tisdag 30 september 2008

"Jag är bra-boken" Tisdagen den 30 September

Dagens "Jag är bra-boken"

Bra:
1.Att jag gick till läkaren idag.
2.Att jag var lugn och harmonisk.
3.Att jag är en bra människa.

Tack:
1.Tack för att jag inte lätt min ångest stå i vägen att gå till doktorn.
2.Tack för att jag inte fick panikångest när jag satt i centrum och fikade idag.
3.Tack för att jag lagar så god mat idag pasta.

Hjälp:
1.Att gå och ta mina blodprover.
2.Att åka och storhandla på ICA MAXI.
3.Att jag följer med Amanda till Farsta IP imorgon.

Morondagens tanke ord:
Det finns inga allvetande och felfria föräldrar

Morgondagens visdomsord:
Ett gott skratt förlänger livet.

Morondagens slang:
Limpsax = Mun

Dagens Motion:
Promenad
0 steg
0 Km
Sammanlagd denna
vecka0 steg
0 Km

Morondagens middags tips:
Kasslerburgare hawaii

Antal/Portioner 1TemperaturTid Points/port 7,5
Ingredienser:
2 kasslerskivor utan fett (ca 90 g)
1 ring ananas
salladsblad
gurkskivor
skivad tomat
1 st hamburgerbröd

Gör så här:
Dressing:
2 msk fraiche (max 8%)
1 tsk fransk senap
1 krm curry
salt och peppar

Värm kassler i mikron. Blanda samman dressingen. Lägg kassler, ananas, sallad, gurka och tomat på ena bröddelen. Ringla över dressingen och lägg på andra halvan bröd.

Dagens roliga historia:
En känd sångare sjöng för patienterna på ett sjukhus. Han avslutade med en glad hälsning:
- Hejdå, och hoppas att ni blir bättre!
- Tack detsamma! svarade patienterna.

Alla barnen-vitsar:
Alla barnen spikar och sågar, utom Bianca, det är hon som är planka.

Farbror Frej:
Hej alla barn nu blir det barnprogram. titta nu här vad farbror Frej tar fram: Ett litet snöre och nu ska ni höra, vad man med ett litet snöre kan göra: Fäst det i naveln och plingelipläng, så har vi gjort oss en navelsträng

Prover

Idag träffade jag min läkare och vi gjorde en lite hälso undersökning och som väntat jag väger för mycket och det visste jag 165 och 105 kilo så imorgon blir det att ta prover och svaren för jag den 15 Oktober ytterligare ett del mål avslutat.

Innan läkar besöket var jag och Viktor, Sandra på Wayne's Coffee och Viktor ville sitta i soffan, en lite härlig men bestämmd liten kille.

Vilken härlig Tisdag förmiddag

Nej jag går inte på något lyckopiller , Solen skiner och jag mår bra, Idag vaknade jag när frugan skulle upp, så det var bara att gå upp och göra frukost till min underbara fru Viktor vaknade runt sju och Amanda något över sju så frukost och ja ni vet borsta håret, tanderna så vart det dax att lämna Amanda på dagis, Viktor vill verkligen stanna.

Viktor avundsjuk på amanda.
Titta jag skall åka rus...... pappa kan inte stava.

Hoppla ponny.

Smutsigt urk

Idag skulle Sandra komma vid halv åtta men hon försov sig :-( men Sandra kommer vid halv elva så då skall hon ha fika :-)


Bra artikel 2 LÄS DEN!!!

400 000 barn lever med föräldrar som dricker mycket

400 000 barn i Sverige växer upp i familjer där den ena eller båda föräldrarna konsumerar alkohol på ett riskfyllt sätt. Det visar en kartläggning som statens folkhälsoinstitut gjort på regeringens uppdrag. I höst ska rapporten överlämnas till folkhälsominister Maria Larsson.
Folkhälsoinstitutets uppdrag har dels varit att kartlägga hur många barn som lever med föräldrar med så kallat riskbruk, dels redovisa vilka konsekvenser detta kan få för barnen.
Sven Bremberg, som ansvarar för barn- och ungdomsfrågor på folkhälsoinstitutet, säger till Dagen.se att själva riskbruket i sig inte spelar så stor roll för barnen. Det är när det kombineras med andra saker som de stora problemen uppstår.

- Det som händer under uppväxten, det har konsekvenser under hela livet därför är det här en viktig fråga, säger Sven Bremberg.

Han säger till Ekot att vuxna i skolan måste bli mer uppmärksamma på hur barnen mår och eftersom det handlar om så många barn tycker han att man ska börja undervisa alla elever i så kallad emotionell kompetens, det vill säga att lära sig hantera sina egna känslor och sätta sig in i hur andra mår.

Bra artikel LÄS DEN!!!

Slipp tjat och bråk – med KBT

Sju steg mot ett enklare familjelivSmå vardagsproblem som tjat i mataffären eller bråk på morgonen kan ibland kännas svåra att komma åt. Men med hjälp av KBT i familjelivet finns en snabb och effektiv lösning.

Det kan vara svårt att stå emot tjatet om godis på vardagar – trots att ni har bestämt att det är lördagsgodis som gäller i er familj. Det är ofta enklast att plocka upp ytterkläder som blir slängda på golvet, fast barnen vet att de skall hänga på kroken i hallen. Och när yngsta barnet börjar gråta för att det inte får sova i föräldrarnas säng är det inte så lätt att hålla på reglerna.
Känner du igen dig? Då kanske KBT är en metod som skulle kunna underlätta familjelivet.
Belöning på kort sikt KBT står för kognitiv beteendeterapi. Det är en behandlingsmetod som bygger på inlärningspsykologi och på hur vi människor fungerar och varför vi gör som vi gör.
Det går ut på att vi fortsätter att göra saker som fungerar för oss och helst sådant som ger oss belöning redan på kort sikt. Men vad vi tycker fungerar i familjelivets vardag och vad våra barn tycker fungerar, kan vara helt olika saker.

– Barnet kan tycka att det fungerar att kasta sina grejer på golvet, för då kommer någon annan och tar upp dem, säger Liv Svirsky, som är leg psykolog och leg psykoterapeut och har skrivit boken Föräldrahjälpen – förändra familjelivet med KBT (Albert Bonniers förlag).

– Man måste titta på världen genom barnens ögon. Ur deras perspektiv kanske det fungerar jättebra som det är och då är det ju inte så konstigt att de gör som de gör, förklarar hon.
Ge beröm För att barnet skall tycka att det fungerar att göra som mamma och pappa tycker, så gäller det att förstärka det beteendet. Att förstärka betyder att man ökar chansen att barnet ska göra samma sak igen. Ni kan till exempel ge beröm eller uppmärksamhet när barnet hänger upp sin jacka på kroken – så att barnet känner att det fungerar bättre än att slänga den på golvet.

Ge inte efter för tjat, eftersom det blir ett bevis på att tjat fungerar. Det gäller att som förälder vara konsekvent och hålla fast vid det ni har bestämt, trots att det kan vara svårt.

– Barnet kan bli jättetjatigt i början, men om föräldrarna står på sig märker barnet att nej, det blev inget godis. Nästa dag kanske det försöker på samma sätt och märker då att det inte fungerar, säger Liv Svirsky.
Helena Skoog

Problemlösning i sju steg
Att använda sig av ett poängsystem kan vara effektivt för att förstärka beteenden hos barnen.
Varje tjatfritt besök i mataffären kan ge en poäng. Varje kväll som barnet sover i den egna sängen eller varje dag som barnet hänger upp sin jacka på kroken i hallen kan ge en poäng. Och poängen kan sedan resultera i en belöning – som en rolig familjeaktivitet till helgen.
Har ni små barn är det bäst att ni som föräldrar går igenom stegen själva. Handlar det om tonåringar kan det vara bra att de får vara med och komma med egna förslag.

1. Vad är problemet?
Definiera problemet ordentligt. Tänk efter och skriv ner vad problemet egentligen är. Inte att det är jobbigt hela morgonen, utan att det är jobbigt när barnen vägrar att klä på sig innan dagis.
2. Vilka är de möjliga lösningarna på problemet?
Brainstorma och var öppen för alla möjliga lösningar. Att barnen får gå nakna till dagis är kanske inte den bästa lösningen, men skriv ner den i alla fall. Begränsa er inte.

3. Vilka blir konsekvenserna och hur bra blir resultatet?
Nu är det dags att rangordna de olika alternativen. Tänk på att de måste vara möjliga att genomföra och att de skall leda mot målet. Dela upp i bra lösningar och dåliga lösningar.

4. Välj lösning.
Välj den eller de lösningar som passar bäst.

5. Planera.
När skall lösningen börja genomföras? När passar det bäst? I morgon eller kanske i början på nästa vecka?

6. Genomför!
Genomför lösningen enligt planen.

7. Utvärdera.
Hur gick det? Fungerade det som ni hade hoppats? Har situationen förändrats? Lösningen måste få tid att verka innan utvärderingen. Och om det inte har fungerat, så går man tillbaka några steg, ändrar det som inte fungerade och gör ett nytt försök.

måndag 29 september 2008

"Jag är bra-boken" Måndagen den 29 September

Dagens "Jag är bra-boken"

Bra:
1.Att jag gick till lekparken idag med Viktor.
2.Att jag vart klar med mina projekt och kan börja med nya.
3.Att jag gick til bibloteket med Amanda & Viktor.

Tack:
1.För att jag inte fick panik när jag var ute.
2.För att denna måndag vart kanon måndag.
3.För att jag är en underbar person.

Hjälp:

1.Att orka gå upp.
2.Att gå till läkaren och be om att få göra en helkropps kontroll.
3.Att inte bli irriterad över något.

Morondagens tanke ord:
När en person är lycklig är det oftast någon annan som är orsaken.Vem vill du göra lycklig idag?

Morgondagens visdomsord:
Man saknar inte kon, förrän båset är tomt.

Morondagens slang:
Myra = Smörgås

Dagens Motion:
Promenad
0 steg
0 Km
Sammanlagd denna vecka
0 steg
0 Km

Morondagens middags tips:

Tonfiskpasta Indienne
4 Portioner
4 tsk Olivolja
1 Purjolök
1 Syrligt äpple
300 g Tonfisk; avrunnen
1 tsk Het curry
1/2 tsk Chilipulver
2 tsk Fransk senap 1 msk Vetemjöl
4 msk Matlagningsgrädde
2 dl Lättmjölk
90 g Mager ost; riven Salt Peppar Timjan; eller Basilika
12 dl Kokt pasta

Dagens roliga historia:
Fakiren är på promenad med sin son. Plötsligt råkar pojken trampa på en spik.
Pappan blir arg och fräser: - Det är konstigt med dig att du alltid ska tänka på nöjen.

Alla barnen-vitsar:
Alla barnen håller sig på mattan, utom Asta för henne måste man i hundgården rasta

Farbror Frej
Hej alla barn nu är det barnprogram, titta nu här vad farbror frej tar fram:En liten rulle och nu ska ni höra, vad man med en liten rulle kan göra: Sätt den i rumpan och tuta och kör, så har vi gjort oss ett avgasrör!

Idag besökte vi biblioteket

Amanda och Viktor var på bibloteket efter Amanda slutade dagiset, oj vad dom gillar att titta i böcker.
Pappa släpp oss lösa nu vi vill titta i böckerna NU!!!!!
Viktor vart helt inne i en bok ;-)

Lektion 2 Photoshop

I den andra lektionen ska vi skapar en riktigt tjusig effekt: dramatiskt glödande bokstäver som skiftar färg beroende på var i bilden man placerar dem! Dessutom ser vi vad pixelart är för något -- en högst underhållande pysselsyssla som man kan leka med hur länge som helst.

Här ser du mina inskickade bilder.


PixelArt
Pixelart är en sorts grafikstil som alla kan göra. Det är ren terapisyssla, men kan vara riktigt kul. Den är inspirerad av grafiken i tidiga datorspel och går ut på att man skapar en bild genom att måla den bildpunkt för bildpunkt.
Det finns rätt många inom datorgrafikssysslan som har pixelart som hobby. Det är tidsödande och pilligt, men när man väl kommit igång kan det vara svårt att sluta. Det finns stora sällskap ute på nätet som är helt inriktade på pixelart. Leta bara på "pixelart" på Google så får du se.

Glödande Text
Här skulle man göra en PixelArt bild av ett eget foto
Extra bild
Extra Bild

Reflex paket

Nu är jag klar med projekt "Säker Dagis väg"

Jag har fått tag i Reflex västar, Reflexband, Hängande reflex till samtliga barn på Amandas avdelning på dagis.

Idéen är att tala om för barnen varför man skall ha reflex på sig i mörkret.
Villkoren att få dessa reflexer är att man har någon slags mörkerövningen,
så jag gav dagis ett exempel på övning.

1.Samla alla barnen i ett rum.
2.Diskutera med barnen Varför använder man reflexer när det är mörkt?
3.Släcker ner i rummet och lyser på barnen med ficklampa där hälften av barnen har en reflexoch resten har ingen reflex, så kan barnen se vem som syns bäst i mörkret.
4.Prata om varför det är viktigt med reflexer. (Material Visa dig med reflexer)
5.Alla får ett reflexpaket vid höstfesten av ett värde av 226.50.
Om man skall köpa dessa reflexer ute i butiken skulle man få betala dessa priser
Snap-on reflex 25:-
Trafikvästar 187.50
Reflex hängande 14:-
226:50 x 19 st Totala summan är 4303.50

Måndag


Gud vad det regnade när viktor gungade.


Vilken underbar måndag morgon och FM.
I natt har vi blivit väckt av Amanda vi sex tillfällen av att hon gråter över att hon har ont i knät, klockan 06:20 väckte Marias telefon så både jag och Viktor vaknade när maria trodde att hon kunde smygga i från oss ;-)
Amanda vaknade inte långt efter så alla åt frukost vid 06:40 och sedan sa Maria adjö hon skulle till jobbet någon måste känna pengar till familjen :-)
Viktor och jag lämnade Amanda på dagis och sedan gick vi och gungade vid parken till våran stora förvånning var det en bygg arbetsplats men gungorna kunde vi använda.
När vi skulle handla till lunch och middagen så slog Viktor igen sina ögon alla andra kunder så oh så sött han är, jag stolt som en tupp :-)

Grattis på Namnsdagen

Idag har Michaela och Joakim Namnsdag Grattis önskar vi er.

söndag 28 september 2008

"Jag är bra-boken" Söndagen den 28 September

Dagens "Jag är bra-boken"

Bra:
1.Att jag är nyfiken.
2.Att jag är barnkär.
3.Att jag är pedagogisk.

Tack:
1.Att jag vart klar med hemsidan.
2.För att jag har någonstans att bo.
3.för min hälsa.

Hjälp:
1.Mig att klara av måndagen.
2.Mig att kunna gå till lekparken med Viktor.
3.Mig börja med Frontpage sidan.

Morondagens tanke ord:
Om du har människor i ditt liv som du inte mår bra av har duansvaret att se till att relationen förändras eller avslutas.

Morgondagens visdomsord:
Var dag har nog av sin plåga.

Morondagens slang:
Slang = Varmkorv

Dagens Motion:
Promenad
0 steg
0 Km
Sammanlagd denna vecka
0 steg
0 Km
Morondagens middags tips:

Kycklingstroganoff
4 portioner

Ingredienser
kycklingfilé 4 st
gul lök 1
smör
chilisås 4 msk
tomatpuré 2 msk
vetemjöl 1 msk
mjölk 2 dl
grädde 1/2 dl

Tillagning
1. Strimla köttet. Finhacka löken. Bryn kött och lök i en stekgryta. Salta och peppra.

2. Rör ner chilisås, tomatpuré och vetemjöl. Späd med mjölk och låt koka 3-5 min. Runda av smaken med grädde. Smaka av med salt och peppar.

Om tomatsmaken känns för vass, rör ner en nypa socker.

Servera kokt potatis till och en fräsch sallad.

Dagens roliga historia:
- Vad är det med tårtan? Den rör ju på sig?
- Det är rulltårta.

Alla barnen-vitsar:
Alla barnen undviker stupet, utom Anna, För hon kunde inte stanna.

Farbror Frej
Hej alla barn nu blir det barnprogram, titta nu här vad farbror Frej tar fram:En tråd och en trasa och nu ska ni höra,vad vi med sådana saker kan göra: Trasan ska fästas och muffelimynt, så har vi gjort oss ett julgranspynt!

Västerås - Leksand 2-4

Fjärde raka segern för LIF :-)

Västerås - Leksand 2-4
Fjärde raka segern för LIF som nu toppar tabellen i ensamt majestät. Västerås bjuder verkligen upp till kamp och det är först i sista perioden som Leksand kan ta ett fast grepp om tillställningen. Leksands målskyttar: Karlberg x 2, Prestberg, Huokko.

Äntligen

Har vi kunnat lagt upp företagets hemsida något försenat var jag 8 veckor så är den äntligen uppe var trevligt att få göra en hemsida till ett företag, nu återstår det lite barnsjukdomar att rätta till. Ett nytt företag på webben.

Engla & Nova

Idag kommer två härliga tjejer på besök med sin Mormor, Viktor ha träffat tjejerna vid ett tilfälle och så roligt Viktor hade kommer vi inte att glöma på ett bra tag, Men tjejerna går redan men inte Viktor :-( kanske Viktor reser sig och springer efter tjejerna :-)

Idag hoppas jag att vi sjö sätter en hemsida som är efter längdad så min dag är Barn, Hemsida, och allsvenskt topp möte på TV.

Konstnär i Familjen


Stolt är man så man spricker att vi visste att Michaela och Ernesto var konstnärliga det visste vi
och Ernesto målar just nu på ett dagis projekt härligt (Men) som Tony Irving (Let´s dans)
att Sandra kunde rita så bra det har Sandra Gömt den är jätte fin porträtt.

lördag 27 september 2008

Vår lilla datanörd :-)


Viktor på Söderstation i dag


Fotboll
Hammarby - Trelleborgs FF 0-0 (0-0)
Hammarby lyckades inte får hål på Trelleborgs FF, trots stor dominans i andra halvlek. 0-0 slutade matchen, en poäng gästerna får var mycket nöjda med. Närmast att bli matchvinnare var Olof Guterstam som hade en nick, Trots att hammarby skulle ha en solklar straff, domar tabbe.

Handboll
Redbergsli - Hammarby 31-29 (17-14)

Everton-Liverpool 0–2

Everton-Liverpool 0–2


Liverpool vann de 208:e Merseyside derbyt idag med 2-0 efter två mål av Fernando Torres. Tim Cahill fick sitt andra gula kort med tio minuter kvar och ännu en utvisning i ett derby.
Det var mållöst i första halvleken och väldigt jämnt. 10 minuter in i andra halvleken får Keane tag i bollen vid Evertons straffområde och slår in bollen till en fri Fernando Torres som enkelt sätter 1-0 för The Mighty Reds.
Bara fyra minuter senare var det dags igen. Ett fint samarbete mellan Kuyt och Torres slutar med att El Niño skjuter in 2-0 och sitt andra mål för dagen. Torres och Keane jobbade fint tillsammans.
Torres hade även ett mål till inne men det blev bortdömt på grund av en omdiskuterad offside-situation. Ett mål till hade Liverpool inne men bollen var ovanför linjen. Tim Cahill fick sitt andra gula kort då han gick in i en närkamp mot Xabi Alonso.
"We bought the lad from sunny Spain, he gets the ball and scores again."








Everton-Liverpool 0–2
0-1 Fernando Torres (59)
0-2 Fernando Torres (62)
Utv, Everton: Tim Cahill (80)

Löven faller

Satt och lekte, Maria ville ha en egen animerad bilder.

GOOGLE 10 ÅR


GRATTIS GOOGLE PÅ DIN 10 ÅRSDAG

Älskar vi inte varandra?

Det brinner det brinner, du har slängt en tändsticka i det kruttorra gräset.
Du skyller på mig att det var jag.
Jag skyller på dig att det var du.
Nu står vi här på var sin sida och hör hur det sprakar
Snart är det försent att komma förbi att nå till varandra.
Elden blir som en mur och röken som en dimma.
Snart hör vi inte varandra på grund av dånet från elden.
Snart är det försent att säga förlåt
Snart är det försent att försöka förstå.
Här står vi på var sin sida, gör vi inget snart kommer vi att skiljas åt, även om det inte var vår avsikt.

fredag 26 september 2008

"Jag är bra-boken" Fredagen den 26 September

Dagens "Jag är bra-boken"

Bra:
1.Att jag inte somnade i eftermiddagen trots att jag gick och la mig klockan 04:00.
2.Att jag gick ut med min fru och handlade.
3.Att jag vågade gå fram till en av Marias vänner och prata med henne trots att inte Mariavar med.

Tack:
1.För att jag inte fick panik ångest när jag skulle prata med en av Marias vänner samt enav Amandas kompisars Mamma.
2.För att jag har börjat baka sockerkaka nästan varje dag.
3.För att jag har min underbara fru med min sida.

Hjälp:
1.Att jag kan handla på ICA Maxi fast det är mycket folk som tittar.
2.Att jag blir klart med Photoshop läxan.
3.Att jag har ork att flytta om i vardagsrummet.

Morondagens tanke ord:
Öva på att ge en komplimang och när du får en, säg tack.Vem kan du ge en komplimang idag?
Morgondagens visdomsord:Skadeglädjen är den enda sanna glädjen.

Morondagens slang:
Pluska = Plånbok

Dagens Motion:
Promenad
0 steg
0 Km

Sammanlagd denna
vecka
0 steg
0 Km
Morondagens middags tips:

Mexikanska tacos
4 portioner, Tillagningstid min
Ingredienser
400 gr köttfärs
1 stor gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 st röd paprika
1 st grön paprika
3 msk tomatpuré
1 - 2 tsk sambal oelek
2 msk chilisås
½ buljongtärning av kött
2 tsk basilika
1 krm svartpeppar
ca 2 l vatten

Tillagning
Smör eller margarin till stekning Börja med att skala och finhacka löken.
Tvätta och kärna ur och strimla paprikan. Bryn sedan köttfärsen i smör i en stekpanna.
Tillsätt löken och låt färsen få lite färg. Tillsätt sedan paprikastrimmlorna, tomatpurén, chilisås, buljongtärningen, vatten och kryddorna.
Koka på svag värme under lock i ca 7- 10 minuter.Smaksätt sedan med sambal oelek
(tänk på att sambal oelek är väldigt stark).Serveras tex med tacoskal, gräddfil, lök, avokado och isbergssallad.

Dagens roliga historia:
- Pappa, måste man tänka när man kör bil?
- Javisst, min lille vän, det måste man. - Är det därför du kör så långsamt.

Alla barnen-vitsar:
Alla barnen dricker te, utom Affe som pimplar kaffe

Farbror Frej:
Hej alla barn nu är det barnprogram, titta nu här vad farbror frej tar fram: En liten rulle och nu ska ni höra, vad man med en liten rulle kan göra: Sätt den i rumpan och tuta och kör, så har vi gjort oss ett avgasrör!

Premiär för en ny säsong

Serien utspelar sig i staden Atlantis, som är rasen De Gamlas förlorade stad, belägen i Pegasus-galaxen. Dit har ett hundratal forskare från ett tiotal nationer, tillsammans med soldater som skyddar dem, lyckats ta sig, sedan man upptäckt att man kan ta sig dit genom att kombinera nio särskilda stenar med rätt symboler i en så kallad stjärnport. Dessa stjärnportar, eller stargates som de också kallas, finns runt om i hela universum och används som portaler mellan olika världar. Den energimängd som krävs för att förflytta varelser genom stjärnportarna är enorm och Atlantis har inte nog med energi för att sända tillbaka expeditionen, så människorna blir därför till en början strandsatta på Atlantis. Redan i pilotavsnittet presenteras en ny och fruktansvärd fiende till mänskligheten – Wraith – en art som lever på människornas livsgnista och äter genom att hålla sina händer mot människans hals och på så sätt suga ut dess livskraft. I tredje säsongen möter de ännu en fruktansvärd fiende till mänskligheten - Replikatorerna, Asuranerna - som är robotar i människoform och en avkomma från De Gamla.

Jag bara älskar Science Fiction

Senaste nytt

Evelina kommer att fortsätta med innandy, och det tycker jag är bra, någon i familjen som har lite bollkänsla i kroppen :-)

Vi tränare Amanda

Amanda gillar verklrigen när vi leker skolan hemma och ger henne läxor, just nu får hon många "läxor" att skriva sitt namn hon Amanda börjar bli jätt bra att skriva sitt namn.

Dödens hjärta


Tårar rinner ner från min kind.

Hur länge ska jag orka?

Hur länge kommer tiden räcka?

Jag känner en svag vind.

Den blåser mitt hår och motståndet blir kraftigare.

Ska vattendropparna hinna torka?

Torka innan kraften tar slut.

Jag känner hur jag domnar bort...Bort mot djupets avgrund.

Ingen saknar mig.

Jag är ensam, men jag känner dom kalla händerna ta tag i mig.

Ta tag i mina ben.

Vattnet når min hals.

Sista andetaget,sista andetaget är tungt.

Vattnet försvinner plötsligt.

Jag andas ut.

Men jag ser ljuset.

Ljuset långt långt borta.

torsdag 25 september 2008

Så elaka ungar kan va.

Idag när vi sitter och äter säger Amanda att ett barn säger till Amanda "Vilka smutsiga tänder du har" Det är inget smuts utan emaljen som har lösnat och tandläkern gör inget åt detta eftersom Amanda kommer att tappa dessa tänder, jag kommer inte göra något åt detta än men om det händer flera gånger så för man sätta igång något, synd att inte personalen hörde något.

Amanda är inte så glad över att få höra detta efter allt hon har gått igenom med sina tänder.

COMHEM


Min dag började med att sitta i telefonen med Kundtjänst ComHem, Vi har haft problem med att kunna se programmen men nu har vi tröttnat och jag hoppas att dom hjälper oss så vi kan se programen utan avbrott, Nu skall det säga att vi har flyttat tv ca 5 meter och använder en förlängningsladd och detta skall fungera så nu för vi ses eller om vi måste flytta om igen :-(

onsdag 24 september 2008

Dagens "Jag är bra-boken" Onsdagen den 24 September

Dagens "Jag är bra-boken"

Bra:
1.Att jag åkte till Tensta och tittade där vi har bott.
2.Att jag var på jobbet.
3.Att jag var besökte minneslunden.

Tack:
1.För att jag inte fick ångest när jag var i Tensta.
2.För att jag inte fick panik när mina arbetskamrater vill ge mig en kram.
3.För att jag klarade igenom denna dag.

Hjälp:
1.Att orka göra mina hemuppgifter.
2.Att handla på ICA maxi samt Ikea.
3.Att få vara glad och spralig.

Morondagens tanke ord:
Det är svårt att känna glädje över utsidan om man inte arbetar med insidan.

Morgondagens visdomsord:
Genom sig själv känner man andra.

Morondagens slang:
Lopplåda = Säng

Dagens Motion:
Promenad
0 steg
0 Km
Sammanlagd denna vecka
0 steg
0 Km

Morondagens middags tips:
Västerbottenostpaj
(vegetarisk paj)Smakrikt så det räcker. En mäktig paj som passar på buffébordet.
Du behöverUtöver pajdegen:
4 ägg
2,5 dl mjölk eller grädde
3 dl riven västerbottenost
salt
svartpeppar
Pajdeg
Gör en sats pajdeg efter något av grundrecepten: Grundrecept pajdeg

Grundrecept på pajdeg
Det här är ett enkelt basrecept på pajdeg.Du behöver
200 gram vetemjöl
125 gram smör
2 msk vatten

Gör så här
Hacka samman smör och mjöl tills smöret är finfördelat. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en slät deg. Lägg degen svalt en stund innan du kavlar ut den. Degen räcker väl till en normalstor paj på cirka 26 cm i diameter.

Degen tål bra att sparas i kyl eller frys, se bara till att packa in den i plast så den inte torkar.

Dagens roliga historia:
Två träd till varandra:
- Do you löv me?
- Näver!

Alla barnen-vitsar:
Alla barnen hann över järnvägen, utom Cedric, som inte var så kvick.

Farbror Frej
Hej alla barn nu blir det barnprogram. Titta nu här vad Farbror Frej tar fram: En liten daggmask och nu ska ni höra vad vi med en liten daggmask kan göra: Lägg den på näsan och pluppeliplask, så har vi gort oss en ansiktsmask!

Hammarby- H 43 26-30

I kväll förlorade Hammarby Handboll mot H 43 med 26-30 :-(


Leksand-Borås 11-3

Leksand-Borås 11-3
Storseger i Ejendals Arena igen! Leksand vinner med hela 11-3 utan att riktigt imponera på allvar. Leksands målskyttar: Marcus Jonasén, Pi-Ed Bellemare, Pelle Prestberg, Eric Johansson, Jens Bergenström x3, Jan Huokko x2, Mikael Karlberg x2

En dag med mycket känslor

Idag Onsdagen den 24 September är en dag fyllt med känslor, ångest, tårar.
Min dag skulle börja klockan 09:00 med ett läkar besök men det vart framflyttat tills klockan 15:00 så vi lämnande Amanda vid nio tiden och åkte till Solna.

Där vi skulle hämta 25 st reflexer som jag har fått till Amandas avdelning, nu har jag 25 reflex västar samt 25 arm reflexer totalt kommer varje barn få 3 reflexer av ett värde 270:-
Sedan åkte vi till Tensta till mina rötter (Familjen)

Dagens första ångest, Vi tittade upp där min Mamma,Farmor,Svärmor bodde men inge morsa där det var nedragna persienner och en j.. parabol, Detta var tufft för oss båda vi fortsatt


Och tittade upp där vi hade bott samma där nedragna persienner vi gick runt

Tillframsidan och såg också en j.. parabol, minnerna vart starka och jobbiga, där satt vi och fikade åt ja mycket till sist tittade vi på

Gården vid detta tillfälle var jag så ledsen och ångesten bara vart värre, så vi gick till min arbetsplats enk skolan, och möte bodde elever som kom fram och hälsade samt personal som också vart glada över att se oss samt träffa Viktor, Anki och Viktor fick träffa lillen också samt fick vi ett erbjudande att para i hopp Viktor med Pavinas dotter :-) Pavlina tyckte om Viktor ögon, några av mina favorit arbetskamrater (Not) har slutat men tuvärr känndes det inte bra att vara i lokalerna mycket känslor kom fram så vi gick efter timme och åkte till Spånga kyrka.

Och lag en blomma vid minneslunden där både Farmor och Farfar "ligger" dom fick äntligen träffa Viktor, detta var ovärkligt.



Viktor satt genast ned och pratade med dom, tårarna var inte långt borta för oss.


Viktor vill titta på blommorna som vi hade med oss, dom till vänster, vi kunde inte vara där så länge utan vi gick bort till bilen och åkte ned till Spånga Torg för att göra något trevligt innan vi åkte hem.


Vi beställde en varsin SPÅNGA MACKA, pizza bröd med grönsaker ost och skinka med dressing, detta är en FAVORIT i vår familj eller hur Sandra :-)

Viktor fick smaka och han sa mmmmmmm sedan åkte vi hem till Farsta, denna macka finns också i Farsta Strand heter då FARSTA MACKAN tipse från Sandra.
Klockan tre var jag hos min läkare som berättade att hon var mycket nöjd över mitt arbete och engagemang angående mitt hemma arbete och med min "jag-bra-boken" Hon berättade i Oktober skall dom ta upp om jag skall få börja hos terapienheten dvs arbeta enskilt alltså inte i grupp och det är bra sedan sa hon att jag har lite av varje som i sin tur gör deras arbete lite svårare men i januari skall vi träffa försäkringskassan och arbetsgivaren för att inleda mitt arbetsträning, var ett mycket bra möte.
En dag som har varit väldigt jobbigt för mig och tårarna bara rinner för jag saknar min mamma och är arg på henne att hon inte finns med oss längre men är övertygad att hon och farsan har det bra i Nangijala. (Bröderna lejonhjärta)
JAG ÄR STOLT ÖVER MIG SJÄLV ATT JAG GJORDE DETTA.

Skolfoto 2008

Idag fick ett brev från Evelina med årets skolfoto, jag vart vart jätte glad och överraskad, så nu ska jag byta ut det gamla kortet mot det nya.

TACK FÖR KORTET EVELINA.

Gordon Ramsay's The F-Word


Gordon Ramsay är min och min frus största kock idol och nu kommer ett nytt program som sänd i kanal 5, Gordon Ramsay's The F-Word - söndag 5 oktober 20:00

Stjärnkocken Gordon Ramsay lagar mat på sin trendiga restaurang F Word i London tillsammans med en rad gäster.Vi ser en annan lite mjukare sida av Ramsay som i programmet bjuder på matlagningskurs för amatörer, kockdueller med kändisar, och besöker några av sina favoritleverantörer.

Tack för tipset Mattias

Onsdag Morgon

Amandas med sina nya Gympa tröja
Amanda är medlem i Farsta Gymnastik Förening

Blogg läsare det är Onsdag morgon och jag fick ändra mitt möte med min läkare från 9:00 till 15:00 så jag får ändra planerna lite.

Skall till Solna och hämta reflexer sedan skall jag till mina rötter och kolla in vad som har hänt kankse besöker jobbet och träffa Viktor och Anki men vi för se.

Joakim har ett stort prov idag ämne Hälso och sjukvård sex timmar har det på sig att skriva provet, hoppas bara att han har pluggat så att det lir ett bra provsvar.

Viktor fick vi väcka för andra dagen i rad :-) kanse han kommer att sova en hel natt i sin säng

Nej nu skall vi klä på kidsen och lämna Amanda på dagis, ha en underbar dag vart än ni är.
//Ronny

tisdag 23 september 2008

"Jag är bra-boken" Tisdag den 23 September

Dagens "Jag är bra-boken"

Bra:

1.Att jag har haft det bra med Viktor.
2.Att gick och hämta Amanda från dagis trots min ångest.
3.Att jag är så härlig person.

Tack:
1.För att jag inte fick ångest attack när jag lämnar och hämtar Amanda.
2.För att jag för möjligheten att få så mycket tid med mina barn (Små).
3.För att jag har lärt mig att aldrig ge upp utan väntar en stund och sedan gör ett nytt försökt.

Hjälp:
1.Att åka tunnelbana till min läkare.
2.Att hämta reflexer i Solna.
3.Att orka åka till jobbet.

Morondagens tanke ord:
Ett ärligt, öppet hjärta når altid längst.

Morgondagens visdomsord:
Ett gott samvete är bästa huvudkudden.

Morondagens slang:
Blarig = Berusad

Dagens Motion:
Promenad
0 steg
0 Km
Sammanlagd denna vecka
0 steg
0 Km

Morondagens middags tips:
Biff stroganoff
2 Portioner
1 ml Gul lök
100 g Champinjoner
160 g Benfritt nötkött; tex innan- -lår eller fransyska
1 tsk Bordsmargarin
1/2 tsk Salt
1 Krm svartpeppar
1 Krm paprikapulver
2 msk Tomatpuré
4 msk Creme fraiche

Om man vill ha mer av köttet i stroganoffen kan mängden ökas från 80 g till 120 g ostekt kött per portion.

Skala och hacka eller skiva löken. Skölj och skiva champinjonerna. Skär köttet i centimetertjocka strimlor. Fräs lök och chapinjoner i margarinet i en tefalpanna på medelstark värme tills vätskan från svampen har kokat bort och lök och svamp har fått fin färg. För lök och svamp åt sidan i pannan. Lägg i köttet och bryn på medelstark värme. Rör om då och då. Blanda köttet med lök och svamp. Salta och krydda och rör i tomatpuré och creme fraiche. Låt altsammans koka upp. Smaksätt mer om det behövs. Servera gärna med kokt ris (1 1/2 dl per portion) och kokta grönsaker eller råkostsallad.

Dagens roliga historia:
- Hovmästaren det ligger en hörapparat i min soppa.
- Va!!!!!!!!!!!!!!!!!

Alla barnen-vitsar:
Alla barnen dricker sprit, utom Dave, som dricker after shave.

Farbror Frej
Hej alla barn nu blir det barnprogram. Titta nu här vad Farbror Frej tar fram: En tub med tandkräm och nu ska ni höra vad man så enkelt med tandkräm kan göra: Spritsa på hakan ock klickeriklägg, så har vi gort oss ett tomteskägg!

Sorg

Vem har sagt att idrott är roligt, men just nu är det sorg i mitt hjärta Hammarby förlorade mot Elsborg med ett noll dessutom var det själv mål :-(

Okej nu är det visst på Trelleborg nu på Lördag

1-1 I Matcher

Idag fortsätt kampen vem som bestämmer över vem.
Idag vart Viktor lurad :-) när Viktor skulle äta lunchen så vart han förvånad att det inte var porslins talrik utan en plats talrik mmm.

Efter att Jag hade lekt flygplan med Viktor så att han kunnde få i sig någon mat så vart det dax Viktor börjar slänga mat på golvet och Viktor för till svars AJ AJ AJ så för man inte göra okej tänker Viktor jag slänge skeden och Viktor för till svars AJ AJ AJ så för man inte göra, MM när du tittar bort pappa så slänger jag ner talriken, PANG där ligger talriken hel och inte alls i många bitar till en besviken Viktor och en leende Pappa som säger 1-1 :-)