lördag 8 november 2008

Hammarby handboll Champions League

Celje för hårda för Hammarby

Hammarby förlorade även det andra mötet mot slovakiska Celje i Champions League-handbollen. Celje vann med 31-27 efter ledning med 8-7 i halvlek. I förra mötet vann Celje med 35-22.

Hammarby vann visserligen den andra halvleken, men skulle ha skaffat sig ett övertag i den första, när laget spelade 12 minuter med en spelare mer. Istället förlorade Hammarby den perioden med 7-8.

Celje var snabba i fötterna och stenhårda i försvaret. Laget drog bland anant på sig ett matchstraff, men spelade inte fult, bara tufft.

Hammarby vägde helt enkelt för lätt. Men det kanske inte är så konstigt. Celje är en riktig tungviktare i Champions League-sammanhang. laget har gått till semifinal inte mindre än sju gånger och vann hela turneringen 2004.

Vänsterskytten Patrik "Pava" Johansson var tillsammans med målvakten Michael Åström bäst i Hammarby.