söndag 21 december 2008

Findus jultalrik


Varför skall jag laga julmat när det är bara köpa in några potioner av
findus jultalrik den ser ju såå god ut, Men jag har inte smakat och kommer
inte smaka den heller inte efter att ha läst DN´s artikel.

"Det här ser riktigt risigt ut"
För andra året i rad ger Din Ekonomis provsmakare bottenbetyg till Findus frysta jultallrik. 
- Den får inget betyg alls av mig, säger Henrik Norström, kock och delägare av restaurang Lux i Stockholm.

FINDUS JULTALLRIK SÄLJS SOM säsongens rätt och i begränsad upplaga. Enportionsrätten som lanserades för tre år sedan består av Janssons frestelse, köttbullar, prinskorv, brunkål och risgrynsgröt med jordgubbssås. 

I fjol lät Din Ekonomi DN:s provkök smaka på frysrätten och då fick den betyg 1 av 5 möjliga. Findus meddelade då att man planerade att förbättra kvaliteten på rätten. Så i år lät Din Ekonomi Henrik Nor ström, kock och delägare av restaurang Lux i Stockholm, provsmaka rätten för att se om den hade förbättrats.

- Usch, det här såg riktigt risigt ut. Det doftar verkligen inte gott, var hans första kommentar när rät-ten togs ut från mikrovågsugnen.

MEN EFTER NÅGRA SEKUNDERS tvekan provade han en halv köttbulle och en bit prinskorv.

- Köttbullarna smakar allt annat än köttbullar. Och korven är också hemsk, tänk dig äckliga hot dogs fast ännu värre, säger Henrik Norström och grimaserar.

- Men kålen smakar som den ska. Idén i sig är bra, att man kan få lite av varje. Men det vore bättre att höja priset och ta med några riktiga köttbullar och prinskorvar. Så svårt kan det inte vara.

JONAS SVENSSON ÄR KATEGORICHEF för färdiglagade rätter på Findus. Han berättar att Findus beräknar att sälja cirka 200 000 jultallrikar i år och att företaget har förbättrat bland annat konsistensen på Janssons frestelse och brunkålen.

- Rätten har blivit betydlig bättre, men till samma pris som förra året. Vi har fått väldigt mycket positiv respons från konsumenterna och det är huvudanledningen till att den återkommer, säger han.

Har du provat den själv?
- Oh ja, det har jag gjort. Den smakar jättebra, men självklart ska den inte jämföras med ett riktigt julbord. Vi vet att många uppskattar att äta en jultallrik före jul och vi ser den som ett trevligt inslag 
i vår serie av frysrätter, säger Jonas Svensson. 

Men Henrik Norström är inte nådig i sin kritik utan menar att den frysta rätten borde förbjudas och ger den betyg 0 av 5 möjliga.

- Rätten är oätlig. Det enda jag skulle kunna tänka mig att äta är risgrynsgröten trots att den har alldeles för få risgryn.

Källa:http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=3116&a=865922

Inga kommentarer: