tisdag 25 november 2008

Pepparkaksmuffins

Pepparkaksmuffins är en nyhet hos oss till julen men vilken överraskning dom är sååå goda, här kommer receptet på Pepparkaksmuffins .

Vem som bakade undrar du säkert? Min underbara fru. Du är bäst

Pepparkaksmuffins 

(35-40 st)
Ingredienser:
100 gram rumsvarmt smör
3 dl brun farin
3 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk mald kanel
1 tsk mald ingefära
1 tsk malda nejlikor
2 dl gräddfil
0,5 dl apelsinmarmelad

Till glasyren:
florsocker
färskpressad apelsinjuice
raspat skal av apelsin och citron
Tillvägagångssätt:
Sätt ugnen på 225°. 
Vispa smör och farinsocker poröst med elvisp. Tllsätt äggen, ett i sänder och rör kraftigt mellan varje.
Blanda mjölet med de övriga torra ingredienserna i en separat bunke.
Häll ner mjölblandningen samt gräddfil och marmelad i smeten och blanda allt väl. 
Fyll muffinsformar till ungefär 2/3 med smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 8-12 minuter. Låt muffinsen svalna på galler.

Glasyren:
Rör ut florsocker i färskpressad apelsinjuice. Lägg en klick glasyr på varje muffins och toppa med raspat skal av apelsin och citron.

3 kommentarer:

Familjen wallin sa...

Mums låter gott

ja kommer

Marita sa...

Dom är nog farligt försvinnande goda. Vågar inte testa än, det får nog vänta ett tag.Men tack för receptet:)

Anonym sa...

Smarrigt :p