torsdag 4 december 2008

Leksand överens med CSKA Moskva

Leksand överens med CSKA Moskva om samarbetsavtal
Klassiska klubbarna Leksand och CSKA Moskva är överens om ett samarbetsavtal. 
- Vi hoppas kunna skicka juniorer som kan spela en bit av säsongen i Ryssland, säger Leksands sportchef Mikael Lundström. 
- Det finns så många unga talanger hos oss, men bara några platsar i vårt A-lag, säger CSKA-tränaren Igor Zacharkin till HockeyExpressen.se.

Efter besök hos varandra är Leksand och CSKA Moskva i gång med ett konkret samarbete. 
I augusti kommer CSKA, med tränarparet Vjatjeslav Bykov och Igor Zacharkin som ledde Ryssland till första VM-guldet på 15 år, till Leksand för att bo och träna.
Det blir också träningsmatcher mot Leksand och andra lag.
Ska lära av varandra
- Jag tror vi att kan lära oss mycket träningsmässigt. Vi vill ha Influenser som vi kan få nytta av på ungdoms- och seniorsidan, säger Leksands sportchef Mikael Lundström till HockeyExpressen.se.
- Man får en känsla av att utvecklingen går snabbt i Ryssland.
Leksand vill skicka spelare från J20-laget till CSKA Moskva för att spela en del av säsongen där.
CSKA Moskva kan skicka juniorer till Leksands J20-lag i ett utbyte.
- Leksand jobbar med varje individ och jag tror vi måste lära oss av det. Det finns så många unga talanger hos oss men bara några få platsar i A-laget, säger CSKA:s assisterande tränare Igor Zacharkin till HockeyExpressen.se.
Hjälp med marknadsföring
Leksand och CSKA Moskva har även andra gemensamma planer.
- Vi har sagt att vi kan hjälpas åt med scouting. Vi hjälper dem här och de hjälper oss i Rysland, säger Mikael Lundström.
Arméklubben CSKA Moskva, som vann alla mästerskap i Sovjet mellan 1977 och 1989 med storspelare som Sergej Makarov, Igor Larionov och Vladimir Krutov, vill gärna ha hjälp av Leksand när det gäller att marknadsföra klubben.
- Leksand har en stor hockeykultur och kan ge råd och berätta för vår ledning om hur man sköter en stor hockeyklubb, säger Igor Zacharkin.

Källa:http://www.hockeyexpressen.se/Hockeyallsvenskan/1.1390667/leksand-overens-med-cska-moskva-om-samarbetsavtal

Inga kommentarer: