torsdag 20 november 2008

Snart finns Word och Excel som gratisverktyg på nätet

Snart finns Word och Excel som gratisverktyg på nätet

Nästa år lanserar Microsoft sitt webbpaket av Office-programmen. PC för Alla har tagit ett snack med produktchefen Thomas Floberg.

I slutet av nästa år lanserar Microsoft Office Web Applications, en internettjänst som innebär att Office-programmen Excel, Word, Powerpoint och Onenote blir tillgängliga på nätet. 

Pc för Alla har talat med Thomas Floberg, som är produktmarknadschef för Microsoft Office. 
– Alla de grundläggande redigeringsfunktionerna ska finnas med i webbprogrammen. Det enda som behöver finnas på den dator man använder är en webbläsare: Firefox, Safari eller Internet Explorer. 

Exempelvis ska du som befinner dig på resa utan dator kunna sätta dig vid hotellets dator och därifrån komma åt dina dokument och redigera dem. Det kommer även gå att dela dokumenten så att kollegor kan gå in och läsa eller redigera från sitt håll. Flera personer kommer att kunna jobba med samma dokument samtidigt. Och alla kommer att kunna se vilka förändringar som görs samtidigt som de sker. 

– Liksom Office Live Workspace kommer Office Webbapplikationer att vara helt annonsfinansierat, så för dig som konsument är det gratis. 

Är inte detta bara ett gratis smakprov som i grund och botten inte räcker hela vägen?
– Nej, tanken är att det ska räcka alldeles utmärkt att använda webbapplikationerna som komplement till Office installerat på datorn med alla funktioner.

Hur kommer målgruppen för det vanliga kostsamma och utrymmeskrävande Office-paketet se ut efter att de grundläggande funktionerna gjorts tillgängliga gratis på nätet?
– Det kommer alltid att finnas ett behov av samtliga funktioner i Office-paketet, så målgruppen för paketet kommer även fortsättningsvis att vara densamma. Däremot kommer webbapplikationerna att bli ett välkommet komplement för alla nuvarande Office-användare, som framförallt medger ökad rörlighet. Du behöver inte släpa med dig datorn överallt, och det du jobbar med finns alltid tillgängligt online. 

Kan du hjälpa mig att avsluta följande mening: ”Office Webbapplikationer kommer att bli framgångsrikt där Google Apps misslyckats för att…”
– …Microsoft bygger på basen av dagens alla nöjda Office-användare.

DETTA HAR JAG PERSONLIG SVÅRT ATT FÖRSTÅ,GOOGLE ÄR BÄST

Källa : http://pcforalla.idg.se/2.1054/1.193783/snart-finns-word-och-excel-som-gratisverktyg-pa-natet

Inga kommentarer: