fredag 7 november 2008

Seger i premiären för Hammaby Bandy

Hammarby numret större än Örebro
Hammarby slog Örebro hemma på Zinkensdamm med 7-3. Bajen var snäppet bättre i premiären där Karlsson och Karlsson övertygade mest i Söderlaget.
Lasse Karlsson petade in 1-0 på en hörnvariant och hann också med två spelmål och en straff.
Anfallskollegan David Karlsson gjorde två viktiga mål på varsin sida paus vilket ledde till matchavgörande 3-0. Han hann också slå dit en straff.

I fjolårets överlägsne skyttekung Patrik Nilssons frånvaro kan titeln som årets målspottare nummer ett mycket väl stå mellan två hammarbyare – två Karlssons. David och Lasse inledde säsongen med att skjuta Bajen till debutseger mot Örebro, 7-3.
Hammarbys första halvlek i år vittnade inte om några framtida stordåd. Bajen hade förvisso ett stort bollinnehav, men genombrotten var få, tempot långsamt och chanserna lätträknade. Ett anfallsvapen som Hammarby försökte använda var målvakten Jonas Svenssons långa utkast, oftast riktade mot skyttekungen David Karlsson, men denne lyckades inte få grepp om lyrorna i den första halvleken.

Ledningen hade laget ändå i halvtid, 1-0 genom Lasse Karlsson på hörna, efter att Örebros spelare frusit fast på mållinjen.

Efter paus blev det däremot bättre fart och det var just ett målvaktsutkast som fick Hammarbys spel att lossna. David Karlsson fick äntligen tag på bollen och avslutet var kliniskt bakom den annars strålande Örebromålvakten Mats-Olof Hallmans.

Sedan började Karlsson och Karlssons show.David gjorde trean, fyran satte Lasse på straff och när ÖSK:s Thomas Knutson reducerade tog det bara en knapp minut innan Lasse tryckte in 5-1.Två tröstmål till hann gästerna mål innan Karlssons fastställde slutresultatet till 7-3 efter två mål var.