Bajenförlust mot samtränat VSK (Bandy)

Plattfall match 1
Västerås - Hammarby 6-2

Bajenförlust mot samtränat VSK
Hammarby Bandy förlorade bortamötet med Västerås, 2-6 (1-3). Tränaren Stefan "Lillis" Jonsson vet varför.
- De har 50 träningspass ihop - vi har 15. Där sitter skillnaden, säger Lillis.

MEDAN VÄSTERÅS har kunnat träna i inomhushallen ABB Arena sedan i somras, får Hammarby nöja sig med rinkbandy. Ett planerat ispass på Zinkensdamm tidigare i veckan fick ställas in eftersom isen inte höll.

- Det är lätt att jobba under de förutsättningarna. Med tanke på det tycker jag att vi gör det ganska bra, säger Stefan Jonsson.

Premiärvinsten mot Örebro (7-3) i elitserien följdes på onsdagskvällen upp med en lika klar förlust mot Västerås.

Hemmalaget chockstartade och ledde med 2-0 redan efter 16 minuter. Men Hammarby jobbade sig tillbaka och när Lars Karlsson reducerade till 2-3 direkt efter paus var det helt jämnt.

- Sedan gör de 4-2 efter ett frislag och får energi av det. Efter det orkar vi inte resa oss, säger Lillis, som tyckte att VSK vann rättvist.

MEN HAMMARBYTRÄNAREN grämde sig också över att laget kostade på sig att missa två straffar - både Lars Karlsson och David Karlsson misslyckades med att överlista VSK-målvakten Daniel Kjörling från straffpunkten.

Johan Östblom tvingades kliva av matchen med ljumsksmärtor, men Lillis tror inte att det ska vara någon fara för hans medverkan i fredagens hemmamöte med Sandviken