tisdag 16 december 2008

Tonårsflickor lussade hos sexbrottslingar


Tonårsflickor lussade hos sexbrottslingar

Personligt:Detta är en skandal, hur fan kan man man låta dett ske????

På Skogomeanstalten i Göteborg sitter flera grova sexualbrottslingar. 
I fredags bjöd anstaltsledningen in en grupp tonårsflickor för att lussa för de intagna - enligt uppgift under extra bevakning. 

- De tyckte det var jättetrevligt att det kom söta tjejer, säger en källa till GT.se.
På Skogomeanstalten sitter flera av Sveriges grövsta sexualförbrytare. Under extra bevakning bjöd anstaltsledningen i fredags in en grupp tonårsflickor för att lussa för de intagna.
– Det här en tradition vi har haft i många år utan några incidenter. Det hade vi inte heller den här gången. Jag har fått höra att det var god stämning. Ingen ska ha känt sig utsatt eller tyckt att det var obehagligt på något sätt. Vi skulle aldrig göra något som utsatte de här flickorna för fara, säger Anne Marie Dahlgren, informationschef vid Kriminalvården.

Tyckte det var jättetrevligt
Hon fortsätter:
– Jag har även talat med den personal som följde med luciatåget runt på anstalten och hon säger sig inte ha hört några olämpliga kommentarer från de intagna.
Enligt uppgift till GT.se ifrågasätter dock en del personal lämpligheten i att bjuda in tonårsflickor för att lussa för de intagna.
– Det här är sjuka människor som bland annat förgripit sig på barn. De tyckte det var jättetrevligt att det kom söta tjejer, säger en källa.
Anne Marie Dahlgren ser dock inget fel i de årliga luciatågen på Skogomeanstalten.
– Vi har aldrig upplevt något problem i samband med luciatågen och då finns det ingen anledning att ompröva det här. Skulle det hända något får vi givetvis tänka om.

Källa:http://www.gt.se/nyheter/1.1404510/tonarsflickor-lussade-hos-sexbrottslingar

Inga kommentarer: