tisdag 30 december 2008

Sista inlägget

Från och med den 1 januari kommer jag att skriva på Forsnet´s nya blogg på www.forsnet.se.
Så denna blogg uppdateras inte efter den 1/1-09

Storhandlat

Om det var mycket folk före julen så vart det värre idag så mycket folk det var på ICA Maxi har jag inte sett men nu är det fullt igen, ingen post idag heller snacka om jag vet vad mitt nyårslöfte blir nästa år "Sköt mig själv och skit i andra" jag är så besviken.

Livet suger

Oh vad jag hatar mitt liv just nu, kan inte sova pgr av  jävla tankar så mörka, shit vad jag är trött på detta orkar inte längre.

Nyårs meny

Sitter här och tänker på vad jag och min underbara fru och kids skall äta i morgon på Nyårsafton, hur låter detta:

Meny 1
Toasskagen
Nyårs stek med potatisgratäng, sallad och en kall öl
Marängswiss med kaffe
Ost med kex och ett gott vitt vin
Champagne till tolvslaget samt nyårspresent

Meny 2
Vitlöksbröd
Lövbiff med pomesfrites, beanässås, sallad och en kall öl
Bakelse med kaffe
Chips och dipp
Ett gott vitt vin till tolvslaget samt nyårspresent

Vilken meny skulle ni välja??

måndag 29 december 2008

Sleyman kan stanna i Bajen

Sleyman kan stanna i Bajen
Bajens kultigaste mittbacksklippa verkade vara förlorad för klubben, när en strimma av hopp plötsligt bröt igenom vintermörkret. Suleyman Sleyman kan stanna – trots att hans kontrakt går ut om tre dagar.

- INGENTING ÄR klart, varken att jag blir kvar i eller lämnar Hammarby. Dörren är absolut inte stängd, säger han.

”Sulan” har under årens lopp vuxit fram som en alltmer hyllad figur på Söderstadion. Delvis på grund av sin lojalitet och kompromisslösa spelstil, och delvis eftersom han inför årets säsong ännu inte gjort något tävlingsmål under ett decennium i laget. Mot AIK bröts dock förbannelsen med en fin fullträff, men sedan dess har det varit relativt tyst kring Sleymans fortsättning.

- FAST VI HAR suttit ner och pratat, jag och klubben. De har gett mig ett kontraktsförslag, så helt stilla står det inte. Däremot för vi ingen, så att säga, riktigt aktiv diskussion för tillfället.

Det har även spekulerats i att Sleyman skulle stå i begrepp att satsa fullt ut på sin civila karriär och lägga idrottandet åt sidan. Men den möjligheten utesluter han nu.

- Jag har ju precis fyllt 29 år och vill fortsätta på den här nivån ett tag till. Om det blir i Hammarby eller någon annanstans återstår att se.

JULKALENDERN 2009

Sara Edwardsson pch Henrik Ståhl spelar Supersnälla Silver-Sara och Stål-Henrik. Foto: SVT

Nej, nej julen är inte över så kommer nästa års kalender redan nu ;-X


De gör nästa julkalender

Nu är det klart att skådespelarduon Henrik Ståhl och Sara Edwardsson, som tidigare gjort barnprogrammet "Supersnälla Silversara och Stålhenrik" för SVT, får göra julkalendern för 2009.

-Väldigt, väldigt roligt. Jag och Sara har kämpat för att få igenom det här. Vi börjar spela in nu i vår, säger Henrik Ståhl till Aftonbladet.
Bor i rymden Upplägget är det samma som i barnprogrammet. Det handlar om Stålhenrik och Silversara som bor i rymden.

-I julkalendern har de blivit gamla och bor på en konstgjord planet för pensionerade superhjältar som heter Julstjärnan. För att underhålla sina barnbarn Vega och Nova berättar de historien om sitt första stora äventyr, berättar Frida Boëthius, projektledare för julkalendern 2009.
Inspelningarna startar den 16 februari. SVT vill inte avslöja några ytterligare skådespelare, men i tv-serien medverkade bland andra Basia Frydman, Rolf Skoglund och Anita Blom.


Källa:http://www.expressen.se/noje/tvsajten/1.1417165/de-gor-nasta-julkalender

Bojkota julkorten

Nästa år kommer vi inte skicka julkort eller julmail då vi inte får några är vi inte värda några julkort behöver vi inte hellre slänga ut pengar på julkort utan vi kan ge pengarn till kyrkan i stället vi fick 6 julkort.

Bajen nobbar bud på Davies

Bajen nobbar bud på Davies

"Förhelvete sälj honom inte nu bajen"

Hammarby håller hårt i Chalie Davies och har just nobbat ett bud från Sochaux, skriver Eurosport.se. Stockholmarnas VD Michael Andersson är fåordig i frågan om fransmännen.

- DET HAR JAG ingen kommentar till. Men jag kan säga så mycket som att vi har fått en förfrågan från dem, säger han.

Målsättningen är att behålla anfallaren kommande säsong, tillägger Andersson.

- Charlie är jätteduktig och vi siktar på att ha honom kvar.

- Sedan är det så i den här världen att det kan komma erbjudanden som vi inte vet om nu men i dagsläget så är han kvar i Hammarby.

Davies dundrade fram ordentligt under det gångna året, med 14 ligamål på 27 matcher.
 
Källa:http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=647&a=868549&rss=2216

Mår inte bra

Konstigt att man mår dåligt har sovit kanske tre timmar och tänker och tänker hur 2009 blir själv blir jag 45, gift i fem år med min underbara fru, göra en dyslixi utredning, arbetsträna, 3 distanskurser var av en jag kommer att hoppa av, Börjar arbeta i augusti, Viktor börjar dagis, Amanda börjar på sexårs verksamheten,kanske få gå en KPT intensiv kurs.

Nej jag ska bara dra mig undan så jag inte förpestar min omgivning.

Önskar er alla en underbar dag

Var tog min dröm i vägen?

Klockan 03:40 och jag kan inte sova utan sitter i soffan och undrar var tog mina drömmar i vägen? Jag har drömmar men inget händer, jag har en underbar fru och underbara barn men sen då... Arbet vad kan jag har jobbat med barn sedan jag var 16 år idag är jag 44 år vilket nytt område kan jag söka nytt arbete? intresset var tog det ivägen att träna/leda ungdomar i idrott eller att plugga till IT lärare men hur kan jag när jag har massa bromsklossar och hur skall jag kunna bli något om jag inte har drömmar och tron på mig själv, vilken jävla soppa jag sitter i om jag inte tror på mig själv hur skall jag då uppnå mina drömmar ? Jag har ingen ork, lust längre med något eller har jag en svacka igen hur skall jag kunna klättra upp igen? Satan vad trött jag är på mig själv så less att heta Ronny Forsslöw, skulle vilja kasta in handuken, fast kanske någon kan få ett skratt på mina felstavningar men vet ni vad jag kanse har dyslexi eller att någon är avudsjuk på att jag har en underbar fru att krypa ner till och ha en vän eller rättar sagt min allra bästa vän min fru och det är värt allt då kanske jag kan komma tillbaka för jag är inte ensam, om jag verkligen vill de att inte vara ensam.

Total kaos i hjärna, jo så kan det va men jag kommer att vara trött, deppig, sur, ledsen men ska man klaga har en bryten handled som det värsta i mitt liv just nu.

söndag 28 december 2008

Lugi - Hammarby 27-24 (Handboll)

Ikväll förlorade Hammarby mot Lugi med 3 mål matchen slutade 27-24 till Lugi :-(

Liverpool krossade Newcastle på bortaplan

Liverpool krossade Newcastle på bortaplan

Gerrard tvåmålsskytt i 5–1-segern
Liverpool ångar på i toppen – och är på väg mot sin första ligatitel sedan Premier Leagues start 1992.
I dag krossade Rafael Benitez manskap Newcastle med 5–1 – på bortaplan.
– Vi kunde ha gjort fler än fem mål, säger assisterande tränaren Sammy Lee.
Benitez, som återhämtar sig efter en njurstensoperation, fanns på plats på St James Park, fast bara på läktaren. Han kunde lugnt luta sig tillbaka och bara njuta.
Liverpool fullständigt körde över Newcastle – och segersiffrorna borde ha varit större än 5–1.
Newcastle hade räddat på mållinjen vid tre tillfällen innan Steven Gerrard spräckte nollan i 31:a minuten.
Sami Hyypiä ökade på till 2–0 på nick, men David Edgar reducerade, också det på nick, strax före pausvilan.
Given uppgiven
Liverpool gick dock inte att stoppa den här dagen.
På en hörna tilläts Ryan Babel, omringad av sju (!) motståndare, peta in 3–1 bakom en förvtvivlad Shay Given.
Steven Gerrard rann sedan igenom och lyfte kallt in 4–1. Och Xabi Alonso avslutade slakten genom att placera in 5–1 på straff efter att Babel rivits ned.
I frustrationen över ett domslut (eller om det kanske var besvikelsen över hjälp från lagkamraterna?) dundrade Shay Given iväg bollen på läktaren i slutminuten och fick gult kort.
”Måste vara nöjda”
Det är lätt att förstå målvaktens frustration. Given var Newcastles bästa spelare, men tvingades släppa in fem bollar.
– Vi kunde ha gjort fler än fem mål, men Shay Given var väldigt bra. Men att vinna med 5–1 måste vi vara nöjda med, säger Liverpools assisterande tränare Sammy Lee till klubbens hemsida.
– Det vi kan fokusera på är att göra vårt jobb. St James Park är inte ett ställe man åker till och enkelt hämtar hem tre poäng. Men nu gjorde vi det.

Källa:http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/england/article4079376.ab

Support

Nu är jag arg, jag är alltid en datasupport till andra men fan när jag behöver hjälp finns ingen som jag kan fråga shit, detta gillar inte jag, nu för jag ringa Loopia imorgon och se om dom kan hjälpa mig, det handlar inte om dom utan ett program WORDPRESS.

Värnlösa barns dag

Att man har ändrat ”menlösa barns dag” den 28 december till ”värnlösa barns dag” är väl bra, så illa som barn far här i världen. Men varför kallades de över huvud taget för ”menlösa”?

Menlös, som i dag har innebörden 'intetsägande', 'oförarglig', betydde en gång i tiden 'som inte har för avsikt att vålla skada', 'som inte har något brott på sitt samvete', 'oskyldig'.

Det är alltså ordet men i betydelsen 'skada', 'fara' det är fråga om, ett ord som man i dag möter bara i fasta och lite ålderdomliga fraser som lida men, någon annan till men, utan men.
De menlösa barnen var de oskyldiga spädbarn som kung Herodes lät mörda i Betlehem när han blivit underrättad om att en ny mäktig konung, fötts där. Eftersom han inte fick tag i det misstänkta Jesusbarnet - familjen hade varnats och flytt till Egypten - lät han för säkerhets skull ta livet av alla späda gossebarn. Minnet av dem högtidlighölls i Sverige som en egen helgdag fram till 1772.

Från betydelsen 'utan onda avsikter', 'oskuldsfull' har utvecklingen av menlös gått vidare mot 'ofarlig', 'harmlös' till 'beskedlig', 'intetsägande' och till och med 'fadd'. 

För att tankarna ska ledas rätt heter dagen sedan 2001 värnlösa barns dag. På andra språk betonar man de dödade barnens oskuld: Holy Innocents' Day (engelska), le massacre des saints Innocents (franska), Fest der unschuldigen Kinder (tyska). 

Oskyldiga barns dag hade bättre anslutit till kulturgemenskapen, men värnlösa barn är å andra sidan ett starkare uttryck.

lördag 27 december 2008

Wordpress

Blogg skall vi ha på våran domän www.forsnet.se och vi tänker använda det populära
blogg verktyget WORDPRESS men nu har jag kört fast kan inte få igång den
med våran databas så lär inte blir många timmar sömn ;-(

Team Wells bäst i kväll

Ikväll var team Timo det sämre bidraget och det bästa var självklart team Wells.

Heja Robert Wells

Ikväll är det dax för Körslaget och då skall man rösta på Robert det gjorde jag i går
samt läser jag hans blogg, chip och dipp samt läsk mmm heja Wells

Lugn eftermiddag

Idag har det varit helt lugnt ingen julstress utan bara slappa, vi titta på en juldvd som kidsen fick Törnrosa och åt lördagsgodis nu väntar middagen skinka med potatismos gott, är trött på julmaten fast jag bara har ätit det i tre dagar men skall bli härligt att inta ta nubben till sillen ;-)

Rekordmånga sms på julafton


MALMÖ. Ett flitigt fingrande på mobilen hör numera julen till. På julafton skickade svenskarna sms som aldrig förr. Noteringen blev över 60 miljoner meddelanden, men troligen slås rekordet redan vid nyår.

ALLA DE fyra operatörerna Telia Sonera, Tele 2, Tre och Telenor rapporterar nya högsta noteringar från julafton. Jämfört med julen 2007 ligger ökningarna på 20—30 procent. Ännu större är uppgången när det gäller bildmeddelandena mms — men de flesta julhälsningar med mms skickas under december före julafton.

- Det är en tydlig trend med alltfler digitala julhälsningar, som sms, mms eller e-post, säger Charlotte Züger, kommunikationschef på mobilteletjänster hos Telia Sonera.

ENLIGT en av företagets marknadsundersökningar är det främst personer mellan 14 och 35 år som skickar många julhälsningar per sms. Konkurrenten Telenor konstaterar att svenskarna tycks skicka sms minst lika ofta under sin ledighet som när de jobbar. Ett sms i stället för ett vykort från semestern blir allt vanligare.

Men trots den ökade elektroniska konkurrensen har Posten i år hållit ställningarna vad gäller traditionella julkort. Prognosen för i år ligger på 39 miljoner julkort i år, ungefär samma notering som förra året.

DEN EXAKTA sms-rekordet på julafton blev 62,8 miljoner meddelanden. Allt talar för att det rekordet bara blir veckogammalt och slås timmarna före och efter tolvslaget på nyårsafton. Förra året sändes då 54 miljoner sms, kanske blir det tio miljoner till i år. Med den stora anhopningen under några få timmar vid nyår kan det hända att det att det dröjer längre än normalt innan meddelandet når fram till mottagaren, men några speciella andra tekniska problem innebär inte anstormningen.

- Det gäller att se till att ha nätet i topptrim, säger Charlotte Züger.
 
Från Peter Palmkvist/TT

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=867670

Landslagsback klar för Hammarby (Fotboll)

Landslagsback klar för Hammarby

Den moldaviske mittbacken Igor Armas har tecknat ett fyraårskontrakt med Hammarby. Den 21-årige landslagsbacken lämnar därmed lämnar sin nuvarande klubb FC Zamuri. 
- Han är en bra huvudspelare med intressant vänsterfot och har erfarenhet trots sin unga ålder, säger Hammarby Fotbolls vd Michael Andersson. 

Förstärkning i mittförsvaret har varit första prioritet för Hammarbys sportsligt ansvariga när värvningsarbetet intensifierades efter den allsvenska avslutningen. Nu har klubben gjort klart med en mittback, den moldaviske a-landslagmannen Igor Armas. 

- Igor är en bra huvudspelare som har slagit igenom i Moldavien i år. Han har blivit vald till ligans bästa försvarsspelare och är landslagsman. Det är en mycket spännande spelare och har trots sin unga ålder varit med om lite grann redan nu, säger Michael Andersson. 

Den 192 cm långe Igor Armas är fostrad i klubben FC Zimbru från den moldaviska huvudstaden Chisnau. Nu går alltså flytten till Stockholm och Hammarby. Under måndagen och tisdagen har han genomgått de obligatoriska medicinska och fysiska testerna. De förflöt utan anmärkningar och därmed undertecknades ett fyraårskontrakt av båda parter. 
21-åringen har flera egenskaper Hammarby efterlyst, särskilt när det kommer till den fysiska biten. 

- Det är en reslig mittback som har en vänsterfot som är intressant. Att få ytterligare en försvarspelare med vänsterfot är bra för balansen i backlinjen. Vi ser Igor som en potentiellt riktigt duktig fotbollsspelare i framtiden. Visst kommer han att behöva acklimatisera sig till svensk fotboll, men han har som sagt en del erfarenhet genom landskamper och internationellt spel även på klubblagsnivå, säger Michael Andersson. 

Igor Armas ansluter till Hammarbys trupp när försäsongsträningen drar igång den 7 januari.

Källa:www.hammarbyfotboll.se

Min .....

Vikt har gått upp som jag misstänkte så har jag gått i från 93,9 före julhelgen till 95,5 nu tänker jag på orden som min underbara fru har på sin blogg.

FÖR HÄLSAN SPELAR DET INGEN ROLL 
VAD MAN ÄTER MELLAN JUL OCH NYÅR. 
DET SOM BETYDER NÅGOT ÄR VAD MAN ÄTER MELLAN NYÅR OCH JUL... 


Så nu måste jag snabbt tillbaka i den goa formen.

Godmorgon


Alla bloggare och att ni har sovit gott, själv så har jag sovit jätte dåligt för att mina "Demoner" har firma fest i mitt huvud med svarta tankar och satt inatt och försökte att förstå alla tankar men det lyckades jag inte med tyvärr så idag blir det jobbigt.

Mycket kaffe blir det i dag.

fredag 26 december 2008

Leksand - Almtuna 4-0 (Ishockey)

Leksand - Almtuna 4-0 
Leksand vinner komfortabelt med 4-0 efter mål i varje period. Serieldningen är fortfarande i blåvitas ägo! Leksands målskytt: Pi-Ed Bellemare x2, Jan Huokko, Eric Johansson

Liverpool Vs Bolton 3-0 (fotboll)

Liverpool Vs Bolton 3-0 (fotboll)

Liverpool dominerade i det närmsta fullständigt hemma på Anfield i eftermiddags. Slutsiffrorna skrevs till 3-0. Det kunde varit betydligt mer. Målskyttar var Riera samt Robbie Keane*2. 

Annandagen biobesök

Idag var Amanda och Maria på Bio och såg Madagaskar 2, och dom älskade filmen och rekommenderar alla att se den, Bilder kommer att finnas på vår hemsida senare i kväll
www.forsnet.se se,  julspecial08 se bilder.

Sirius skrällde och vann mot finaltippade Hammarby på Zinkensdamm med 6-5

Sirius skrällde på Zinkensdamm
Sirius skrällde och vann mot finaltippade Hammarby på Zinkensdamm med 6-5 efter jätteraffel.
-De visar en otrolig moral och man kan inte tala om överraskning längre, säger förre förbundskaptenen Kenth Hultqvist till Radiosporten.
Sirius kontrade framgångsrikt hela matchen och ledde med uddamålet fem gånger. 6-5 gjorde Viktor Broberg som med ett långskott fick in sitt tredje mål - kanske målvakten skulle tagit.
Försvarsstarka Sirius har nu slagit Västerås, Sandviken och Bajen i rad.

Mina Barn

Här kommer två nytagna bilder på mina äldsta barn

Sandra & Mattias
Evelina

Vad fan händer i Tensta

Vad fan händer i Tensta, vilk jävla idioter försöker dom härma Rosengård i Malmö eller ? fan dom har inga IQ dessa ungdomar skämmer ut stadsdelen tensta och fattar dom inte att dom skadar oskyldiga människor.

22 December
En samling ungdomar kastade sten mot räddningstjänsten vid en utryckning till Tenstaplan i 

Tensta i nordvästra Stockholm på måndagskvällen, uppger polisen.

Oroligt i Tensta

Flera ungdomar i Stockholms-stadsdelen Tensta tände i dag vid 20.40-tiden eld på papperskorgar och bildäck. När räddningstjänsten kom till platsen möttes de av stenkastning. "Vi har en massiv insats där", säger polisen till SvD.se.

Ett 15-tal polispatruller befinner sig nu i Tensta för att skapa lugn i området. Larmet om att 
bildäck och papperkorgar brann kom klockan 20.37 ikväll och när räddningstjänsten kom till 
platsen gick ungdomsgänget till attack.

– Räddningstjänsten möttes av en massiv stenkastning, säger Björn Engström på 

Stockholmspolisens länskommunikationscentral till SvD.se.

Enlig polisen ska ungdomarna dessutom ha försökt tända eld på en bil, men misslyckats. Strax 

innan 22 anlades även en brand i en container på Tenstagången. Läget uppges dock vara "tämligen lugnt" nu och bränderna ska vara släckta.

Ingen person är frihetsberövad uppger polisen.

– Som vi ser det finns det inte någon direkt orsak till det här. Det har bara plötsligt blossat 
upp, säger Björn Engström.

Finns det någon koppling till händelserna i Malmö?

– I nuläget har vi ingen sådan koppling.

24 December
Orolig julaftonsnatt i Tensta
För andra kvällen i rad bröt oroligheter ut i stadsdelen Tensta i västra Stockholm på tisdagen. 

Men det lugnade ner sig vid ettiden på julaftonsnatten och vid klockan två avbröts den massiva 
polisinsatsen.

JANNE HEDLUND, befäl på polisens länskommunikationscentral, beskrev oroligheterna som i princip en repris av det som utspelade sig föregående kväll, när ungdomar kastade sten mot 
räddningstjänsten som ryckt ut för att släcka småbränder.

- Bland annat har de satt eld på en container och kastat en molotovcocktail mot en polisbil, 
sade Hedlund.

POLISEN VAR beredd på att nya oroligheter skulle kunna bryta ut och satte bland annat in åtta 
patruller som är specialutbildade i polistaktik. Hedlund trodde att det även finns beredskap 
för en stor insats på julaftonskvällen.

Flera bilar sattes också i brand i Vårberg i södra Stockholm, men Söderortspolisen kopplade 
inte samman detta med oroligheterna i Tensta.

25 december
Ambulans hindrades vid utryckning
STOCKHOLM. Tidigt på juldagens morgon hindrade ett ungdomsgäng en ambulans vid en utryckning i 

Tensta i nordvästra Stockholm. Ambulans hade kallats till platsen efter uppgifter om att en 
person knivskurits i nacken, men personen behövde inte åka med ambulansen.

DET VISADE sig vara en ytlig sårskada, säger Marie-Louise Nilsson, stationsbefäl vid 
Västerortspolisen, till TT.

Tidigare under natten hade det återigen varit oroligt i området med ungdomar som bland annat 
kastat sten mot polisen och i tunnelbanan. Två personer omhändertogs av polisen, men de 
släpptes senare.

Körslaget

Missa inte premiären av körslaget klockan 20:00 på fyran

Den här gången är det Nanne Grönvall, Magnus Carlsson, Hanna Hedlund, Robert Wells, Erik Segerstedt, LaGaylia Frazier och Timo Räisänen som handplockar körer i sina respektive hemkommuner.

Min favorit är helt klart Robert Wells

Robert Wells
Ålder: 46

Tidigare erfarenhet av körsång: - I grundskolan var det väldigt mycket körsång. Gick då i Adolf Fredriks Musikskola.

Tidigare erfarenhet av ”körlederi”: - Har spelat och lett körer på turnéer i kyrkor, Rhapsody In Rock och studiosammanhang.

Varför har du antagit utmaningen att vara med i Körslaget? - Blev oerhört sugen när jag träffade Joacim Cans och Team Cans-kören i somras. Dom gästade mig på en konsert i Dalhalla och deras stämning i gruppen var helt underbar. 100 % energi. Publiken var mer tänd på dom än på oss. Så då hoppades jag att få vara med och göra ett varv med Körslaget. Blev väldigt glad när dom ringde upp mig efter sommaren.

Vad är din taktik för att vinna? - Det enda som gäller är att hoppa ur rutan med kören. Det skall kännas som vi står i vardagsrummet hemma hos tittarna.

Varför kommer din kör att kamma hem hela Körslaget? - Om vi inte gör det kommer vi att kapa tv-masten i Nacka och trycka in oss i bild.

Hur ska du motivera dina medlemmar? - Efter att ha träffat och tagit ut min kör kan jag lugnt konstatera att det är det sista jag behöver göra. Jag åker med dom och inte tvärtom.

Vilken kör blir den värsta konkurrenten? - Konkurrenstänkande är för losers!! Finns inte i detta sammanhang. Här gäller det drag och underhållning. Ge allt till tittarna och hoppas att de tycker om det vi gör. Här skall det kämpas...

Julafton & Juldagen

Julafton var vi och fira den hos mina Svärföräldrar i Vendelsö och ditt kom också michaela med 
sin pojkvän Ernesto samt Sandra med sin pojkvän Musse, Mattias skulle komma vart dålig och det vart också Michaela under julafton men vi kollade in Kalle Anka vart bjudna på glögg och Viktor och Amanda var sitt esse ;-) Sedan efter kalle åt vi julmat vi hade tagit med oss egen sill 
senap och inläggd och vår julsnaps och det vart en succe och vi pratade och toh några nubbar 
och efter maten gick Joakim ut för att köpa tidningen och missade Tomten gissa om Viktor och 
Amanda vart rädda för tomten och vad julklappar kidsen fick wow och efter att tomten varit hos 
oss och gått till granhuset kom Joakim hem så öppnade vi alla klapparna och vid halv tio åkte 
vi hem kommunalt för första gången och det gick bra med det var mycket folk ute.

Juldagen började med att vi gick i genom den första laddningen av julklappar som vi fick hem 
från julafton leksaker och lite kläder och sedan åkte min underbara fru och hämtade resten av 
alla klappa oj vilken tid detta tog men vi halv sex åt vi vår julmat och efter det fick Amanda 
och Viktor öppna sina klappar från oss och Viktor var som "galen" han skulle bära alla klappar 
vid halv tio sov Amanda gott.

Alla härliga bilder hittar ni på vår hemsida www.forsnet.se > julspecial08 > Bilder

Bilder

Nu finns det 401 bilder på vår hemsida "julspecial" här kan ni se vad som har hänt under Julafton samt juldagen.

Adress www.forsnet.se klicka sedan på julspecial08 och klicka sedan "Bilder"

Tillbaks

Hej på er alla bloggare!
Efter en tids vistelse i den mörka skogen så är jag åter på bloggen
Så nu kan ni räkna med inlägg

söndag 21 december 2008

Arsenal Vs Liverpoll FC 1-1 (Fotboll)

Keanes drömmål gav Liverpool poäng
Kritiserade anfallaren gav svar på tal
Kritiserad och utbuad – men i dag tystade Robbie Keane, 28, belackarna.
Anfallaren dundrade in ett drömmål och såg till att Liverpool fick 1–1 borta mot Arsenal.
Inför toppmötet på Emirates i London skiljde hela åtta poäng mellan femman Arsenal och serieledande Liverpool.
Det var med andra ord nödvändigt för Arsenal att ta poäng för att inte halka efter allt för mycket i toppstriden.
Och ”Gunners” fick precis den start man ville ha, med ledningsmål i 24:e minuten.
Samir Nasri slog en vacker långboll mot Robin van Persie som tog ner bollen mästerligt, vände om – och skickade in 1–0 med ”fel fot”, högern.
Skott på uppstuds
Men Liverpool kom tillbaka innan pausvilan. Robbie Keane, som dittills i matchen varit hela osynlig, sprintade ifrån passiva försvarare på en långboll, lät bollen studsa så att han fick den på uppstuds och klippte in 1–1 i nättaket med ett knallhårt skott. En lättnad för Keane som haft svårt att ta en plats den här säsongen.
Utbuade Keane (Arsenals publik avskyr honom sedan han spelade i Tottenham) firade med att sätta upp händerna bakom öronen.
Steven Gerrard fick sedan ett gyllene läge att ge Liverpool ledningen strax före paus, men han kom något sent till Dirk Kuyts passning och sköt över.
Adebayor utvisad
Matchen var jämn – men i paus fick Arsenal ett tungt avbräck då mittfältsmotorn Cesc Fabregas tvingades utgå skadad efter en närkamp med Xabi Alonso.
Och i 62:a minuten ändrades förutsättningarna radikalt.
Arsenals anfallsstjärna Emmanuel Adebayor stämplade Alvaro Arbeloa samtidigt som han skickade upp en armbåge i ansiktet på motspelaren. Då Adebayor hade ett gult sedan tidigare (en stämpling på Emiliano Insua) tvekade inte domaren Howard Webb – och skickade Adebayor till omklädningsrummet.
– Hårt att visa ut Adebayor efter den tuffa varningen han fick i första halvlek, sa expertkommentatorn Jens Fjellström i Canal plus.
Liverpool tog över spelet, men lyckades inte omsätta övertaget i mål.
Matchen slutade 1–1 och differensen mellan lagen är fortsatt åtta poäng.

Källa:http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/england/article4048878.ab

Hammarby Handboll Vs Sävehof 23-23 (Handboll)

Oavgjort i tokdramatisk SM-finalrepris

Hammarby och Sävehof har spelat två av de tre senaste SM-finalerna. På söndagen möttes de igen och spelade oavgjort, 23-23.

De överlägsna serieledarna Sävehof låg under med 19-23 när det återstod elva minuter av matchen.
Men då spikade Sävehof igen totalt samtidigt som spelarna satte fart framåt och kvitterade på straff med åtta sekunder kvar av matchen.
Hammarby fick ändå en sista chans att ta hem segern när de fick en straff i matchens allra sista sekund, men Jimmy Karlssons straff räddades.
Tack vare poängen gick Hammarby från åttonde till femte plats i tabellen samtidigt som Sävehof ökade försprånget i serietoppen.
Sävehof fick tack vare poängen halv revansch för de två senaste årens SM-finalförluster.

Hammarby Bandy Vs Edsbyn 4-6 (Bandy)


Hemvändare räckte inte för Hammarby

Mästarna Edsbyn vann på ”Zinken”
Hammarby fick tidiga julklappar i år när fem spelare återvände till laget när klubbarna i den ryska bandyligan drabbades av brist på pengar.
Men mot Edsbyn var det en annan återvändare som stod i fokus. Bortalagets Joakim Hedqvist gjorde två mål i de regerande mästarnas 6–4-seger mot Hammarby.
Hammarbys hemvändare – Uralskij Trubnik-trion Jesper Eriksson, Kalle Spjuth, Robin Sundin samt de två Zorkij-spelarna Olov Englund och Stefan Erixon – hittade inte varandra och det mesta såg ut som det brukar göra när Hammarby och Edsbyn möts. Hammarby tog ledningen, Edsbyn kvitterade, ryckte ifrån och vann.
För serieledande Edsbyn var segern den tionde på elva matcher. Hammarby innehar i nuläget den åttonde och sista slutspelsplatsen. Men de fem nyförvärven gör att åtminstone supportrarna har börjat drömma om det efterlängtade guldet.
”Mycket att jobba på”
Mittfältaren Stefan Erixon, som gjorde sin första match sedan han kom tillbaka till Hammarby, är mer försiktig:
– Det tar några veckor innan vi får ihop laget. Vi har ju inte hunnit träna tillsammans än. Även om vi känner varandra sedan tidigare tar det lite tid.
– Det är mycket vi måste jobba på, men vi siktar på att vara som bäst när det drar ihop sig i februari, lagom till slutspelet.
Joakim Hedqvist gjorde sin tredje match i Edsbyn sedan han lämnade Zorkij och låg bakom mästarnas avgörande ryck i första halvlek. Skarpskytten pangade in 3–1 på hörna i 33:e minuten och satte en straff nio minuter senare.
– Det har varit tufft att komma tillbaka, men vi hittar varandra bättre och bättre. Och Hammarby kommer att klättra. Det tar tid att få ordning på laget när så många tongivande spelare kommer tillbaka, säger Hedqvist.
Edsbyns skyttekung Christian Mickelsson gjorde tre mål och ryckte i elitseriens skytteliga.

Källa:www.AFTONBLADET.SE

Kronofogden jagade Bajen

Kronofogden jagade Bajen

”Det handlar om en gammal affär”
Hammarby IF har nyligen värvat fem spelare, varav tre landslagsmän. Samtidigt hamnade klubben hos kronofogden för mindre än två veckor sen.
– Det handlar om en gammal affär som vi löste, säger ordföranden Sonny Lööf.
De senaste veckorna har elitserielaget Hammarby IF väckt stor uppmärksamhet när man värvat inte mindre än fem spelare som senast spelat i ryska klubbar. Tre av dem, Stefan ”X-et” Erixon, Olov Englund och Kalle Spjuth, har tagits ut till den svenska VM-truppen.
Samtidigt har det rapporterats att Hammarby har finansiella problem – något som förnekats av klubbens ledning. Men Sportbladet kan avslöja att Hammarby Bandy AB haft en fordran på 37 863 kronor hos kronofogden, för mindre än två veckor sedan. Fordringsägare är Grant Thornton Sweden AB – Hammarbys revisionsbolag.
”Kom till en uppgörelse”
– Jaså, det här är nyheter för mig. Att vi hamnat hos kronofogden. Det handlar om en gammal affär, det var för sex–sju månader sen. De (Grant Thornton) gjorde en rådgivning som var alldeles för dyr, säger ordföranden Sonny Lööf.
– Men vi kom till en uppgörelse, vi löste det.
Fordringen kom in vecka 50. Har inte klubben kontaktats av kronofogden?
– Nej, inte vad jag vet. Men det bör Robert (Carenfeldt, Hammarby Bandy AB:s VD) känna till. Men att det gått till kronofogden är ofattbart.
Grant Thorntons infomationschef Lisbeth Larsson:
– Vi kommentar aldrig våra kunder.
Sportbladet har förgäves sökt Robert Carenfeldt för en kommentar.

Julmemory

Spela julmemory!
Varför inte spela vårt julmemory med barnen ?
Ladde ner memoryt och skriv ut bladen, klistra dem gärna på ett kraftigare papper eller kartong innan du klipper ut dem. För att ladda ner memory klicka här (PDF format)


Findus jultalrik


Varför skall jag laga julmat när det är bara köpa in några potioner av
findus jultalrik den ser ju såå god ut, Men jag har inte smakat och kommer
inte smaka den heller inte efter att ha läst DN´s artikel.

"Det här ser riktigt risigt ut"
För andra året i rad ger Din Ekonomis provsmakare bottenbetyg till Findus frysta jultallrik. 
- Den får inget betyg alls av mig, säger Henrik Norström, kock och delägare av restaurang Lux i Stockholm.

FINDUS JULTALLRIK SÄLJS SOM säsongens rätt och i begränsad upplaga. Enportionsrätten som lanserades för tre år sedan består av Janssons frestelse, köttbullar, prinskorv, brunkål och risgrynsgröt med jordgubbssås. 

I fjol lät Din Ekonomi DN:s provkök smaka på frysrätten och då fick den betyg 1 av 5 möjliga. Findus meddelade då att man planerade att förbättra kvaliteten på rätten. Så i år lät Din Ekonomi Henrik Nor ström, kock och delägare av restaurang Lux i Stockholm, provsmaka rätten för att se om den hade förbättrats.

- Usch, det här såg riktigt risigt ut. Det doftar verkligen inte gott, var hans första kommentar när rät-ten togs ut från mikrovågsugnen.

MEN EFTER NÅGRA SEKUNDERS tvekan provade han en halv köttbulle och en bit prinskorv.

- Köttbullarna smakar allt annat än köttbullar. Och korven är också hemsk, tänk dig äckliga hot dogs fast ännu värre, säger Henrik Norström och grimaserar.

- Men kålen smakar som den ska. Idén i sig är bra, att man kan få lite av varje. Men det vore bättre att höja priset och ta med några riktiga köttbullar och prinskorvar. Så svårt kan det inte vara.

JONAS SVENSSON ÄR KATEGORICHEF för färdiglagade rätter på Findus. Han berättar att Findus beräknar att sälja cirka 200 000 jultallrikar i år och att företaget har förbättrat bland annat konsistensen på Janssons frestelse och brunkålen.

- Rätten har blivit betydlig bättre, men till samma pris som förra året. Vi har fått väldigt mycket positiv respons från konsumenterna och det är huvudanledningen till att den återkommer, säger han.

Har du provat den själv?
- Oh ja, det har jag gjort. Den smakar jättebra, men självklart ska den inte jämföras med ett riktigt julbord. Vi vet att många uppskattar att äta en jultallrik före jul och vi ser den som ett trevligt inslag 
i vår serie av frysrätter, säger Jonas Svensson. 

Men Henrik Norström är inte nådig i sin kritik utan menar att den frysta rätten borde förbjudas och ger den betyg 0 av 5 möjliga.

- Rätten är oätlig. Det enda jag skulle kunna tänka mig att äta är risgrynsgröten trots att den har alldeles för få risgryn.

Källa:http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=3116&a=865922

säng, säng Sova, sova, sova Säng, säng, säng Sova, sova, sova

Godmorgon!
Jag är så trött, väck mig om tio dagar ;-) idag ska jag bara ta det lugnt kanske skall vi göra Jansson men annars blir det att vara hemma och mysa, fundera lägga ner min blogg då jag ej lyckas få kommentarer så mitt nästa projekt när det gäller att göra hemsidor är att lägga upp en blogg tillsammans med min fru och göra den i wordpress så det skall jag nog pyssla med idag.

Viktor är känslig vid beröring på sina öron ;-) så jag vart en lite retsticka och Amanda kommer inte undan jag frågar Amanda vad är julklppparna och för till svar det vet hon inte då säger jag att det vet jag ;-) Ja jag är på ett rethumor.

lördag 20 december 2008

Julmat

Idag har vi gjort hemmlagade köttbullar gjort egen julsnaps slutligen två olika sorters sill, Vanlig inlagd sill och en senapssill och slutligen tog vi oss en köttbullemacka med rödpättssallad mmm kaffe till så nu är det Janson och julgodis kvar annars är allt klart



Egna juletiketter (Uppdaterad nr 2)

"Denna bild är en scannad bild därför sämre bildkvalitet"
Idag har vi  Julpyssel via datorn gjort egna
 juletiketter till våra julklappar.

Vill så för ni gärna använda dessa juletiketter, 
ladda ner word dokument, 
skriv ut den på skrivaren ta fram sax och lim 
och slutligen sätt ditt er egna juletiketter.
Ladda ner detta word dokument,  klicka på denna länk

Godmorgon

På er alla pigga, glada bloggare hoppas ni har sovit gott, själv vaknade jag vid halv sex och var jätte stressad över allt som skall göra i idag, Köttbullar, sillen, julsnapsen och allt annat mmm JAG ÄR STRESSAD och brottas med mina demoner så kallar jag mina problem och denna lördagen den 20 december ocg det är fyra dagar kvar tills jag skall sätta på mitt leende käns långt borta men nu hra jag i allafall uppdaterat min blogg, läst mina bloggar, upptaderar våra julsida på www.forsnet.se och snart skall jag gå och handla mmm om två timmar så kaffe innan dess.
Önskar er alla en underbar lördag.

Nybro - Leksand 5-4 (Ishockey)


Nybro - Leksand 5-4
Sista matchen inför juluppehållet. LIF leder med både 0-2 och 2-4, men drar på sig allt för många utvisningar och släpper in hemmalaget i matchen igen. Leksands målskyttar: Kevin Doell x 2, Jesper Ollas, Eric Johansson

December har inte bjudit på något vidare skönspel från Leksands sida så här långt. Åtta poäng av arton möjliga och det som för två omgångar var ett betryggande avstånd till bakomvarande lag har nu krympt rejält.

Nybro gör fyra av sina mål i numerärt överläge och det femte i numerärt underläge. Inget vidare bra betyg för Leksands försvarsspel i den här matchen där Mikael Karlberg, David Bornhammar, Manne Fredriksson och Janne Huokko saknas.

Leksand får nu sikta in sig på att revanschera sig dubbelt upp i mellandagarna då Almtuna och Oskarshamn gästar Ejendals Arena. Allt är inte nattsvart sett till dagens match, men visst sjutton är det ett litet vintermörker som lagt sig över båda självförtroendet och det där lilla, lilla extra just nu.

Bättring!

Källa: http://www.leksandsif.se/4708.php

Vänersborg vs Hammarby Bandy 5-4 (Bandy)


Karlsson straffsyndare i Bajen
David Karlssons missade straff i 91:a minuten gjorde att Vänersborg vann med 5-4 och gick förbi Hammarby i tabellen.

ETT SKADETYNGT HAMMARBY kom under med 1-4 på Isstadion i Vänersborg. Bajen fick bättre fart på bollen och det såg ut att bli David Karlsson som skulle rädda en poäng.

Han gjorde själv 2-4 strax före paus. Sen spelade han fram Gustav Björkman och Andreas Hammarbäck och det stod 4-4 med en knapp kvart kvar.

- Vi åt oss in i matchen, men då slår de omkull en av våra spelare och han får fritt fram, säger Bajentränaren Stefan "Lillis" Jonsson om Calle Johanssons segermål med sex minuter kvar, sedan en väntad avblåsning aldrig kom.

David Karlsson fick en chans till i 91:a, men hans straff räddades.

- Tycker vi gör en bra match sett över 90 minuter. Men Vänersborg var bra. Bollen studsade också deras väg en del i kväll, summerade "Lillis", som tyckte Olov Englund och Kalle Spjuth, båda hemkomna från ryska ligan, var riktigt bra.

HAN PLUSSADE OCKSÅ Andreas Hammarbäck i ett lag som saknade Stefan Erixon, Jesper Eriksson, Johan Östblom och Rickard Kock.

På söndag tar Hammarby emot mästarna Edsbyn på Zinken.

Är du orolig över skadeläget?
- Nej inte alls. Det viktiga var att vi gjorde en bra match i kväll, säger "Lillis", som i och med "ryssarnas" återkomst fått en bredare trupp att jobba med.

Bara Linus Rönnqvist kommer att lämna Hammarby.

- Nu har jag en trupp där man kan byta uppställning beroende på motstånd. Jag kan också ändra på ett annat sätt under matcherna.

Källa:http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=672&a=866126

Bajen Fans Hockey vann mot AC Camelen 12-1 (Ishockey)



Shit detta hade jag missat totalt pgr av julstressen hemma ;-)

Bajen Fans Hockey vann mot AC Camelen på onsdagskvällen med klara siffror inför ca 300 åskådare på Zinkensdamms IP. Lagledar'n matchrapporterar:

Jag gissar på att inte många spelare i AC Camelen tycker det är roligt att Bajen Fans Hockey finns i samma serie. Förutom att det är lite mer publikdrag på matcherna.

Första mötet ute på Stora Mossen slutade med förlust 12-1. Dagens möte på Zinken blev inte något roligare för Camelen, med resultatet 11-1 till Bajen. Då fick även Camelen hjälp med reduceringen av en Bajenförsvarare, som med en perfekt lobb fotade pucken över axeln, på en annars tät och säker Anders Lindqvist.
Bajen som på grund av skador och sjukdomar förstärkt truppen med två spelare, såg ut att ha väldigt skoj på isen och visade emellanåt prov på fantasifullt och underhållande spel.
Nyförvärven Per Artursson född 1968 som spelat junior hockey i Hammarby och Andreas Köhler född 1989 med bakgrund och fostran i Nynäshamn, såg ut att trivas även de.
Per Artursson tyckte att det var så roligt att han gjorde två mål och en assist.

Jimmy Pärsson fick efter matchen pris efter att, som prisutdelaren sa,
”Skapat de mest udda och intensiva minuterna han upplevt på väldigt lång tid under en ishockeymatch”
Jimmy hann under dessa 14 minuter med att dra på sig 6 minuter i utvisningsbåset och göra 3 mål, varav ett blev bortdömt då han egentligen skulle ha suttit utvisad.
Sekretariatet släppte in honom för tidigt och även domarna hade brister i den kontrollen.

Lite kuriosa att lägga till. 
För dagen spelade Bajen Fans Hockey i Hammarby Bandys gröna träningströjor.

Källa:http://www.bajenfanshockey.se/gettext.php?id=178

Gårdagen 19 December


Gårdagen vilken dag, Först började vi med att slå in kidsens paket efter åkte vi och hämtade Amanda på dagis som nu har julov fram till den 7 januari så vi började att åka över till mina svärföräldrar och ta en fika så bjuds vi på Chokladbiskvier som Pernilla hade bakat och dom var så goda och jag tog BARA 1 jag är inte frisk, sedan öppnade min svärmor ett paket från oss om fick en affich på kidsen samt en uppförstoring på deras bröllopskort dom har varit gifta i 40 år i år efter det åkte vi kompisen Pelle som var hos sin bror i Vallentuna "Kattvakt" och käkade middag och hade det trevlig förutom alla brudarna skulle ringa samtidigt ;-) 3 st och fick träffa katterna "bumbi" var en lite björnkatt kolla bilden nedan så fick vi äntligen se badkaret som Pelle berättar SÅ MYCKET om ;-) så ni som nu inte har varit i Vallentuna behöver imte åka ditt nu ser ni hur den ser ut :-) ja om ni inte skall bada med Pelle. Vi var hemma vid tio och skulle rulla köttbullar men upptäckte att köttfärsen var frysen jag hade satt på för hög skyla i skylskåpet så vart inga köttbullar, detta var vår fredag.

Amanda fastnade vid en leksaks PC

Bumbi
Svärmor
Chokladbiskvier
Chokladbiskvier

Ingredienser

200 g mandelmassa, riven
2 äggvitor
Fyllning:
3/4 dl strösocker
1/2 dl vatten
3 äggulor
150 g smör
50 g mörk choklad, smält
Glasyr:
75 g mörk choklad
20 g kokosfett

Gör så här
1. Värm ugnen till 200°. Rör mandelmassa och äggvitor till en jämn smet. Forma runda platta kakor och lägg dem på en plåt med bakpapper. Grädda ca 10 minuter. Lossa dem och låt dem kallna.
2. Koka vatten och socker till fyllningen till en simmig sockerlag som trådar sig. Vispa upp gulorna, slå dem i den heta lagen och vispa kraftigt. Låt kallna. Rör smöret mjukt, tillsätt äggblandningen lite i taget, rör kraftigt. Rör till sist ner den smälta svalnade chokladen.
3. Bred krämen toppigt över kakorna. Ställ dem i kylen att stelna. Smält choklad och kokosfett i en kastrull och värm till en slät glasyr. Doppa ovansidan av biskvierna i glasyren. Ställ kakorna på bakpapper. Ställ dem svalt.
Några av leksaker till kidsen till julklapp

fredag 19 december 2008

Julkort

Idag fick vi två jätte fina julkort av Evelina min mellesta dotter och hennes bror Jonathan.
STORT TACK
Nu hänger korten på hedersplats.

Jag vart antagen till min distanskurs

Ja ja jag kom in på min sista distanskurs som jag har sökt tills nästa termin och denna kurs är Googles SketchUp, jätte kul


Målgrupp : Den här grundkursen vänder sig till dig som vill kunna bygga modeller i din dator med hjälp av Googles gratisprogram SketchUp.


Kursbeskrivning : Förut var 3D-modellering något väldigt mystiskt och krångligt. Men nu har Google tagit 3D in i vardagen med det fantastiska gratisprogrammet SketchUp! Ska du renovera ett rum? Bygga hus? Göra om i trädgården? Eller gillar du bara att bygga modeller? Då är SketchUp något för dig! Här kan du smidigt och enkelt bygga modeller på allt du kan tänka dig. Sedan kan du flytta, vrida och vända på dem för att se dem från alla vinklar och håll, och ändra och färga dem precis hur du vill. Det är mycket praktiskt att kunna, men även mycket roligt att bara leka med. Och det bästa av allt: det är gratis! Det enda kravet är att du har en dator med Windows 2000, XP eller Vista, eller en Mac med OSX 10.4 eller högre. Allt kursmaterial finns på nätet: du läser texten, löser uppgifterna, och e-postar dem till mig. Vi har inga fysiska träffar: alla kontakter mellan kursledaren och deltagarna sker i särskilda diskussionsforum via gratisprogrammet FirstClass, som ni får information om i samband med kursstarten. Den här grundkursen är 15 veckor lång. Fördjupningen börjar i september.

Chrome uppdateras ännu en gång

Chrome uppdateras ännu en gång


Webben Endast dagar efter att Chrome släppts i skarp version har webbläsaren nu fått en uppdatering.
Tidigare i veckan släppte Google en skarp version av webbläsaren Chrome.  Endast dagar efter har Google släppt en version med versionsnummer 1.0.154.39 som kallas för en utvecklaruppdatering. 

Den nya versionen uppdateras inte automatiskt för de användare som använder den skarpa versionen utan kan laddas ner här.

Uppdateringen rensar enligt Google bort 31 stycken buggar. Ingen av buggarna som adresseras i buggfixen rör dock säkerhet. 

På Googles bloggsida uppger Chromes produktchef, Mark Larson, att en av buggfixarna rör bland annat ett problem med att använda Microsoft e-posttjänst Hotmail.

God förmiddag

Efter en halvjobbig morgon med massa mörka tankar så är jag på benen, Amanda lämnade julklappar till sina fröknar i morse och Viktor skall lämna till sina kommande dagi kompisar.

Idag skall vi passa på att slå in våra barns julklappar inte många hade vi sakt men det vart en hel del sedan blir det göra hemlagade köttbullar så det är lite att göra samt skall julspriten göra iordning vi skall göra en egen blandning ,-)


torsdag 18 december 2008

Det luktar apelsin och nejlikor i vårt kök!

I kväll har vi haft lite julpyssel nejlikor i apelsiner så nu luktar det juligt i vårt hus.

Julsånger

Inför denna jul kommer vår familj att sjunga mera julsånger så vi har tagit fram ett sånghäfte med julsånger och snapssånger så vi ni för ni gärna ladda hem bilderna och skriva ut dom på skrivaren det finns 34 julsånger i häftet.
Snälla om ni laddar hem häftet så kan ni väl bara tala om det under kommentarer så kankse vi lägger upp andra sång häften i framtiden.






Så firar vi våran jul & Nyår

Så firar vi våran jul & Nyår
Här kan du följa oss i våra förberedelser och våra olika  jultraditioner som är julkranen, julmaten, julbaket, julgodis, julklappar, julpynt, julsånger, och massa bilder förstås =) glöm inte att titta in i vår julkalender. Länken till  årets julkalender finns till höger om detta inlägg
Glöm inte att läsa våran julblogg under fliken Traditioner.

Adressen är www.forsnet.se klicka vidare till julspecial08

Godmiddag

Jaha vi kunde inte hålla oss köpte mer julklappar till barna och för första gången på 7 år han vi köpa jul öl på systemet och vi tänkte göra julgodis och följer Leilas recept och snacka var dyrt det var med ingredinser så har vi köpt julskinkan så nu är allt KLART ;-)

Idag kom det tredje julkortet från Svärföräldrarna så det är kul med julkort.

Nej kaffe och en äppelpaj sedan skall vi till bibloteket och lämna samt låna böcker som skall räcka över julhelgen.

Godmorgon

Alla pigga bloggare, idag är det torsdag och är på väg till Dagis sedan skall vi till ICA Maxi skall kompleterara lite till julhelgen, så skönt att allt är klart så nu börjar vi att laga mat, köttbullar,lägga in sillen med två L ;-) janson, julgodis, julsnapsen och mycket mer så på julafton skall det ättas och jag har som mål att gå ner till 90 kilo innan den sista januari är på 94,6 idag.

Må så gott där ute.

onsdag 17 december 2008

3-åringen heter Adolf Hitler

Personligt skulle jag aldrig döpa mitt barn till Adolf Hitler, hajar dom inte att dom blir tråkade eller att folk reagerar märkligt

3-åringen heter Adolf Hitler
De döpte sin son efter diktatorn bakom Förintelsen och andra världskriget. 
Nu får sonen betala priset. 
Treårige Adolf Hitler får ingen tårta på födelsedagen.

Föräldrarna till Adolf Hitler Campbell från New Jersey ville ha treåringens namn på födelsedagstårtan, men butiken vägrade spritsa ut namnet.
Pappa Heath och mamma Deborah förstår inte varför.
- Vi har en ny president och han säger att det är dags för förändring. Jamen, då är det dags för förändring, säger Heath Campbell, 35, till AP.

Kommer inte kopiera Hitler
- De måste acceptera ett namn. Ett namn är ett namn. Ungen kommer inte växa upp och göra vad Hitler gjorde, säger Heath Campbell.
Mamma Deborah, 25, ringde in till butiken i förra veckan och försökte beställa tårtan, men fick alltså nobben när det visade sig att sonen är namne med den tyske diktatorn.
- Vi förbehåller oss rätten att inte skriva något på tårtan som vi anser är olämpligt, säger Karen Meleta, talesperson för butikskedjan, till AP.

Tycker om namnet
Till slut fick Adolf Hitler sitt namn spritsat på en tårta på en Wal-Mart i Pennsylvania.
Pappa Heath säger att han döpte sin son till Adolf Hitler för att han tyckte om namnet och för att ingen annan i världen skulle heta likadant.
Även deras två andra barn har naziklingande namn, JoyceLynn Aryan Nation och Honszlynn Hinler, men paret förnekar att de är rasister och säger att det är blandat ursprung på gästerna som är bjudna till Adolf Hitlers barnkalas.
- Om vi är så rasistiska, varför skulle jag i så fall bjuda in dem till mitt hem?

Källa: http://www.expressen.se/Nyheter/1.1406517/3-aringen-heter-adolf-hitler

AKTA ER SÅ JAG.....

INTE "KLIPPER" TILL ER ;-) HAJAR NI KLIPPER ;-)

Paket

Idag har vi skickat i väg paket och så har vi slagit in två paket till Amandas Dagis, Amandas avdelning näckrosen och Viktors avdelning björken skall få var sitt bokpaket och all personal för en varsin kokbok i present.
Amanda hälper till
Paket på med posten

Julkort nr 2

Idag kom det andra julkortet hurra nu har vi fått 2 julkort, dagens julkort kom från min älsta dotter Sandra, Tack Sandra

Sjunde boken i serien smaker från hela världen

Idag har jag köpt den sjunde boken i serien smaker från hela världen
dagens bok handlar om den Grekiska maten, jätte fina recept, blir
någon Grekisk middag inom kort.

Grekiska smaker - den sjunde boken i serien Smaker från hela världen

Gula citroner, svarta oliver och vit fetaost. Maten i Grekland är 
lika tidlös som en blå himmel. Visst har de klassiska rätterna  – 
moussaka, souvlaki, tsatsiki och keftedes – varierats en del under 
århundradenas lopp, men huvudrollerna i det grekiska köket spelas 
fortfarande av en handfull, välkända ingredienser. Dessutom tillagas 
många rätter i ugn eller på grillen, precis som de gjort sedan 
urminnes tider. Och varför ändra ett vinnande koncept? Eller recept 
för den delen.

Hög kvalitet
Trendiga kan tavernorna i Grekland alltså knappast kallas. Självklar 
och okonstlad, på ett sätt som påminner om den italienska 
traditionen, ska maten helst vara. Fokus i båda länderna ligger på 
närproducerade råvaror av hög kvalitet. Många av kryddorna som 
används i Rom tillhör också standarduppsättningen i Aten: oregano, 
rosmarin, timjan och salvia.

Inte så starkt
Det grekiska köket har även många drag gemensamma med maten som 
traditionellt lagas i Turkiet och Mellanöstern, men är oftast inte 
lika starkt kryddad. Precis som grannarna österut dukar grekerna 
gärna fram många fat med smårätter, mezédes, som alla 
middagsgäster får hugga in på. Det plockas och pratas utan onödiga 
formaliteter – många är de Greklandsresenärer som vittnat om den 
generösa och familjära atmosfären kring restaurangernas bord!

Splittrat land
Grekland är ett geografiskt splittrat land. Mängder av öar och ett 
fastland som delvis utgörs av otillgängliga bergstrakter har sörjt 
för att många lokala mattraditioner har levt kvar ganska 
opåverkade. På sydliga halvön Peloponnesos ligger vingårdarna 
tätt. I bördiga Makedonien, runt staden Thessaloniki, breder 
tomatodlingarna ut sig vid sidan om fruktträd och böljande majs- och 
vetefält. Där jagas också vildsvin i skogarna, och vid kusterna 
fiskas Medelhavets skatter.
Olivoljan flödar
Överallt flödar grekisk mat av olivolja, och oliver har placerat 
staden Kalamata på den kulinariska världskartan. Men av alla 
grekiska specialiteter är det ändå fetaosten som nått störst 
berömmelse. Den smuliga och salta osten görs av get- eller 
fårmjölk och används i alla tänkbara rätter, varma som kalla. Så 
stark är den grekiska kopplingen att EU beslutat att endast ost som 
tillverkas i Grekland får saluföras under namnet »feta«. Som tur 
är finns den att köpa i nästan varje svensk matbutik!

Fyra kapitel
Recepten i den här boken är inspirerade av grekiska rätter men har 
anpassats efter svenska förhållanden. De har delats in i fyra kapitel:

Smårätter
Smårätter är rätter som passar både som förrätter och på 
buffébordet. Hit hör små fyllda paket av filodeg, ugnsbakad 
fetaost, zucchinikroketter, vinbladsdolmar och mycket annat gott som 
passar att serveras både varmt och kallt.

Gröna rätter
Gröna rätter och sallader utgör en stor del av en typiskt grekisk 
meny. Här finns förstås den världsberömda grekiska bondsalladen 
med, men även sallader baserade på linser, bönor och rödbetor. Som 
alternativ till kallt och ljummet presenteras olika pajer, piroger 
och lådor. De flesta rätter är helt vegetariska, men i några fall 
dyker lammfärs, kyckling, bläckfisk och skaldjur upp.

Kött och kyckling
Kött och kyckling innehåller många recept som smakmässigt är 
besläktade med varandra via vitlök, citron, feta och mynta. Kött i 
Grekland innebär ofta lamm eller malet kött. Men på souvlakispetten 
kan man trä upp även fläsk- och nötkött. Och här har en 
färslimpa, som serveras med tsatsiki, fått svensk knorr genom att 
tillagas med älgfärs.

Bakat och desserter
Bakat och desserter samlar både matbröd och söta avrundningar i 
samma kapitel. Luftigt bröd med knaprig skorpa är nästan ett måste 
på det grekiska matbordet, men det klarar sig bra utan smör. Och med 
honung, valnötter, citron och yoghurt kommer man långt på 
efterrättsfronten!

Kräver pyssel
En del rätter kräver lite pyssel och tid, men de allra flesta är 
enkla att tillaga. Grekerna själva är inte så noga med att maten 
ska serveras rykande varm; lite ljummen går lika bra. Kanske en 
befriande avslappnad hållning värd att ta efter? Kali orexi – 
Smaklig måltid