lördag 15 november 2008

Bolton – Liverpool 0-2 (0-1) (Fotboll)

Bolton – Liverpool 0-2 (0-1)

Vinst på Reebok Stadium

Ett mål i vardera halvlek räckte för att Liverpool skulle besegra Bolton med 2-0. Kuyt gjorde ettan med en välplacerad nick och Gerrard fortsatte på den inslagna vägen genom att nicka in tvåan med tjugo minuter kvar av matchen.

Efter plattmatchen i ligacupen mot Tottenham i veckan var det dags för Liverpool att återta serieledningen borta mot Bolton. Första halvlek började trevande men efter tio minuter blev det mer och mer Liverpool tack vare bra kortpassningspel och målet lät inte vänta på sig. Efter 27 minuter slår Aurelio ett bra inlägg som möts av Kuyts huvud och holländaren placerar nicken väldigt fint till höger om Jääskeläinen.

Första halvlek kontolleras bra av Liverpool och Bolton lyckas inte hota någon gång egentligen. Det sista som händer är ett bortdömt mål för Bolton när Davies hindrar reina från att komma ut ordentligt, ett helt korrekt beslut.

I andra halvlek är de första 25 minuterna som natt och dag jämfört med den första. Bolton pressar Liverpool högre upp i planen och det blir mest panikrensningar av försvaret. Inbytte Gardner var en klar injektion och när alonso slarvade med bollen på mittplan var det endast hans eget stödjeben som skiljde mellan 0-1 och 1-1. Liverpool hade en del tur men det hade även Bolton. Två virkträffar blev det, en av Torres och en av Kuyt, dessutom borde både Gerrard och Keane gjort mål från en meter. Gerrard gjorde dock så småningom mål och det var först då som spelet lugnades ner och Liverpool kunde spela av matchen utan större problem.
En totalt sett bra match av Liverpool som förtjänade att vinna även om Bolton var värda ett mål.