lördag 8 november 2008

U3 programpaket

Fortsättning från inlägget http://ronnyforsslow.blogspot.com/2008/11/8gb-usb-minne.html

Jag är SÅLD varför har jag inte använt detta förut ! jag har hela kontoret med mig i USB minnet,MSN, OpenOffice och massa andra program detta är fantastiskt vilken teknik =)

DETTA MÅSTE NI BARA PROVA köp


U3 är ett programpaket för att kunna köra program direkt från ett USB-minne. Speciellt för systemet är att det går att ta med sig sitt skrivbord från en dator till en annan samt att programmen inte lämnar några spår av användandet på den tillfälliga värddatorn. Lösningen kräver att USB-minnet stödjer U3-systemet.

Den tekniska lösningen bygger på att USB-minnet uppträder emot datorn både som en CD-ROM enhet och ett flashminne. När USB-minnet ansluts till datorn så upptäcker Windows den simulerade CD-ROM skivan och startar dess program automatiskt såsom Windows gör med alla CD-ROM skivor. Programmet på den simulerade CD-ROM skivan är en del av U3 startsystem. Det jobbar sedan vidare emot flashminnet och erbjuder användaren U3's programpaket. Lösningen kräver Windows 2000 Service Pack 4 eller högre (såsom Windows XP).

U3-funktionen Live körning av program
På de nya USB-minnena från SanDisk finns en mycket användbar funktion som kallas för U3. Den gör att man kan köra program direkt från USB-minnet så att man kan ha med sina egna favoritapplikationer till vilken dator man än kommer. Tänk dig att du har med dig ett viktigt Word-dokument som du vill öppna, men datorn du kommer till har inte Microsoft Word installerat. Med hjälp av OpenOffice U3 kan du då öppna dokumentet i alla fall. OpenOffice är en gratis variant av Office-paketet som bygger på öppen mjukvara. I OpenOffice finner du motsvarigheter till bland annat Word (Writer), Excel (Calc) och PowerPoint (Impress). Är du en flitig Skypeanvändare kan det vara skönt att alltid ha med sig Skype så att du alltid kan ringa när du är nära en dator. Vill du vara säker på att ha med dig dina favoritbokmärken och plugins till webbläsaren Mozilla Firefox (gratis) så går det fint att installera den också och samma sak gäller mailprogrammet Mozilla Thunderbird (gratis).

Lösenordsskydd
En annan mycket uppskattad funktion som finns på U3-minnen är att deras möjlighet för lösenordsskydd. För att alltid ha med sig sitt USB-minne väljer många att ha det i nyckelknippan vilket kan bli farligt om det är ett vanligt oskyddat minne. Skulle man tappa bort nycklarna kan någon oärlig person som finner dem lista ut vart nycklarna går genom informationen på minnet eftersom man ofta nämner sitt namn i någon fil. Använder man däremot ett av våra U3-minnen och aktiverar lösenordsskyddet måste man ange en kod när man kopplar in det. Kan man inte lösenordet får man inte tillgång till filerna eller programmen och på så sätt kan tjuven inte heller lista ut vart nycklarna går. Givetvis är även funktionen gratis och den levereras förinstallerat på minnet. På U3s hemsida går det även att ladda ner program för att kryptera filerna. Stort bibliotek av mjukvaror

http://software.u3.com/ finns många fler exempel på geniala mjukvaror som går att ta med sig. Hittar du på någon mjukvarutillverkares hemsida ett program så är märkt med U3-kompabilitet går det bra att installera även det. Många av U3-programmen är gratis men det finns även några som kostar pengar.

Inga kommentarer: