söndag 14 december 2008

Hammarby - IFK Skövde 33-21 (Handboll)

Hammarby - IFK Skövde 33-21 (15-10)

På söndagskvällen möttes Hammarby och Skövde i Eriksdalshallen. Det blev en helt annan match än den som utspelade sig i Skövde för knappt två veckor sedan då Skövde slog Hammarby med 38-35

Efter knappa tre minuter gjorde Hammarbys Patrik Johansson 1-0 för hemmalaget vilket fick igång den trötta publiken som hade gett sig ut i decembermörkret sent på söndagskvällen för att gå på handboll. Det verkade som att även Skövdespelarna var lika trötta som publiken för de kom aldrig riktigt in i matchen. Några som däremot verkade vara pigga var Hammarby. Efter 14 matcher har Hammarby lyckats med sju vinster och sju förluster, alla vinsterna utom en har kommit på hemmaplan. Innan kvällens match låg Hammarby åtta i tabellen medan Skövde låg femma. Men de kommande motståndarna som eventuellt såg denna match får nog tänka om, om de hade trott på en enkel vinst när Hammarby kommer till deras hemmaplan. För i kvällens match såg det ut som om det gamla SM-laget var tillbaka.

Micke Åström storspelade matchen igenom och hade 52 % i räddningar när matchen var över. I Robin Hallbergs frånvaro hade Hammarby plockat upp junioren Carl Wedin som andre målvakt och bortsett från ett inhopp vid en straff fick han spela sista fem minuterna av matchen. Han imponerade stort på de 849 st åskådarna i Eriksdalshallen, det var definitivt inte sista gången som vi fick se Carl Wedin i elitseriesammanhang.

På presskonferensen efter matchen sa Skövdes tränare Henrik Schneider att när de väl lyckades få till ett anfall som ledde till ett skott så stod det en målvakt i vägen. Micke Åström sa att hela samarbetet i försvarsspelet var mycket bättre än på länge samt att han fick ta en del tacksamma skott.

Hammarby ledde matchen från start till mål. Som mest i första halvlek var ledningen åtta mål. Skövde kom in i andra halvan av första halvlek och kunde snygga till halvtidssiffrorna till 15-10

Andra halvlek var mest en transportsträcka för Hammarby och segern var aldrig utom räckhåll. Segersiffrorna skrevs till 33-21.

Hammarby – IFK Skövde 33-21 (15-10)