torsdag 13 november 2008

Här är Microsofts senaste knep i kampen mot Google

Så jobbar dom stora

Microsoft har slutit ett avtal med Sun, skaparna av programmeringsspråket Java.

Microsoft försöker ständigt ta marknadsandelar av sökjätten Google och det senaste försöket är ett samarbete med Sun, företaget bakom programmeringsspråket Java. 

Avtalet innebär att användare av Internet Explorer som laddar ned och installerar Java även kommer att få en förfrågan om de vill installera MSN Toolbar, ett verktygsfält som dyker upp i webbläsaren och ger direkt tillgång till Microsofts sökmotor Live Search. 

– Detta avtal kommer att innebära att miljontals internetanvändare lättare får tillgång till vår sökmotor samt öka intäkterna till våra annonsörer, säger Yusuf Mehdi på Microsoft till Reuters. 

Det är inte första gången Microsoft använder sig av liknande metoder för att öka sin användarbas, men det som gör detta avtal intressant är att Java idag finns installerat på hela 90 procent av världens internetuppkopplade datorer. Varje månad laddar också tiotals miljoner användare ned Java. 

Google har idag 63 procent av sökmotormarknaden, jämfört 19,6 procent för Yahoo och 8,3 procent för Microsofts Live Search, skriver Reuters.

Java är ett plattformsoberoende programmeringsspråk och fungerar på såväl pc-maskiner som Mac, Linux eller Unix.

Inga kommentarer: