onsdag 26 november 2008

Leksingar ser bortaderby på hemmaplan


Leksingar ser bortaderby på hemmaplan
Fredagens allsvenska derby mellan Mora och Leksand blir inte samma folkfest som vanligt. Bortalaget Leksands fans tänker nämligen se matchen i sin hemmahall i stället för att åka till Mora och stötta laget.
 

SUPPORTERGRUPPEN Leksand Superstars sålde snabbt slut på de 500 parkettbiljetterna som släppts för helkvällen med mat, hockey på storbilds-tv och musik i Ejendals arena, skriver Dala-Demokraten. Även de leksingar som redan köpt biljett till matchen i Mora är välkomna till bortamatchen på hemmaplan.

Bakgrunden till det annorlunda matcharrangemanget är att leksingarna anser sig illa behandlade av Mora i samband med tidigare matcher, då ärkerivalen enligt Leksand Superstars motarbetat bortafansens försök att få biljetter.

- Jag hoppas att alla leksingar följer vårt exempel och stannar hemma och är med på vårt event, för att göra en tydlig markering mot såväl Mora som övriga klubbar att man inte behandlar bortasupportrar hur som helst, säger Superstars Torbjörn Olsson till tidningen.

LEKSAND SUPERSTARS siktar till och med på att locka mer publik än Mora på fredag. Ingen omöjlighet, menar initiativtagaren.

- Sist utgjorde väl vi leksingar halva publikantalet, trots deras knep att försöka förhindra oss från att komma dit, säger Torbjörn Olsson.

Mora fick inför kvalseriemötet i våras önskemål från Leksand om att tilldela 2.000 biljetter till bortasupportrarna, det slutade på 400. Klubbdirektören Jan Simons förstår inte Leksands ilska.

- För det första finns det inte 2.000 ståplatser och för det andra kan vi inte blanda supportrarna med varandra, säger Simons till Dala-Demokraten.
 

1 kommentar:

Anonym sa...

Älskling, du har fått en utmärkelse av mig :-)