Gerrard tvåmålsskytt i 5–1-segern
Liverpool ångar på i toppen – och är på väg mot sin första ligatitel sedan Premier Leagues start 1992.
I dag krossade Rafael Benitez manskap Newcastle med 5–1 – på bortaplan.
– Vi kunde ha gjort fler än fem mål, säger assisterande tränaren Sammy Lee.
Benitez, som återhämtar sig efter en njurstensoperation, fanns på plats på St James Park, fast bara på läktaren. Han kunde lugnt luta sig tillbaka och bara njuta.
Liverpool fullständigt körde över Newcastle – och segersiffrorna borde ha varit större än 5–1.
Newcastle hade räddat på mållinjen vid tre tillfällen innan Steven Gerrard spräckte nollan i 31:a minuten.
Sami Hyypiä ökade på till 2–0 på nick, men David Edgar reducerade, också det på nick, strax före pausvilan.
Given uppgiven
Liverpool gick dock inte att stoppa den här dagen.
På en hörna tilläts Ryan Babel, omringad av sju (!) motståndare, peta in 3–1 bakom en förvtvivlad Shay Given.
Steven Gerrard rann sedan igenom och lyfte kallt in 4–1. Och Xabi Alonso avslutade slakten genom att placera in 5–1 på straff efter att Babel rivits ned.
I frustrationen över ett domslut (eller om det kanske var besvikelsen över hjälp från lagkamraterna?) dundrade Shay Given iväg bollen på läktaren i slutminuten och fick gult kort.
”Måste vara nöjda”
Det är lätt att förstå målvaktens frustration. Given var Newcastles bästa spelare, men tvingades släppa in fem bollar.
– Vi kunde ha gjort fler än fem mål, men Shay Given var väldigt bra. Men att vinna med 5–1 måste vi vara nöjda med, säger Liverpools assisterande tränare Sammy Lee till klubbens hemsida.
– Det vi kan fokusera på är att göra vårt jobb. St James Park är inte ett ställe man åker till och enkelt hämtar hem tre poäng. Men nu gjorde vi det.