torsdag 11 december 2008

Gmail får att-göra-lista

Gmail får att-göra-lista
Detta har jag inte kunnat hittat i min GMAIL :-( någon annan?

Googles e-posttjänst Gmail har numera en funktion för att skapa att-göra-listor direkt från mejlgrässnittet. Funktionen är en av de absolut mest efterfrågade i Gmail varför många användare nu har all anledning att glädjas. Att-göra-listorna befinner sig fortfarande i experimentstadiet, och därför kan man ännu inte ställa allt för höga krav när det gäller funktionaliteten.

Källa: TG Daily

Mountain View (CA) - Googles Gmail-teamet har varit ganska upptagen den senaste tiden och har löpande ut nya funktioner på ett nästan veckovis. Tidigare i dag, Google har byggt upp en betydande och en av de mest önskade tillägg till programvaran: Aktiviteter. Även om uppgifter i Gmail är ett experiment Labs funktion som saknar djup, även den grundläggande genomförandet kan göra Gmail-fans glada. 

En ny uppgift förvaltning funktionen är nu tillgänglig i Gmail för att låta användare hantera uppgifter från den webbaserade e-gränssnitt. Uppgift förvaltningen har varit en av de mest efterfrågade funktionerna i Gmail, särskilt då det gäller som standard i de flesta desktop-och webbaserade e-postklienter. Men det var frånvarande från Gmail hittills, trots att uppgiften förvaltning går hand i hand med hantering av e-post. "Uppgifterna är ett sätt att hjälpa dig att hålla reda på vad du behöver göra och vad du redan har gjort," Google Task team sade i ett uttalande. 

Det experimentella bara funktionen första måste vara aktiverat under Labs fliken i Inställningar avsnitt i Gmails webbgränssnitt. Därifrån kan du få tillgång till uppgifter genom att klicka på Uppgifter länken nedanför Kontakter alternativ i den vänstra delen av Gmails webbgränssnitt, som kommer att öppna en dialogruta för att skapa en ny uppgift. Alternativt kan du sätta på den öppna e-postmeddelande till en ny uppgift genom att klicka på Lägg till uppgifter alternativ från rullgardinsmenyn som heter Fler åtgärder, som automatiskt kommer att lägga meddelandet föremål som omfattas av en ny uppgift och skapar en länk till e-postmeddelandet i uppgift kroppen. 

Eftersom detta är experimentell Labs funktionen, det är ännu inte redo för bästa sändningstid och funktioner kan ändras, gå sönder eller försvinna när som helst. Till exempel den nuvarande inkarnationen av Gmail Uppgifter saknar grundläggande funktioner som inställningen påminnelser, dela uppgifter med andra eller inställning uppgift prioriteringar. Uppgifter integrering med Google Kalender som man kan förvänta sig av Google är också obefintlig just nu. 

Användare som söker något mer omfattande uppgift funktioner bör kontrollera applikationer som till exempel det utmärkta Kom ihåg Mjölk tjänst som integreras med Gmail, iGoogle och Google Kalender och ger offline-funktionalitet genom Gears också. 

Om kortkommandon är aktiverat (fliken Allmänt under Inställningar del av Gmail-gränssnittet), kan du använda följande genvägar i Gmail Uppgifter som kommer att spara tid: 

- Öppna Aktivitetshanteraren Box: "g" och sedan "k" 
- Skapa ny aktivitet: ENTER 
- Ta bort en Uppgift: Ta bort texten och klicka BACKSPACE 
- Navigera mellan Arbetsuppgifter: Arrows 
- Indrag / Unindent Arbetsuppgifter: TAB och Shift-Tab 
- Ordna aktiviteter: Dra och släpp eller CTRL-och CTRL-NER 
- Main Visa / Detaljerad Växla: Shift-ENTER 
- Skapa en uppgift från E-post Meddelande: Shift-T (alternativt välja Lägg till uppgifter från Fler åtgärder rullgardinsmenyn) 

Sökandet jätte har varit upptagen rullande ut flera experimentella Gmail-funktioner under de senaste månaderna, till exempel kalender och Docs integration som lägger till nya prylar med en lista över nyligen redigerade dokument från Google Docs-konto. Den senaste stora Gmail-uppdateringen ingår prestanda optimizatiosn och användargränssnitt tweaks, förutom teman att förändra den allmänna utseende och känsla av webbgränssnittet.

Inga kommentarer: