Efter att sett Primo Paolo på fyran så var jag tvången att köpa den men inte jag lånade den på bibloteket kanon va =) så nu skall jag lära mig lite mer om det Napolitanska maten =)
Provläs den på denna adress:
Primo Paolo (TV programet)
Paolo Roberto har lagt boxningshandskarna på hyllan och reser i nya matlagningsprogrammet Primo Paolo till den lilla staden Maddaloni, i närheten av Neapel, för att laga mat tillsammans med sina matkunniga fastrar.
I Primo Paolo står kärleken till maten, familjen och råvarorna i centrum. Paolo Roberto är programledare och programserien utgår från familjen Robertos hemstad Maddaloni - närmare bestämt från Paolos många matlagningsskickliga familjemedlemmars kök. Det blir underhållande matlagning i en vacker och färgstark miljö.
Paolo, som har ett stort matlagningskunnande, ska i varje program laga italiensk mat - något som hans fastrar tvivlar starkt på att han kan. Varje program avslutas med en middag där släkt och vänner bjuds in. Det blir många favoritrecept och italienska specialiteter - bland annat risotto con funghi, salsiccia alla griglia och melanzane alla parmigiana. Programmet kryddas med besök hos slaktaren, antipasti-butiken och världens första pastafabrik. Tittarna får också följa med på buffelmozzarella- och glasstillverkning.
- Att laga mat tillsammans med mina fastrar har varit den tuffaste fajten i mitt liv. I programmet delar de med sig av sina hundraåriga matlagningskunskaper och sina absolut bästa tips för att lyckas i det syditalienska köket. Maten de lagar är den godaste, nyttigaste och enklaste i världen. Jag tror inte någon stjärnkock kan slå det, säger Paolo Roberto.
"Vad har du ätit idag?" (Boken)
Det är det första de frågar mig, samtidigt som de ger mig kraftiga men kärleksfulla kindnyp. Jag har, efter en lång resa, äntligen klivit in på mina fastrars bakgård - och när jag redogjort för den torftiga flygplansmaten och besvarat en mängd andra livsviktiga frågor - dukas det fram den ena ljuvligheten efter den andra på matbordet.
Paolo Roberto har en stor släkt spridd över hela världen. Släktens nav hittar man dock på bakgården Merolilli i den napolitanska staden Maddaloni. De många fastrarna, som lagar den vidunderligt goda maten, har en enastående förmåga att hålla sig informerade om precis alla i släkten Roberto. Det spelar ingen roll om de bor i Hongkong eller Stockholm - inget undgår fastrarna, som med fast och säker hand styr och ställer i stort som smått.
Det här är en kokbok som lockar till bords och till skratt. Ta del av fastrarnas klassiska italienska mat, tolkad av Paolo, och få dig samtidigt till livs hans hisnande berättelser om sig och sin italienska släkt. Passa samtidigt på att njuta av de fantastiska miljöbilderna, tagna på plats i Maddaloni av Tina Axelsson, och låt Lina Erikssons vackra matbilder inspirera dig att gå loss i köket och laga italienskt.
Provläs den på denna adress:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar