måndag 10 november 2008

Distanskurser VT 09

Idag har jag sökt följande två distanskurser:

Ett bra liv - friskvård på distans (vt09) (2009-02-02 - 2009-05-15)

Målgrupp:Kursen vänder sig till alla som behöver stimulans och stöd i att förbättra eller bibehålla sin hälsa och höja sin livskvalitet ett pinnhål eller flera. Man ska också vara allmänt intresserad av friskvårdsfrågor. Inga förkunskaper krävs. Kursen är avsedd för nybörjare.

Kursbeskrivning : Det huvudsakliga arbetssättet på kursen är gruppdiskussioner på nätet (gratisprogrammet FirstClass) om de ämnesområden som kursdeltagarna i början av kursen tillsammans med kursledaren enas om att behandla, t ex motion, mat, vikt, alkohol, stress, avspänning mm. Kursen är ingen traditionell "informationsgivande föreläsningskurs" utan har en praktisk betoning på vars och ens egen hälsa.

Träningslära med fystester (2009-01-15 - 2009-06-05)

Målgrupp : För dig som vill veta mer om hur fysisk aktivitet och träning påverkar kroppen och önskar göra träningen effektivare. Kursen vänder sig till aktiva idrottare och tränare, och ger dig tillgång till en hemsida med fysiska tester och resultatvärdering.

Kursbeskrivning : Kursen är indelad i fyra moduler, och består av både teori och praktik. Den teoretiska delen utgörs av studier i träningslära och idrottsfysiologi. Den praktiska delen innefattar ett antal tester som ska genomföras. Resultaten förs in på en hemsida som behandlar värdena, och presenterar en "Fysisk nivå" för individen och gruppen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag är så glad att du sökt dessa kurser älskling.
Du inspirerar mig till att vilja plugga och att ta hand om mig själv..
Jag älskar dig !
Puss och Kram din fru