Vem som bakade undrar du säkert? Min underbara fru. Du är bäst
Pepparkaksmuffins
(35-40 st)
Ingredienser:
100 gram rumsvarmt smör
3 dl brun farin
3 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk mald kanel
1 tsk mald ingefära
1 tsk malda nejlikor
2 dl gräddfil
0,5 dl apelsinmarmelad
Till glasyren:
florsocker
färskpressad apelsinjuice
raspat skal av apelsin och citron
Tillvägagångssätt:
Sätt ugnen på 225°.
Vispa smör och farinsocker poröst med elvisp. Tllsätt äggen, ett i sänder och rör kraftigt mellan varje.
Blanda mjölet med de övriga torra ingredienserna i en separat bunke.
Häll ner mjölblandningen samt gräddfil och marmelad i smeten och blanda allt väl.
Fyll muffinsformar till ungefär 2/3 med smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 8-12 minuter. Låt muffinsen svalna på galler.
Glasyren:
Rör ut florsocker i färskpressad apelsinjuice. Lägg en klick glasyr på varje muffins och toppa med raspat skal av apelsin och citron.
(35-40 st)
Ingredienser:
100 gram rumsvarmt smör
3 dl brun farin
3 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk mald kanel
1 tsk mald ingefära
1 tsk malda nejlikor
2 dl gräddfil
0,5 dl apelsinmarmelad
Till glasyren:
florsocker
färskpressad apelsinjuice
raspat skal av apelsin och citron
Tillvägagångssätt:
Sätt ugnen på 225°.
Vispa smör och farinsocker poröst med elvisp. Tllsätt äggen, ett i sänder och rör kraftigt mellan varje.
Blanda mjölet med de övriga torra ingredienserna i en separat bunke.
Häll ner mjölblandningen samt gräddfil och marmelad i smeten och blanda allt väl.
Fyll muffinsformar till ungefär 2/3 med smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 8-12 minuter. Låt muffinsen svalna på galler.
Glasyren:
Rör ut florsocker i färskpressad apelsinjuice. Lägg en klick glasyr på varje muffins och toppa med raspat skal av apelsin och citron.
3 kommentarer:
Mums låter gott
ja kommer
Dom är nog farligt försvinnande goda. Vågar inte testa än, det får nog vänta ett tag.Men tack för receptet:)
Smarrigt :p
Skicka en kommentar