söndag 2 november 2008

Veckans matcher

Jag har varit upptagen några dagar med min dotter Evelina så jag har inte skrivit någotom mina favorit lag men här kommer en kort sammanfattaning över föra veckans matcher.

HAMMARBY HOCKEY (Bajen Fans Ishockeyförening)
Tyresö Hockeyklubb-Bajen Fans Ishockeyförening 2-11 (1-1, 0-3, 1-7)Skott: 15-67 (7-16, 2-21, 6-30)Publik: ca 450 ("rekord" enligt vaktis)

HAMMARBY BANDY
Dåligt genrep mot Sirius: 2-7 (0-2)De yttre förutsättningarna var utmärkta: strålande sol, några plusgrader, en bra is, och en förväntansfull (om än ganska liten) publik. Rätt snart märktes dock att bara det ena laget, gästande Sirius, var riktigt motiverade. Man var etta, tvåa och trea på bollen. Hammarby hade lämnat energin i omklädningsrummet. Hemmalagets första skott på mål kom efter drygt tio minuter och var vint och skevt. Sirius ledde välförtjänt efter den första halvleken med 2-0 efter mål av Victor Broberg och Rolf Larsson. Hammarby hade haft hur svårt som helst att tränga igenom gästernas höga försvarslinje. Matchens bäste spelare, Andreas Eskhult utgjorde ett ständigt hot mot Hammarbys försvar.

Hemmapubliken som sett Bajen göra håglösa första halvlekar förr, hade säkert stora
förhoppningar om att det skulle vända i andra. Men icke. Sirius var lika överlägset energiska
och därtill effektivare. Efter knappa fem minuter stod det 0-3 efter mål av Andreas Werner.
Inte heller hjälpte Lasse Karlssons reducering till 1-3 på en hörnretur. Spelarna blev griniga,
domaren (som inte verkade vuxen uppgiften) klarade inte av situationen. Som mest satt sju
spelare i utvisningsbåset… Hammarby fick flest utvisade och baklängesmålen trillade in. 1-7
hann det bli innan Hammarby genom Lasse Karlsson kunde tröstmåla till 2-7 i åttiofjärde
minuten.
Det sägs att ett dåligt genrep ger en lyckad premiär. Låt oss hoppas det! Från själva matchen
tar Bajen knappast med sig någonting till första elitseriematchen mot Örebro på fredag.

HAMMARBY FOTBOLL
Skön vändning av Bajen mot Halmstad
Hammarby vann över Halmstad med 2-1. Samtliga mål gjordes i andra halvlek, där Halmstad tog ledningen. Bajen kvitterade genom Olof Guterstam, och Lolo Chanko satte segermålet på straff.

HAMMARBY HANDBOLL
Hammarby - Lindesberg 32-28 (15-14)
På lördagseftermiddagen mötte Hammarby Lindesberg i Eriksdalshallen inför 984 åskådare.
Glädjande att se var att fler Hammarbyfans hade slutit upp och ställt sig i klacken. Dagens
match måste ha varit den match hittills på säsongen då vi fick höra flest ramsor högre än vad
vi har varit vana vid hittills denna höst. Och Hammarbyklacken (och övriga Hammarbyare på
läktaren) fick chans att jubla när domaren blåste av matchen. Hammarby vann sin tredje raka
match och segersiffrorna skrevs till 32-28.

LIVERPOOL FC
Tottenham - Liverpool FC 2-1 (0-1)
Serieledande Liverpool spelar bortamatch i London för andra veckan i rad, denna gång står ett
formtoppat Tottenham för motståndet. Liverpool gör ett tidigt ledningsmål och skapar gott om
chanser för att öka på ledningen. Målen uteblir och som så många gånger förr när ett lag har
varit helt utspelat utan att ha förlorat matchen så kommer Tottenham tillbaka. Jamie Carragher är olycklig och nickar in kvitteringen medan Pavlyuchenko avgör på stopptid.

LEKSANDS IF
Leksand - Malmö 0-3Det var länge sedan sist, men denna kväll blev Leksand nollat hemma i Ejendals arena. Det var på tok för ineffektivt och puckuslingen ville helt enkelt inte in trots att Leksand vinner skotten med förkrossande 18-3 i sista perioden.