Arsenal Vs Liverpoll FC 1-1 (Fotboll)

Keanes drömmål gav Liverpool poäng
Kritiserade anfallaren gav svar på tal
Kritiserad och utbuad – men i dag tystade Robbie Keane, 28, belackarna.
Anfallaren dundrade in ett drömmål och såg till att Liverpool fick 1–1 borta mot Arsenal.
Inför toppmötet på Emirates i London skiljde hela åtta poäng mellan femman Arsenal och serieledande Liverpool.
Det var med andra ord nödvändigt för Arsenal att ta poäng för att inte halka efter allt för mycket i toppstriden.
Och ”Gunners” fick precis den start man ville ha, med ledningsmål i 24:e minuten.
Samir Nasri slog en vacker långboll mot Robin van Persie som tog ner bollen mästerligt, vände om – och skickade in 1–0 med ”fel fot”, högern.
Skott på uppstuds
Men Liverpool kom tillbaka innan pausvilan. Robbie Keane, som dittills i matchen varit hela osynlig, sprintade ifrån passiva försvarare på en långboll, lät bollen studsa så att han fick den på uppstuds och klippte in 1–1 i nättaket med ett knallhårt skott. En lättnad för Keane som haft svårt att ta en plats den här säsongen.
Utbuade Keane (Arsenals publik avskyr honom sedan han spelade i Tottenham) firade med att sätta upp händerna bakom öronen.
Steven Gerrard fick sedan ett gyllene läge att ge Liverpool ledningen strax före paus, men han kom något sent till Dirk Kuyts passning och sköt över.
Adebayor utvisad
Matchen var jämn – men i paus fick Arsenal ett tungt avbräck då mittfältsmotorn Cesc Fabregas tvingades utgå skadad efter en närkamp med Xabi Alonso.
Och i 62:a minuten ändrades förutsättningarna radikalt.
Arsenals anfallsstjärna Emmanuel Adebayor stämplade Alvaro Arbeloa samtidigt som han skickade upp en armbåge i ansiktet på motspelaren. Då Adebayor hade ett gult sedan tidigare (en stämpling på Emiliano Insua) tvekade inte domaren Howard Webb – och skickade Adebayor till omklädningsrummet.
– Hårt att visa ut Adebayor efter den tuffa varningen han fick i första halvlek, sa expertkommentatorn Jens Fjellström i Canal plus.
Liverpool tog över spelet, men lyckades inte omsätta övertaget i mål.
Matchen slutade 1–1 och differensen mellan lagen är fortsatt åtta poäng.