onsdag 3 december 2008

IFK Skövde - Hammarby 38-35 (Handboll)

IFK Skövde - Hammarby 38-35 Handboll

Hammarby förlorade kvällens match mot IFK Skövde med 3 mål, matchen slutade 38-35 till Skövde.

Hammarby rivstartar med att gå ifrån till 5-1 och 7-3 efter 6:35.

Skövde spelar upp sig. En som hade problem i början av matchen var Magnus Johansson men Magnus spelar upp sig och blir starkt bidragande till upphämtningen och att Skövde kunde gå till halvtidsvila med en 5-målsledning, 19-14.

Magnus och Skövde får ordning på försvarsspelet vilket också ger Sjöstrand bättre förutsättningar i målet

Efter 16:35 är Skövde ikapp för första gången (10 lika av Magnus Järlström) och efter 17:44
i ledning (11-10) för första gången. Fredrik Arvidsson nätar från kanten efter ett ”bakom ryggen” utspel av Järlström

När väl Skövde tagit kommandot i matchen är Hammarby som närmast med två måls underläge vid två tillfällen i matchen. Ställningen 14-12 efter 22 minuter och efter att Jens Eriksson gjort sitt 7:e mål (100 %) och ställningen 29-27 (47 minuter)

Hammarbys Michael Åström hade 43% i första halvlek men i den andra halvleken räddar han en boll på under de inledande 10 minuterna. I det här läget ser det ut som han vill lämna buren men det dröjer tills det är 8 minuter kvar av matchen innan Lars Olav Olausson tar över.

Flera av Skövdes duktiga tekniker visar sig på styva linan idag. Fredrik Arvidsson (100%) på vänsterkanten. Linus Lake spelar den avslutande delen av första halvlek och tar stor roll i den andra halvleken. Bl.a. fyra assist. Johan Elf spelar bra båda framåt och bakåt, alla ledda av Magnus Järlström (8 mål och 6 assist) som håller en hög nivå matchen igenom

Hammarbys Patrik Johansson är duktig och visar stora kvalitéer men lite ensam fram till dess att Daniel Båverud kommer igång med sitt skytte, han gör 6 mål på 9 försök i andra halvlek.