tisdag 18 november 2008

Monday James till Hammarby

Foto: hammarbyfotboll.se

Hammarby Fotboll är på väg att skriva ett lånekontrakt med den nigerianska landslagsbacken Monday James. Avtalet träder i kraft i januari och gäller i fem månader, med option på att köpa loss honom. Under den perioden vill man se hur James anpassar sig till Hammarbys spelsätt. 
- Han har väldigt spännande egenskaper och vi tror och hoppas att han kan passa in i vårat sätt att spela, säger Tony Gustavsson. 

22-årige Monday James tränade med Hammarby i början av november, och från och med nästa säsong lånar Bajen honom från hans nigerianska klubb Bayelsa United. Samtliga parter är överens, endast formalia återstår innan affären blir slutgiltig. Orsaken till att Hammarby väljer att låna Monday James är att ledarstaben vill se hur han anpassar sig till Bajens spelsätt. 
- Vi tycker att Monday James har en fysisk profil som är väldigt spännande. Han har en extrem spänst och han är en väldigt tuff närkampsspelare. Det är också intressant att han har en bra vänsterfot, för det är svårt att hitta sådana mittbackar. Däremot är han skolad i en annan typ av försvarsspel, och vi vill se hur han klarar att bli en försvarsspelare enligt vårat sätt att spela, säger cheftränare Tony Gustavsson. 

Monday James har silver i både U20-VM 2005 och OS 2008 på sin meritlista. I en direkt avgörande gruppspelsmatch mot USA i Beijing-OS ställdes han mot en inhoppande Charlie Davies, och i finalen fick han tampas med Argentinas världsstjärnor. Det blev förlust, om än knapp, med 1-0. 
Nu tar han alltså sikte på att göra livet surt för allsvenska anfallare. För om allt går som båda parter hoppas, har Hammarby en köpoption i kontraktet att utnyttja. Det innebär alltså att Monday James kan bli helt och hållet grönvit framåt våren. 
- Vi tycker att det här är en perfekt lösning. Vi gör så här istället för att riskera att lägga stora pengar på en spelare vi inte är helt säkra på kommer att kunna anpassa sig till Hammarbys spelsätt. Man kan säga att vi förlänger vårt scoutingarbete. Vi har sett honom på plats på träningsläger i Portugal, i OS på tv, vi har sett honom på träning här hos oss. Det sista steget blir att ha honom i vår regi under fem månader för att se hans utveckling, säger Tony Gustavsson. 

Källa hammarbyfotboll.se

1 kommentar:

Familjen wallin sa...

Låter jälvligt intressangt

Ska bli kul att följa en meriterad back.
Med os silver