Hammarby Bandy Vs Edsbyn 4-6 (Bandy)

Hemvändare räckte inte för Hammarby

Mästarna Edsbyn vann på ”Zinken”
Hammarby fick tidiga julklappar i år när fem spelare återvände till laget när klubbarna i den ryska bandyligan drabbades av brist på pengar.
Men mot Edsbyn var det en annan återvändare som stod i fokus. Bortalagets Joakim Hedqvist gjorde två mål i de regerande mästarnas 6–4-seger mot Hammarby.
Hammarbys hemvändare – Uralskij Trubnik-trion Jesper Eriksson, Kalle Spjuth, Robin Sundin samt de två Zorkij-spelarna Olov Englund och Stefan Erixon – hittade inte varandra och det mesta såg ut som det brukar göra när Hammarby och Edsbyn möts. Hammarby tog ledningen, Edsbyn kvitterade, ryckte ifrån och vann.
För serieledande Edsbyn var segern den tionde på elva matcher. Hammarby innehar i nuläget den åttonde och sista slutspelsplatsen. Men de fem nyförvärven gör att åtminstone supportrarna har börjat drömma om det efterlängtade guldet.
”Mycket att jobba på”
Mittfältaren Stefan Erixon, som gjorde sin första match sedan han kom tillbaka till Hammarby, är mer försiktig:
– Det tar några veckor innan vi får ihop laget. Vi har ju inte hunnit träna tillsammans än. Även om vi känner varandra sedan tidigare tar det lite tid.
– Det är mycket vi måste jobba på, men vi siktar på att vara som bäst när det drar ihop sig i februari, lagom till slutspelet.
Joakim Hedqvist gjorde sin tredje match i Edsbyn sedan han lämnade Zorkij och låg bakom mästarnas avgörande ryck i första halvlek. Skarpskytten pangade in 3–1 på hörna i 33:e minuten och satte en straff nio minuter senare.
– Det har varit tufft att komma tillbaka, men vi hittar varandra bättre och bättre. Och Hammarby kommer att klättra. Det tar tid att få ordning på laget när så många tongivande spelare kommer tillbaka, säger Hedqvist.
Edsbyns skyttekung Christian Mickelsson gjorde tre mål och ryckte i elitseriens skytteliga.