onsdag 12 november 2008

Liverpool utslaget på White Hart Lane (Fotboll)

Plattfall match 3

Tottenham slog ut Liverpool ur ligacupen genom att hemmaslå sina gäster med 4-2, halvtidsledning 3-0.

De sex målen fördelades med tre mål i vardera halvleken, och de gjordes under en 25-minutersperiod mitt i matchen (från 38-63 matchminuten)
På de sista sju minuterna av första halvlek gick Spurs från 0-0 till 3-0. Förvisso efter ett par snygga "kassar" men med liverpoolögon kan man inte heller undvika att racka ner på försvarsarbetet.

1-0 (38): Hyypiä alldeles för vek i närkampen nere vid kortlinjen. Bollen ska aldrig ens få komma in där, det måste ta stopp. Sedan är Agger och Dossena 2 mot 1 inne i boxen, men ändå får Pavlychenko tämligen fri smälla dit bollen bakom Cavalieri.
2-0 (42): Cavalieri missbedömer farten på en längre boll som slås in emot straffområdet, där han istället för bollen nackar en egen spelare. Bollen plockar Campbell ner på bröstet och rullar sedan in i tomt mål.

3-0 (44): Lennon slår ett inlägg från vår högersida. Inne i boxen är vi 3 mot 2, men trots det numerära överläget får Campbell komma först och högst på bollen.
Rafa påminde säkert boysarna om att 3-0 här var samma halvtidsresultat som i Istanbul 2005-05-25.
Och andra halvlek startade också bra då vi fick lite mer kontakt målmässigt när Plessis hängde in en hörna slagen av Babel. Men minuterna senare släcktes hoppet lite igen då Pavlychenko gjorde sitt andra mål för kvällen. Även detta mål var frukten av tafatt försvarsspel från Liverpool. Nyss målande Plessis stod och såsade med bollen mitt på egen planhalva, blev avklädd och Spurs attackerade framåt. Återigen var Hyypiä ett rundningsmärke ute i högerdelen av straffområdet, och Zokora kunde mata in bollen till Pavlychenko.
Målkavalkaden fortsatte och sista målskytt blev Hyypiä, som även han satte dit en hörna från Babel. 4-2 fastställdes slutresultatet till alltså.

Rafa gjorde tre stycken byten. Tio minuter in i andra halvlek bytte han ut Torres (sannolikt bestämt på förhand) och in kom då Insua. Denne kom in på vänstermitt och Babel flyttades upp ett snäpp. Lite senare gick Plessis ut till förmån för Alonso. I 85:e minuten kom Darby in och Degen ut.

Sex stycken varningar delade domare Mike Riley ut, varav fyra till Liverpool (Plessis, Torres, Babel och Lucas).

Riley, som jag aldrig haft något till övers för, lyckades med konststycket att blunda för en solklar straffspark när Degen mejades ner i 82:e minuten bara ett par meter ifrån Riley. Straff, 4-3 där, och det kunde ha blivit riktigt spännande på slutet.

Riley lade till inte mindre än 9 st stopptidsminuter pga målis-Gomez ansiktsskada (kolliderade med Degen).