Lika goda som mellanmål som till lucia!
Ingredienser
35 st
100 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
250 g Arla Köket Kesella kvarg lätt
2 påsar saffran, ca 1 g
1 1/2 dl råsocker
1/2 tsk salt
15 – 16 dl kärnvetemjöl med fullkorn
2 dl russin
1 ägg
Gör så här
Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervärme, ca 37°. Smula jästen i en bunke. Häll
över degspadet. Rör om tills jästen löser sig. Blanda ner kvarg, saffran, socker och salt.
Blanda mjölet med russinen och tillsätt det. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs
under bakduk ca 15 min.
Ta upp degen på mjölat bakbord och forma den till 35 kusar eller bullar. Lägg dem på plåtar med
bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg.
Grädda i mitten av ugnen 5 – 7 min. Låt kallna på galler under bakduk.
Ingredienser
35 st
100 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
250 g Arla Köket Kesella kvarg lätt
2 påsar saffran, ca 1 g
1 1/2 dl råsocker
1/2 tsk salt
15 – 16 dl kärnvetemjöl med fullkorn
2 dl russin
1 ägg
Gör så här
Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervärme, ca 37°. Smula jästen i en bunke. Häll
över degspadet. Rör om tills jästen löser sig. Blanda ner kvarg, saffran, socker och salt.
Blanda mjölet med russinen och tillsätt det. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs
under bakduk ca 15 min.
Ta upp degen på mjölat bakbord och forma den till 35 kusar eller bullar. Lägg dem på plåtar med
bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg.
Grädda i mitten av ugnen 5 – 7 min. Låt kallna på galler under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar