onsdag 5 november 2008

Ny Kokbok

Idag är det premiär på expressens kokbok.
Och den skaffade man sig första kokboken fick man gratis annars kostar den69:-.
”Smaker från hela världen – Italien”.

Först ut är den Italienska maten och det passar jätte bra efter som igår kväll kunde man I Primo Paolo på fyran plus så jag hittade ett recept som jag skall laga i morgontill min underbara fru med lite gott vin

Penne e pomodorini al gratin – penne med gratinerade tomater

Ingredienser 4 portioner
500 g körsbärstomat, eller kvisttomat, halverade

0,5 dl olivolja

1 tsk salt

2 krm svartpeppar, nymald

1 dl mjuk pecorino, riven

0,75 dl ströbröd

350 g pasta, t ex. penne


Tillbehör

1 paket pecorino, eller parmesan, riven


Pastan serveras med ugnsgratinerade tomater. Det är viktigt att tomaterna är av hög kvalitet
och är väl mogna. Den italienska fårosten pecorino bör vara tämligen mjuk och måttligt lagrad.
Den går att ersätta med parmesan.

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°. Lägg tomaterna i en ugnssäker form. Ringla över olivolja. Salta och
peppra. Strö över ost och ströbröd. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.

2. Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Häll av pastan, spara ca 1 dl av kokvattnet.
Blanda pastan med tomaterna. Om pastan verkar torr, tillsätt det sparade kokvattnet. Servera
med pecorino eller parmesan


”Smaker från hela världen”:


• 20 kokböcker ingår i serien som är ett samarbete mellan Expressen och Allt om mat.

• En ny bok varje vecka. Säljs onsdag, torsdag och fredag tillsammans med Expressen, GT, Kvällsposten.

• Pris: 69 kronor. Första kokboken, ”Smaker från hela världen - Italien” följer med Expressen utan extra kostnad. Finns i affär 5-7 november.

• Minst 52 recept per bok.• Alla recept är gjorda och provlagade enligt Allt om mats rutiner.


Här är alla böcker

Här är alla böcker i serien ”Smaker från hela världen” och när de finns i butik:

• 1. ”Italien”, 5-7 november

• 2. ”Frankrike”, 12-14 november

• 3. ”Sydostasien”, 19-21 november

• 4. ”USA”, 26-28 nov

• 5. ”Svensk vinter & jul”, 3-5 december

• 6. ”Spanien”, 10-12 december

• 7. ”Grekland”, 17-19 december

• 8. ”Mellanöstern”, 23-26 december (kommer tisdag)

• 9. ”Indien”, 31 december-2 januari

• 10. ”Japan & Korea”, 7-9 januari

• 11. ”Kina”, 14-16 januari

• 12. ”Sydamerika”, 21-23 januari

• 13. ”Karibien”, 28-30 januari

• 14. ”Afrika”, 4-6 februari

• 15. ”Ryssland”, 11-13 februari

• 16. ”Italien due”, 18-20 februari

• 17. ”Sverige vår”, 25-27 februari

• 18. ”Bakat från hela världen”, 4-6 mars

• 19. ”Desserter från hela världen”, 11-13 mars

• 20. ”Grillat från hela världen”, 18-20 mars

Inga kommentarer: