecourten noterades Andersson bland annat för åtta dubbelfel men inte ett enda serveess samtidigt som Norfolk gjorde sex serveess.
- Det var lite nervöst. Jag är ju inte van att spela inför så här många människor, säger Andersson.
Silvret, som är den åttonde medaljen för Sverige, är ändå en framgång för Andersson som kom till Paralympics med målet att ta medalj och han är inte alltför nedslagen.
- Jag är nöjd, jag har inte förlorat ett guld utan jag har vunnit ett silver, säger han.

BRONS
Brons för goalballherarna
De svenska herrarna mötte USA redan i gruppspelet och vann med 9-1. I matchen om bronset blev det tuffare men svenskarna kunde vinna med 5-2 trots att målspottaren Niklas Hultqvist saknades på grund av hög feber. Då klev i stället Jimmy Björkstrand (tre mål) och Fatmir Seremeti (två mål) fram och såg till att det blev svensk seger. Trots att de tog medalj för tredje spelen i rad var det ändå en liten besvikelse. Efter bronset i Sydney och silvret i Aten var målet guld i Peking, men målet infriades aldrig.

Inga kommentarer: