torsdag 27 november 2008

Hård kamp väntas på Dreamhack

Hård kamp väntas på Dreamhack
Nu är det dags för årets omgång av vinter-Dreamhack, världens största lan.
 
TILL DATORFESTIVALEN i Jönköping kommer ungdomar för att spela spel i ett stort sammankopplat nätverk samt för att ta del av nyheter i teknik- och spelvärlden. Festivalen, som hålls i mässanläggningen Elmia, börjar på torsdagen och pågår till söndag.

16-åriga Emma Danielsson, Jessica Backe och Jennifer Hellqvist från Kumla har redan sina datorer på plats. Det är tredje gången de är här.

- Vi är här för att spela och träffa roligt folk, säger Jessica.

- Och för att titta på turneringarna, säger Jennifer. Det är roligt att se olika spelares färdigheter. Det är lättare att se skillnaderna i folks spelstil när man ser dem på plats.

- SK-Gaming är våra favoriter och det är Counter-Strike vi är intresserade av. Ja, jag har själv spelat CS sedan jag var 8 år, säger Emma.

DET ÄR ALLTSÅ INTE BARA vanliga hobbyspelare som kommer till Dreamhack, utan också de som livnär sig på att spela. Sverige är att av de mest framstående länderna vad det gäller e-sport. Störst gren i e-sporten är Counter-Strike och där väntas kampen bli het i år.

- 7 av de 10 bäst rankade lagen i världen kommer hit för att tävla i World gamemaster tournament i Counter-Strike, säger Fredrik Nyström, pressansvarig på Dreamhack. 

Vilka är favorittippade?

- SK-Gaming från Sverige och mTw från Danmark. mTw vann nyligen mot SK-Gaming, så nu är spelarna i SK revanschsugna. Eftersom det dessutom är på hemmaplan för dem så kommer det att bli en hård tävling. Det kommer att bli riktigt roligt.

Förra året var fler än 12.000 besökare på plats på Dreamhack och fler än 10.000 datorer var sammankopplade samtidigt.

Källa:http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2409&a=856808

Inga kommentarer: