måndag 1 december 2008

LIVERPOLL Vs WEST HAM 0-0 (Fotboll)

0-0 igen på Anfield
Liverpool leder Premier League med en poäng efter 0-0 mot West Ham. Trots ligaledning var det en frustrerande kväll för Liverpool som aldrig lyckades få hål på West Ham
Mängder av hörnor är det jag kommer ihåg mest från den här matchen. Det och Craig Bellmays ruskiga långskott i första halvlek som mycket väl kunde ha inneburit en chockförlust för Liverpool. Nu blev det inte så men det var ändå två tappade poäng och en missad chans att dra ifrån Chelsea i toppen.
Inför matchen skrev jag hur jag ville att Liverpool skulle ta tag i matchen och pressa West Ham högt upp i banan, det lyckades endast stundtals och på tok för sällan för att skapa något tryck. Nu hade visserligen Liverpool mängder med boll i matchen men West Ham krympte ytorna bra och tvingade Liverpool till att spela längs kanterna, där varken Riera eller Benayoun hade några stora kvällar. Framförallt spanjoren gick inte att känna igen och Ryan Babel borde ha kommit in redan efter 10-15 minuter av andra halvlek då det var uppenbart att Riera inte skulle få något uträttat.
Alonso var planens bästa spelare i mitt tycke men hade idag ett hopplöst jobb att försöka trä passningar genom ett kompakt West Ham försvar. Gerrard försökte han också men det var tydligt hur mycket kaptenen ville ha en vinst idag. Desperationen lös igenom när han först (med rätta) skrek på Kuyt att han skulle passat i djupled istället för att dra en zorkdödare längs gräset för att senare slå hål i luften på ett mycket bizzart sätt.
Det kändes för övrigt som att hela laget ville lite för mycket ibland och ett tidigt mål hade varit ovärdeligt. Hyypiä, som förövrigt var riktigt bra idag, kom nära på några hörnor. Benayoun hade blivit matchhjälte om det inte varit för Robert Greens fingertoppar. Men precis som mot Fulham ville inte bollen in och precis som mot Fulham lyckades Liverpool aldrig skapa mer än en riktigt farlig målchans.
Liverpool leder ligan och det är något att vara glad över. Men hur länge håller det om inte någon målskytt träder fram? Benitez har en hel del att jobba med tills bortamatchen mot Blackburn nästa helg.


Källa:http://www.liverpoolfc.nu/news/?12659

Inga kommentarer: