måndag 3 november 2008

Årets glögg smakar blåbär

Årets glögg smakar blåbär
Blossas populära årsglögg släpps i dag på Systembolaget.

I år har Åsa Orsvärn, chefsblender på Vin & sprit, tagit fram en smak av blåbär och kryddnejlika för årets glögg från Blossa.

- Vi hoppas att den ska räcka till Lucia i alla fall, säger Katarina Letz Söderström på Vin & sprit, om den populära årsglöggen som brukar försvinna från hyllorna alldeles för tidigt. I år har Vin & sprit arbetat med kockarna Carina Brydling och Peter Jelksäter för att ta fram passande recept till ett glöggmingel.
- Folk hittar fler tillfällen att dricka glögg på och glöggen behöver heller inte serveras varm längre, säger Katarina.
Källa
http://www.alltommat.se/arets-glogg-smakar-blabar-1.12747

Blossa 08
Blossa 08 är en glödande årgångsglögg, namngiven efter året den kom till. Den har en frisk smak av blåbär med en ton av kryddnejlika. De blåröda bären från våra nordiska skogar skänker värme i juletider. Servera den rykande het, eller rumstempererad i ett vackert glas, tillsammans med nära och kära.

Blossa 08 har en stor och bärig doft med klassiska toner av kardemumma och ingefära samt en elegant blåbärskaraktär. Den är fyllig och smakrik med intensivt kryddiga toner, frisk fruktsyra och tydlig blåbärskaraktär. Lång eftersmak med balanserad sötma och generös bärighet.
Under några veckor runt jul dricker vi svenskar nästan 7 miljoner flaskor glögg. I Blossas sortiment finns allt en glöggälskare kan önska sig. Traditionell Blossa vinglögg och starkvinsglögg kryddad med klassiska glöggkryddor. Vit starkvinsglögg och exklusiv, eldig Blossa Trestjärnig glögg med rom, calvados eller cognac. Alla tillverkade enligt ett väl bevarat originalrecept från slutet av 1800-talet.

Blossa har även i sex år tillverkat årgångsglögg, varje år med en smak som hör julen till, med en tydlig nordisk anknytning. Den har blivit oerhört efterfrågad och har en strykande åtgång. Vin & Sprits egen Chief Blender Åsa Orsvärn har skapat en ny längtan efter glögg varje år.
http://www.vinsprit.se

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej älskling !
Du har en utmaning att hämta hos mig :-)
Puss