torsdag 6 november 2008

Bajen Fans Ishockeyförening Onsdagen den 5/11

Bajen Fans Ishockeyförening - AC Camelen 12-1 (4-1, 8-0)

Efter kvällens överkörning var Camelen snarare att likna vid en dromedar.
Matchen slutade 12-1 efter att Andreas Öhgren gjort fyra mål.4-1 i "halvtid", och det rann iväg ganska bra i andra perioden. Andreas Jakubowicz, som hade tårar i ögonen precis innan nedsläpp, fick liksom mot Vendelsö bli historisk igår kväll. Första målet i första träningsmatchen - och första målet i seriepremiären! Det var en puck som sprättes upp i nättaket, ett mål utan assist, och hallen kokade. Bara någon minut hade gått av matchen och av det många befarat, att vi inte skulle få hål på motståndarlaget och att det skulle bli kort om tid med bara 40 minuter att slå ifrån sig för Camelen, blev intet. AC Camelen spelade dessutom fin hockey och efter Benny Rönnelöws 2-0-mål tystade Fredrik Wallentin Bajenpubliken genom att raka in reduceringen. Man var sedan också riktigt nära att gå ikapp - först var Anders Lagerqvist i Bajenkassen ute och vimsade lite, men nervositeten släppte; ett par fina räddningar gav Bajen arbetsro att punktera matchen redan i första perioden.
Enligt vaktis på Stora Mossen såg mellan 1200 och 1500 personer på - rekord för division 4 by a landslide. Bilder och fler videoklipp kommer under dagen - gå in och kolla här ibland, det fylls på med godis!Bajens premiär i division 4 rönte stor uppmärksamhet i media. Bland annat fick 1,2 miljoner avnjuta en helsida på text-tv. Här är vad som skrivits:

Dagens Nyheter: "Nya Bajen pucklade på Camelen"
Citys hockeyblogg: "Publikrekord när Bajen fans krossade Camelen"
SVT Sport: "Bajen hockey slog rekord i div 4"
Eurosport: "Bajen Fans slog rekord"
SvenskaFans.com: "1500 såg Bajen pulvrisera AC Camelen"
Holms vrider och vänder: "Stort grattis!!!"
Serverkrasch: "Hockey"
Photo72.se media på Metrobloggen: "Bajen vs Camelen"