lördag 15 november 2008

Google fixar bugg i Chrome

Google fixar bugg i Chrome

Google Inc. har korrigerat Chrome för att hindra angripare från att stjäla filer från persondatorer som använder den öppna källkods-webbläsaren.

Google fixade en bugg i en version av Chrome som ännu inte skickats ut till användarna. Men för användarna är det bara att återställa webbläsaren för att få tillgång till alla uppdateringar.

Chrome 0.4.154.18 som släpptes i tisdags har korrigerat ett säkerhetsproblem som kunde användas av hackare för att läsa filer på persondatorer och sedan överföra dem till sina egna servrar. 
- Vi kan nu hindra lokala filer från att ansluta till nätverket och dessutom be användaren att bekräfta nedladdningar om det gäller HTML-filer, säger Mark Larsson, Chromes programchef, i webbläsarens utvecklingsblogg. 

Google har även förstärkt Chrome med diverse andra uppdateringar, såsom bokmärkshanterare, en ny pop-up blockerare och en mer detaljerad kontroll över webbläsarens inbyggda privat-läge. Mark Larsson varnar dock användare för att Chrome fortsätter att ha problem med att synkronisera offline data.

Inga kommentarer: