onsdag 10 september 2008

Jonas sköt hem andra guldet Främste paralympier någonsin

EN NY VICTORIA för kanonskytten Jonas Jacobsson, som på onsdagen tog sin andra guldmedalj i Paralympics - med kronprinsessan som åskådare. Foto: Bildbyrån

På onsdagen vann gevärsskytten Jonas Jacobsson sitt femtonde Paralympicsguld. Nu har han flest guld av alla paralympier och olympier, fler än Michael Phelps. -Ja, alltså det är jätteskönt, säger han.
Fler......Färre Men onsdagens guld i helmatchen var ett av de nervigaste. När bara 30 skott återstod av grundomgången låg han nio poäng efter israelen Doron Shaziri. Då visade det sig vem som hade bäst nerver. Jacobsson samlade ihop sig och vände helt på steken i de återstående skotten under grundomgången och inför finalen var det Jacobsson som var i ledning med fem poäng. En ledning som han behöll under finalen där han sköt det nya världsrekordet, 1 264,3.
-Det var en riktig mirakelvändning, det var bara att bita i, säger Jacobsson som hyllas av Shaziri.
-Han är en fantastisk skytt, det visade han i dag. Jag hade hoppats att det skulle vara annorlunda men han är helt enkelt fantastisk, säger Shaziri.
Totalt har Jacobsson samlat ihop 15 Paralympicsguld under sin enormt framgångsrika karriär som började med guld redan i Arnhem 1980. Det har talats om att han ska vara sugen på att vara med på OS i London om fyra år och det är ingenting som truppledaren Hans Säfström förnekar.
-Det är ett beslut som han tar själv. Men jag vet att han ska hem och fundera när Paralympics är över, det gör han alltid. Han måste tänka över om han orkar satsa i fyra år till, säger Säfström om skytten som nu återigen är störst i den paralympiska och olympiska historien.
Efter spelen i Aten för fyra år sedan var han den paralympier och olympier som vunnit flest guld i historien. Efter simmaren Michael Phelps fantastiska OS, med åtta guld, petades Jacobsson ned till andra plats i guldtabellen. Men nu är ordningen återställd.
-Det är jätteskönt, säger han.

Inga kommentarer: